Επιστολή ΔΟΕ και συστάσεις σε Αυγενάκη για το αθλητικό νομοσχέδιο

Για μία ακόμα φορά οι πρακτικές του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγεάνη, βρίσκουν αντίθετη την ΔΟΕ, η οποία φρόντισε να το δείξει εμπράκτως, μέσω επιστολής.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επανέλαβε για ακόμα μια φορά πως είναι αντίθετη στην αναδρομική ισχύ του ορίου θητειών στις αθλητικές ομοσπονδίες, διάταξη που έχει γίνει νόμος του κράτους από τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς ψηφίστηκε στη Βουλή.

Ο διευθυντής Ολυμπιακής Αλληλεγγύης και σχέσεων με τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές. Τζέιμς ΜακΛίοντ. αναφέρει ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλλει συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τις εθνικές ομοσπονδίες, εφόσον αυτές συγκρούονται, στην πρώτη περίπτωση με την Ολυμπιακή Χάρτα και στη δεύτερη με τα καταστατικά των διεθνών ομοσπονδιών. Αποδέχεται παραταύτα, ότι η αθλητική νομοθεσία μπορεί να θέτει “ λογικές προϋποθέσεις” προκειμένου οι αθλητικοί οργανισμοί να δικαιούνται κρατική επιχορήγηση.

Στην επιστολή, ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ ζητά από τον κ. Αυγενάκη να σεβαστεί την «υπεύθυνη αυτονομία» της αθλητικής οικογένειας, χωρίς να υπάρχει -αντίθετα με τη σχετική φημολογία- καμία αναφορά σε πιθανές κυρώσεις από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή προς την Ελλάδα.

sdna.gr