Τσιμπανάκος εφ όλης της ύλης στον ΒΟΛΟΣ 98.6 FM: Τι είπε για Αμανατίδη, για τον νέο προπονητή και την αναδιάρθωση

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Τσιμπανάκος, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο με αποκορύφωμα τη λύση της συνεργασίας με τον Περικλή Αμανατίδη. Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της αναδιάρθρωσης και για τους λόγους για τους οποίους δεν έχει υπογράψει ο Ολυμπιακός Β. για τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του ισχυρού άνδρα των ερυθρολεύκων πως μόλις δύο ομάδες της Γ’ Εθνικής έχουν γίνει ΠΑΕ και άρα δεν είναι ακόμη μέλη του συνεταιρισμού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ευριπίδη Τσιμπανάκου όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

«Ξεκινήσαμε με όνειρα και φιλοδοξίες πως θα είμαστε στη Σούπερ Λιγκ 2, προϋπήρχε, επίσης, κι ένα προσωπικό του πρόβλημα το οποίο το αναφέρει και ο ίδιος κι έτσι λύθηκε η συνεργασία με τον κ. Αμανατίδη. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πάνω από πρόσωπα, από παίκτες, προπονητές και διοικήσεις.

Ο Ολυμπιακός Β. δεν διαλύεται. Η ομάδα θα ενισχυθεί. Έναν …χτυπάνε στην πόλη και εγώ είμαι στην πρώτη γραμμή. Αν θα φύγω εγώ δεν ξέρω τι θα κάνουν…

Ήδη ο Ολυμπιακός Βόλου μιλάει με προπονητή. Με τον Αμανατίδη χωρίζουμε σαν φίλοι.

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις κάποιων παικτών, είχαμε κάνει κάποιες ειδικές συμφωνίες και βάσει αυτών κάποιοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Όπως δήλωσε και ο τεχνικός διευθυντής μας, όποιος δεν θέλει, ας αποχωρήσει. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω από πρόσωπα».

«Ο νέος προπονητής θα συνδυάζει φιλοδοξία και εμπειρία.

Θα παίξουμε Σούπερ Λιγκ 2 ή Φούτμπολ Λιγκ, εγώ δεν πιστεύω πως θα παίξουμε στη Σούπερ Λιγκ 2 όπως δείχνουν αυτή τη στιγμή τα δεδομένα. Ο προπονητής θα είναι αντάξιος των υπαρχουσών συνθηκών.

Ήδη έχουμε αρχίσει την ενίσχυσή μας με την μεταγραφή του Μπρούνο Μπαράνκο. Θα έρθει ακόμη ένας Αργεντινός και θα πάρουμε ακόμη δύο ποδοσφαιριστές βάσει του πλάνου του νέου προπονητή. Ουδείς αναντικατάστατος.

Δίνουμε βαρύτητα στο προπονητικό κέντρο, στην οργάνωση και στις ακαδημίες. Οι μεταγραφές που θα κάνουμε θα είναι ουσίας και θα κάνουμε πρωταγωνιστική πορεία όπου κι αν αγωνιστούμε. Πρέπει να είμαστε όμως όλοι ενωμένοι. Όταν υπάρχει εσωστρέφεια δημιουργείται και πρόβλημα. Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί. Θα φέρουμε ότι καλύτερο.

Την Παρασκευή θα κάνουμε και μία συνέντευξη Τύπου όπου θα ειπωθούν τα πάντα».

Για το αν θα υπάρξουν άλλες αποχωρήσεις: «Μετά και αυτή του Ριζογιάννη δεν πιστεύω πως θα έχουμε άλλη αποχώρηση. Για τον Ριζογιάννη εκκρεμεί μία λεπτομέρεια για να ολοκληρωθεί η αποχώρησή του. Κάποιοι δεν μπορούσαν να περιμένουν»

Για το αν θεωρεί ως δεδομένο ότι δεν πρόκειται να γίνει αναδιάρθρωση με κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ: «Θεωρώ ότι δεν θα γίνει αναδιάρθρωση με συγχώνευση των δύο κατηγοριών. Έχουμε κάνει μεγάλες προσπάθειες για τους δύο ομίλους και για τη Σούπερ Λιγκ 2 των 18 ομάδων, όμως βλέπουμε ότι δεν προέκυψε»

Για τις κινήσεις της Νίκης Βόλου που συνεχίζει να προσπαθεί με τελευταίο εγχείρημα τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών του συνεταιρισμού και γιατί κάποιες ομάδες δεν υπογράφουν για να πραγματοποιηθεί: «Όταν εμείς πρωτοστατήσαμε για τους δύο ομίλους η Νίκη δεν ήθελε (σ.σ. ο δημοσιογράφος που έθεσε το ερώτημα διευκρίνισε πως η Νίκη συμφωνούσε με τους δύο ομίλους αλλά δεν συμφωνούσε με τους οικονομικούς όρους της πρότασης).  Από τις 22 ομάδες, εξαιρώντας της ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ πόσες έχουν γίνει ΠΑΕ; Δύο μόνο. Οι υπόλοιπες δεν έχουν γίνει ακόμη ΠΑΕ»

Για το ότι ο κ. Μαρτίνης πρόσφατα δήλωσε ότι από τις 8 ομάδες οι 5 έχουν γίνει ΠΑΕ: «Ποιον κ. Μαρτίνη; Θα τρελαθούμε; Ο κ. Μαρτίνης το 2008 είχε διαλύσει την Ρόδο. Τώρα μπήκε ο άνθρωπος και πάλι στο ποδόσφαιρο. Μέχρι εκεί».

Για τους λόγους που δεν υπογράφει ο Ολυμπιακός Βόλου για να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση: «Εμείς για τους δικούς μας λόγους δεν έχουμε υπογράψει. Στην τελική έτσι γουστάρει ο Ολυμπιακός και δεν υπέγραψε. Θα πρέπει να ρωτήσουμε κάποιον για το τι θα κάνουμε; Δεν υπογράφουμε γιατί έχουμε τους δικούς μας λόγους. Λέω δημόσια ότι αν η Νίκη συγκεντρώσει την πλειοψηφία των ομάδων και υπογράψουν, θα υπογράψουμε κι εμείς».

Για το να θα κατέβει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα αν αποφασιστεί να γίνει μία Φούτμπολ Λιγκ με 22 ομάδες ή θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την “κατάθεση των σφραγίδων”: «Θα καθίσουμε στο τραπέζι και θα αποφασίσουμε ποιο είναι το καλύτερο για τις ομάδες μας».

– Στο σενάριο που ο συνεταιρισμός και ο κ. Λεουτσάκος παρουσιάσει προκήρυξη με 22 ομάδες στη Φούτμπολ Λιγκ, ο Ολυμπιακός Βόλου θα προσφύγει στο Διαιτητικό όπως έκαναν τα Χανιά; «Πρέπει πρώτα να δούμε τι θα γίνει στην πράξη και τότε θα το συζητήσουμε. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε κάτι που αυτή τη στιγμή είναι λόγια του αέρα. Δεν το αποκλείουμε να προσφύγουμε στο Διαιτητικό. Εγώ κοιτάζω το συμφέρον της ομάδας μου και θέλω να μην αδικηθεί και πάλι».

Για το αν το συμφέρον του Ολυμπιακού Βόλου είναι να είναι 14 ομάδες στη Φούτμπολ Λιγκ αντί για 22: «Το συμφέρον του Ολυμπιακού Βόλου δεν είναι μόνο ο αριθμός των ομάδων. Είναι και το οικονομικό. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τη ψυχοσύνθεση των ανθρώπων που έχουν μπει μπροστά στις ομάδες και ματώνουν οικονομικά. Όταν θα έχουμε κάτι χειροπιαστό ο Ολυμπιακός Βόλου ξέρει τι πρέπει να κάνει. Αυτή τη στιγμή βλέπει τι γίνεται και την κατάλληλη στιγμή θα πράξει. Αν το συμφέρον του Ολυμπιακού Βόλου είναι να προσφύγει στο Διαιτητικό, θα προσφύγει».

Για το αν υπάρχουν πιέσεις ή οικονομικά κίνητρα για να μην υπογράψουν οι ομάδες για  σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης του συνεταιρισμού: «Εμάς δεν μας έχουν ενοχλήσει. Ούτε υποσχέσεις έχουμε πάρει. Εμείς λειτουργούμε με στρατηγική και περιμένουμε».

Για το γηπεδικό θέμα και αν είναι σε καλό δρόμο οι συζητήσεις με τον Δήμο Βόλου: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία κουβέντα με τον Δήμο Βόλου και να βρούμε μία χρυσή τομή. Εμείς δεν ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Εμείς προσπαθούμε να ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα για το καλό σου συλλόγου».

Για τους λόγους που κάποιοι δεν θέλουν να γίνει αναδιάρθρωση: «Είναι 12 ομάδες. Είναι λογικό πως θέλουν να μοιραστούν το τηλεοπτικό συμβόλαιο μεταξύ τους. Όσο λιγότερες ομάδες τόσο το καλύτερο γι’ αυτές».

Αν ισχύει το ίδιο και στη Φούτμπολ Λιγκ και αν είναι καλύτερο να είναι 14 ομάδες αντί για 22: «Αν γίνει με 22 ομάδες η Φούτμπολ Λιγκ ο Ολυμπιακός και η Νίκη δεν γίνεται να πάρουν τα ίδια χρήματα με τις ομάδες που ανέβηκαν από τη Γ’ Εθνική. Γιατί αυτή τη στιγμή οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ αδικούνται. Ο Ολυμπιακός θα μπει μπροστά σε μία τέτοια περίπτωση»

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις