Μόνο την άνοδο τεσσάρων στη Σούπερ Λιγκ 2 ζήτησαν και πήραν οι εκπρόσωποι της FL

Προηγήθηκαν πολλά, σηκώθηκε… σκόνη αρκετή, εν τέλει, όμως, όλα κύλησαν όχι απλά ομαλά, αλλά και ομόφωνα στο καθοριστικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης SL2 – FL την Τετάρτη (16/9) και σίγουρα αυτή η κατάληξη ενισχύει την εικόνα της διοργανώτριας των δύο μικρότερων επαγγελματικών ποδοσφαιρικών κατηγοριών…

Οι εντάσεις, αλλά και τα επικοινωνιακά σόου με τις σφραγίδες πήγαν… περίπατο και η οριστική απόφαση για πρωτάθλημα 12 ομάδων -και- τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λίγκα 2 ήρθε ως φυσικό επακόλουθο χωρίς καν να ειπωθεί τίποτα διαφορετική! Άκρως εντυπωσιακό, αφού ουδείς από τους τρεις εκπροσώπους της Football League ούτε καν που έριξε στην τηλεδιάσκεψη το παραμικρό για αναδιάρθρωση με ενιαία Β΄ Εθνική δύο ομίλων! Ο λόγος για τους Σωτήρη Μαυρονάσιο (Ολυμπιακός Βόλου), Χαράλαμπο Σταμούλη (Απόλλων Πόντου) και Χρήστο Μπίκα (Βέροια).

Οι τρεις εκπρόσωποι της FL το μόνο που πρότειναν δια μέσου του Μαυρονάσιου ήταν να προβλεφθεί η άνοδος τεσσάρων ομάδων τη νέα σεζόν από την Football League στην Σούπερ Λίγκα 2, που έτσι την περίοδο 2001-22 θα έχει από 14 ΠΑΕ, κάτι που έγινε αποδεκτό!

Μάλιστα, ήταν εντυπωσιακή η τοποθέτηση του συνήθως καυστικού Λεβαδειακού στα Δ.Σ., με τον εκπρόσωπο του να υπογραμμίζει πως

«Πρέπει να βοηθηθούν κι αυτές οι ομάδες, να αποκτήσουν επιπλέον κίνητρο, αφού θα είναι πολλές στο νέο πρωτάθλημα και εμείς λέμε ναι πρώτοι… Δεν είμαστε ούτε άδικοι ούτε παράλογοι!».

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα Χανιά, η ομάδα που αντιτάχθηκε και δικαστικά σε οποιαδήποτε αλλαγή πετυχαίνοντας έναν νομικό θρίαμβο στο Διαιτητικό Δικαστήριο μέσω του νομικού της συμβούλου, Άρη Λυχναρά με την αμετάκλητη απόφαση για τήρηση της περσινής προκήρυξης, προκειμένου και η χρονιά 2020-21 να έχει 12 ομάδες.

Επίσης, δεν έλειψαν και οι δημόσιες φιλοφρονήσεις προς τον πρόεδρο της διοργανώτριας, Λεωνίδα Λεουτσάκο από τις δύο προαναφερόμενες ΠΑΕ, καθώς ο τελευταίος κατάφερε να συγκεράσει δύσκολες καταστάσεις αντίθετων πλευρών το τελευταίο διάστημα.

Από εκεί και πέρα, στα… πρακτικά λοιπά ζητήματα η Ξάνθη αιτήθηκε να ξεκινήσει η ίδια μία εβδομάδα αργότερα το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα 2 ελέω της ταλαιπωρίας που υπέστη με τα μπαράζ, κάτι που έγινε αμέσως δεκτό, ενώ αντίστοιχη πρόθεση εκφράστηκε και από τον Πανιώνιο, που επίσης εισακούστηκε. Και όλα αυτά εφόσον η σέντρα δοθεί στις 24 Οκτωβρίου, που αποφασίσθηκε…

Στο μεταξύ, για τις ομάδες της Football League αποφασίσθηκε να δοθεί μια περαιτέρω παράταση μέχρι τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου για την καταβολή του παραβόλου των 5.000 ευρώ για τη δήλωση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της κατηγορίας, στο οποίο αν κατέβουν όλοι θα γίνει σε δύο ομίλους (βορρά – νότου) των 11 ομάδων ο καθένας για να περιοριστούν τα έξοδα μετακινήσεων.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, πάντως, θα υπάρξει θεσμική τηλεδιάσκεψη υπό τον Λεουτσάκο για να οριστικοποιηθεί η μορφή της FL έχοντας και στη διοργανωτρια τον οριστικό αριθμό των ομάδων, που θα πάρουν μέρος.

Πηγή: a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις