Θ. Μακρής: Δεν αλλάζει η φιλοσοφία μας

Ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Θωμάς Μακρής, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» και αναφέρθηκε στην επιλογή του Στέφανου Ξηροφώτου για τη θέση του προπονητή της ομάδας, αλλά και πως διαμορφώνεται η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα, μετά τις αποχωρήσεις ορισμένων παικτών και αυτών που έρχονται στη ομάδα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Μετά από ώριμη συζήτηση που κάναμε μαζί με τη διοίκηση, αποφασίσαμε να προσλάβουμε, ως προπονητή, τον Στέφανο Ξηροφώτο, θεωρώντας πως είναι η καλύτερη επιλογή για τον Ολυμπιακό την παρούσα χρονική στιγμή.
Έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση και να έρθει στην ομάδα ένας προπονητής, ο οποίος με το… καλημέρα να μπει στον οργανισμό. Θεωρούμε ότι ο Στέφανος Ξηροφώτος έχει τα κατάλληλα στοιχεία, γνωρίζει την ομάδα και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο, για να ενταχθεί πιο γρήγορα στην ομάδα, να τη βοηθήσει, αλλά και αυτός να κερδίσει από τον Ολυμπιακό.
Μπορεί, πιστεύω, να ανταποκριθεί με επιτυχία στη νέα πρόκληση στην καριέρα του. Άλλωστε, επί θητείας του η Νίκη είχε πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα και πιστεύουμε πως μπορεί να τα πάει εξίσου καλά και στον Ολυμπιακό Βόλου.
Καλείται να διαχειριστεί διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, ποιοτικούς και προσωπικότητες. Διακρίνω, πως επιθυμία του είναι η ομάδα να επιθετικά. Πιστεύω, πως με τους συγκεκριμένους παίκτες, που υπάρχουν στον Ολυμπιακό, του δίνονται τα εφόδια να κάνει αυτό που θέλει. Άλλωστε, από τη φύση του ο Ολυμπιακός είναι επιθετική ομάδα».
Για το αν αλλάζει η φιλοσοφία της ομάδας με την αλλαγή του προπονητή: «Το πλάνο που είχαμε δημιουργήσει με τον Περικλή Αμανατίδη ήταν σχεδιασμένο αρκετό καιρό πριν, με συγκεκριμένους στόχους. Αυτή τη στιγμή καλούμαστε να καλύψουμε τα κενά που δημιουργήθηκαν στην ομάδα με την αποχώρηση κάποιων παικτών. Ωστόσο, η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει. Ο νέος προπονητής καλείται να συνθέσει όλα τα κομμάτια του παζλ και να δημιουργήσει ένα νέο σύνολο.
Ο προπονητής έχει το δικαίωμα να ζητήσει κάποιον ποδοσφαιριστή, εφόσον στη νέα τάξη πραγμάτων που δημιουργείται στην ομάδα, διαπιστώσει ότι υπάρχουν κενά. Η διοίκηση είναι εδώ για να συζητήσει κάθε πρόταση του προπονητή.
Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική, να δείξει πως έχει δημιουργηθεί για να πρωταγωνιστήσει, σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα κι αν αγωνιστεί.
Βέβαια, με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί περί αναδιάρθρωσης και όταν τελικά το θέμα κλείσει οριστικά, θα είμαστε σε θέση να δηλώσουμε ξεκάθαρα ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας. Πριν λίγο καιρό μιλούσαμε για μία Σουπερ Λιγκ 2, ενώ τώρα μιλάμε, πως το πιθανότερο είναι η ομάδα να παίξει και φέτος στη Φούτμπολ Λιγκ. Δίχως να γνωρίζουμε, αν αυτό θα γίνει σ’ έναν όμιλο ή σε δύο.
Για τον σχεδιασμό της ομάδας και τις αποχωρήσεις: «Η ομάδα ακόμη σχεδιάζεται και μπαίνουν διάφορα κομμάτια στο παζλ, ώστε να είναι έτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος, όποιο κι αν είναι αυτό. Σαφώς και δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό να είναι κομπάρσος του πρωταθλήματος.
Οι αφαιρέσεις που έγιναν έχουν να κάνουν με κάποιες συμφωνίες που υπήρχαν με ορισμένους ποδοσφαιριστές. Είναι σεβαστό κάποιος να θέλει να παίξει σε μεγαλύτερη κατηγορία ή να θέλει κάτι το διαφορετικό. Ο καθένας είναι επαγγελματίας και κοιτάζει το καλύτερο για τον εαυτό του.
Ο Λόρι Κέρη, τονίζω κατηγορητικά, πως δεν είχε κάποιο θέμα με τα εργομετρικά του και ήταν υγιέστατος. Γιατί αυτά που γράφτηκαν για τον ποδοσφαιριστή ήταν ανακριβή.
Η ομάδα ήταν σε πάρα πολύ καλό δρόμο, έδειχνε πως «δένει» ως σύνολο, αν και έλειπαν κάποιοι παίκτες. Οι αποχωρήσεις μας πάνε λίγο πίσω, όμως έχουμε αρκετό καιρό μπροστά μας, μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, για να δημιουργήσουμε ένα δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο».
Για τις προσθήκες που έγιναν και θα γίνουν: «Ο Φιλίποβιτς είναι μία περίπτωση την οποία εξετάζαμε. Ήταν μεταξύ των δύο παικτών που υπήρχαν στη λίστα για τη θέση του στόπερ. Καταλήξαμε στον Φιλίποβιτς, θεωρώντας πως έχει τα στοιχεία εκείνα που θέλουμε σ’ έναν κεντρικό αμυντικό, καθώς είναι καλός με τη μπάλα και ιδανικός στο να βοηθά την ομάδα να «χτίζει» το παιχνίδι της από πίσω.
Ο Μπαράνκο είναι επιθετικός και οι συστάσεις που τον συνοδεύουν είναι εξαιρετικές. Ελπίζουμε να μας βγει αυτή η επιλογή, καθώς με τους ξένους παίκτες δεν μπορείς να γνωρίζεις, εκ των προτέρων, πως θα κουμπώσουν στην ομάδα. Πιστεύουμε, πάντως, πως θα οι δύο παραπάνω παίκτες θα ενισχύσουν σημαντικά την ομάδα.
Γίνονται συζητήσεις με Έλληνα αμυντικό χαφ, με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες, ενώ υπάρχει κι ένας ξένος στα υπόψη. Αν δούμε ότι χρειαζόμαστε κι άλλες προσθήκες θα τις κάνουμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις