Αλέξης Παπακωνσταντίνου: Απαξιώνεται η Φούτμπολ Λιγκ με 22 ομάδες

Στο ραδιόφωνο του Blue Heart FM 105.1 φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Αλέξης Παπακωνσταντίνου, όπου και τοποθετήθηκε για όλα τα τρέχοντα που αφορούν το κυανόλευκο στρατόπεδο.

Ο ισχυρός άνδρας της Νίκης Βόλου τόνισε πως σε περίπτωση που η Φούτμπολ Λιγκ πραγματοποιηθεί με 22 ομάδες τότε το προϊόν θα απαξιωθεί σε αηδιαστικό βαθμό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλέξη Παπακωνσταντίνου όπως αποδόθηκε από την εφημερίδα “Θεσσαλία”:

Για το αίτημα της Νίκης να συγκληθεί Γ.Σ. του συνεταιρισμού: «Δεν νοείται να έχει περάσει τόσος καιρός και να μην έχει πραγματοποιηθεί μια Γενική Συνέλευση. Έχει περάσει ένας χρόνος χωρίς να γίνει επίσημη συνέλευση. Υπήρχαν πανδημία, αναδιάρθρωση από κάτω προς τα πάνω, παράταση θητείας προέδρου και δεν συγκλήθηκε μια επίσημη Γενική Συνέλευση. Αν δεν κάνεις τώρα Γ.Σ., πότε θα κάνεις; Αυτό είναι παράνοια. Οι θεσμοί γιατί υπάρχουν; Για να είναι απλώς γραμμένοι σ’ ένα χαρτί; Λέμε ότι θα πρέπει να επικρατήσει η διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να έχουμε ένα ανταγωνιστικό προϊόν. Ωστόσο βλέπουμε πάλι ότι το πολεμούν αυτό για λόγους που δεν μπορώ να διακρίνω».

Για τον τρόπο αντίδρασης άλλων ΠΑΕ: «Παρατηρούμε ότι κάποιες ομάδες βγάζουν ανακοινώσεις εναντίον του υφυπουργού κλπ. Αυτό είναι θεμιτό μέχρι σ’ ένα σημείο, αλλά από την άλλη μεριά ο υφυπουργός είναι πολύ συγκεκριμένος εδώ και μήνες. Ουσιαστικά λέει ότι «θέλω να τηρήσετε τα θεσμικά πρωτόκολλα και να μου φέρετε μία πρόταση» και αυτό δεν γίνεται. Η πρόταση να καταθέσουμε τις σφραγίδες δεν είναι κάτι θεσμικό, ούτε να πούμε ότι ψηφίσαμε αυτό. Ο κ. Αυγενάκης θέλει πρόταση από τις ομάδες των κατηγοριών για να μπορεί μετά να αποφασίσει. Λέει ότι εφόσον έχετε το αυτοδιοίκητο, εφαρμόστε το. Είναι απλή λογική.

Οι ομάδες δεν μπορούν να βγουν χαμένες από μία Γενική Συνέλευση και απορώ γιατί φοβούνται. Καλό θα ήταν να γίνει μία Γ.Σ., να βρίσκονται οι ομάδες και από τις δύο κατηγορίες, γιατί δεν γίνεται να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην η μία της άλλης. Η ΕΠΟ, ο υφυπουργός, η Σούπερ Λιγκ 2, η Φούτμπολ και ένας τηλεοπτικός πάροχος -που ούτε κι αυτός υπάρχει και απορώ με ποια βασικά δεδομένα μιλούν οι ομάδες- θα πρέπει να καθίσουν σ’ ένα τραπέζι να βρουν τη λύση. Έτσι βλέπουμε να φεύγουν ποδοσφαιριστές από ομάδες, ενώ κι εμείς «παγώσαμε» τον προγραμματισμό, γιατί σκεφτόμασταν να κάνουμε μία-δύο κινήσεις».

Για το θέμα της αναδιάρθρωσης: «Αν είναι να γίνει αναδιάρθρωση γιατί να γίνει βεβιασμένα μόνο στη Φούτμπολ Λιγκ; Εμείς τελειώσαμε 5οι και διεκδικούσαμε την άνοδο και δεν ανεβήκαμε κάτι που θεωρούμε πως είναι άδικο αλλά συμβαίνει αυτό. Αυτή τη στιγμή δεν έχεις κάνει αναδιάρθρωση ούτε στη Σούπερ Λιγκ 1 ούτε στη Σούπερ Λιγκ 2. Για ποιο λόγο να γίνει στη Φούτμπολ Λιγκ;

Για εμένα αυτό είναι αδιανόητο. Με όλο τον σεβασμό στους θεσμούς η Φούτμπολ Λιγκ με 22 ομάδες και δύο ομίλους των 11 απαξιώνει το προϊόν σχεδόν σε αηδιαστικό βαθμό. Δεν ξέρω άλλη κατηγορία στον πλανήτη να έχει μία κατηγορία με δύο ομίλους των 11. Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Η ΕΠΟ ξεκίνησε μια αναδιάρθρωση από πάνω προς τα κάτω αλλά αυτό δεν ευοδώθηκε. Είναι κοινή λογική, δεν είναι πολύ περίπλοκο».

Για τις διαφορές ανάμεσα σε Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ: «Όπως πέρσι, έτσι και φέτος θεωρώ ότι δεν υπάρξουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο κατηγορίες, ούτε στο μπάτζετ, ούτε στο ρόστερ. Αυτές οι δύο κατηγορίες είναι σχεδόν ίδιες με βάση πολλά θέματα. Η μόνη διαφορά είναι ότι υπάρχουν λιγότερα έσοδα στη Φούτμπολ Λιγκ».

Για τη χρήση του Πανθεσσαλικού ως έδρα: «Πρωταρχικός στόχος για μία ομάδα είναι να εξασφαλίσει το γηπεδικό. Εμείς σαν διοίκηση προσπαθούμε να βρούμε λύσεις ώστε ο κόσμος να μπορεί να δει τους αγώνες, εφόσον δοθεί η άδεια από την πολιτεία για ένα συγκεκριμένο ποσοστό φιλάθλων.

Κινηθήκαμε με αυτό το κριτήριο και πως έπρεπε να βρούμε λύσεις δεδομένων των συνθηκών για το γηπεδικό. Έτσι κι έγινε μια συζήτηση με τον δήμαρχο περισσότερο συγκεκριμένη και πιο γενική για τα γήπεδα στην πόλη. Κινούμαστε πάνω σε αυτό το πλαίσιο και πιστεύω πως θα μπορούμε να συνεργαστούμε, όπως κάναμε και πέρσι με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για το γήπεδο της Νεάπολης.

Εμείς σαν διοίκηση κινούμαστε θεσμικά, αλλά -όπως και να έχει- ένας σύλλογος που έκλεισε 96 χρόνια δεν πτοείται εκ των πραγμάτων, ούτε από μία πανδημία, έχοντας αντέξει τόσα χρόνια. Όλα αυτά τα εμπόδια δεν μας πτοούν και προχωράμε.

Θεωρούμε πως για το καλό του ποδοσφαίρου αυτά τα πράγματα πρέπει να ξεκινήσουν να κινούνται λίγο πιο σοβαρά».

Για το πώς βλέπει το ποδόσφαιρο: «Το ποδόσφαιρο είναι πλέον πιο εμπορικό, αλλά παραμένει το συναίσθημα, η ιστορία και όλα αυτά, αλλά είναι αλληλένδετα. Κάποια στιγμή θα χρειαστείς προγραμματισμό για να προσελκύσεις παίκτες και προπονητές. Πρέπει να έχεις τα γήπεδα σου και να μπορείς να κινηθείς εμπορικά με τους χορηγούς. Όταν δεν μπορείς να πεις σε έναν χορηγό σε ποια κατηγορία θα παίζει και είμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου, καταλαβαίνεις πως όλες αυτές οι συζητήσεις δυσκολεύουν.

Εμείς θέλουμε να παίζουμε σε μια κατηγορία με δυνατές ομάδες και ό,τι είναι να διεκδικήσουμε να το διεκδικήσουμε με το ρόστερ, τη σκληρή δουλειά στην προπόνηση και με την έδρα μας. Το θέμα είναι να ενταχθούν σε αυτό το σκεπτικό όσο γίνεται περισσότερες ομάδες και διοικητικοί παράγοντες για να προχωρήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και να αναβαθμιστεί το θέαμα».

Για τη δουλειά που πρέπει να γίνεται σε βάθος: «Πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες σε παιδιά του τόπου μας και σε Ελληνόπουλα. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τις ακαδημίες και να γίνει μια καλύτερη δουλειά. Τα παιδιά μας είναι ταλαντούχα, αλλά χρειάζεται μια καλύτερη υποδομή και υποστήριξη από μία συγκεκριμένη ηλικία για να μπουν οι βάσεις και να προχωρήσουν. Εκεί υστερούν συνολικά οι παίκτες και τα Ελληνόπουλα. Η συζήτηση πρέπει να γίνει πιο σφαιρική και το πρόβλημα είναι πιο γενικό».

Για τα εισιτήρια διαρκείας: «Είναι ένα θέμα κι αυτό. Να βγάλουμε διαρκείας αλλά για ποια κατηγορία; Για πόσα παιχνίδια; Ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι. Άλλο να παίζεις με τον Λεβαδειακό και την Παναχαϊκή κι άλλο είναι να παίζεις με την ΑΕΠ Κοζάνης και τον Αλμωπό Αριδαίας, χωρίς να θέλω να προσβάλω τις ομάδες αυτές, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Για το πώς λειτουργεί η ΠΑΕ Νίκη: «Χρειάζεται αισιοδοξία και όχι ηττοπάθεια. Όπως είπα, όταν ένας σύλλογος είναι 96 χρόνων δεν μπορεί ένας χρόνος να τον αλλάξει. Η ζωή πάντα θέλει αισιοδοξία.

Εμείς εκπροσωπούμε τον φίλαθλο κι αν δεν έχεις αισιοδοξία για την ομάδα ή αν δεν έχεις όνειρα καλύτερα είναι να ασχολείσαι με κάτι άλλο. Το ποδόσφαιρο είναι ένας τρόπος να ξεφεύγεις από μία καθημερινότητα. Είναι να βλέπεις μία ομάδα, που ουσιαστικά τη φτιάχνεις, να παλεύει για την πόλη σου και τις ιδέες σου. Αν είναι αυτό να σου δημιουργεί απαισιοδοξία, καλύτερα να κάνεις κάτι άλλο.

Οι ομάδες θέλουν χρόνο και αφοσίωση. Χρειάζεται κάποιος να ασχολείται με τεχνοκρατικά ζητήματα και η Νίκη Βόλου έχει πολλούς που ασχολούνται και μας δίνουν ιδέες. Θέλει έναν μηχανισμό από πίσω που δεν σταματάει να λειτουργεί.

Όλοι παλεύουμε για το ίδιο πράγμα: Για να κάνουμε τους φιλάθλους και την πόλη όσο γίνεται πιο περήφανους και μέσα από αυτό ευελπιστούμε να πετύχουμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις