Κατοχή χωρίς ουσία και ήττα από τον Άρη στο Πανθεσσαλικό

Ο Βόλος είχε τον απόλυτο έλεγχο κινήσεων, υψηλό ποσοστό κατοχής μπάλας (δεν έπεσε κάτω από το 65% μετά τα πρώτα 10-12 λεπτά), αλλά όχι και τον τρόπο διάσπασης της άμυνας του Άρη. Επέλεξε την πλευρά του Φεράρι για να δημιουργήσει, αλλά ο Σάκιτς (με τις βοήθειες των Μπερτόγλιο, Ροζ) έκανε εξαιρετική δουλειά στο πρώτο ημίχρονο. Μετά από ένα σημείο σημάδεψε την αριστερή πλευρά και τον Γκάνεα, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων των Νίκο Μαρτίνες αλλά και πάλι δεν έφτασε σε επίπεδο ουσιαστικής τελικής φάσης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ως μοναδικό ζητούμενο το αποτέλεσμα και το πήραν χάρη στην προσωπικότητα αλλά και την ποιότητα του Μπρούνο Γκάμα ο οποίος σκόραρε (με εκτέλεση πέναλτι) στο 16ο λεπτό. Οι «κίτρινοι» μπορούν να κρατήσουν μόνο την αμυντική λειτουργία τους γιατί δημιουργικά παρουσίασαν κακή εικόνα έχοντας προβλήματα ακόμη και σε στοιχειώδη πράγματα στην ανάπτυξή τους.

To φιλμ του αγώνα

Με διάθεση να πιέσουν για ένα γρήγορο γκολ μπήκαν οι Θεσσαλονικείς. Στο 11′ 0 Λόπεθ γύρισε στον Γκανέα, ο οποίος έκανε το σουτ που πέρασε ψηλά άουτ και τέσσερα λεπτά μετά κέρδισαν πέναλτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΡΗ

Ο Γκάμα έκανε διπλή ντρίμπλα, ανατράπηκε από τον Μπαριέντος και ο ρέφερι Βάτσιος σωστά έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Πορτογάλος ευστόχησε από τα 11 βήματα και άνοιξε το σκορ.

Εν συνεχεία ο Βόλος ανέβασε ταχύτητα, είχε την κατοχή της μπάλας και πίεζε, χωρίς να απειλήσει. Αντίθετα ο Άρης είχε ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ.

O Φετφατζίδης έβγαλε σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Σάσα έξω από την περιοχή, εκείνος έψαξε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας. Ο Βραζιλιάνος μάλιστα, απείλησε και πάλι, αυτή τη φορά η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού και έφυγε κόρνερ. Το οποίο εκτέλεσε ο Μπερτόγλιο, ο Ντάτκοβιτς έκανε την προβολή, αλλά μπλόκαρε ο Γκαραβέλης.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με τους Δουβίκα και Ριένστρα να απειλούν, χωρίς αποτέλεσμα.

Για να φτάσουμε στο 70′, με τον Γκαραβέλη να διώχνει σε κόρνερ το πλασέ του Μάνου και στην εξέλιξη της φάσης να μπλοκάρει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Τζέγκο.

Στο 79′ ο Γέντρισεκ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και ο Βόλος έπαιξε με 4-4-2, σε μία προσπάθεια να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ

Στο 90′ σκόραρε ο Τέκιο με κεφαλιά, αλλά η φάση ελέγχθηκε στο VAR για το εάν η μπάλα είχε περάσει όλη τη γραμμή πριν κάνει τη σέντρα ο Μαρτίνες και το γκολ ακυρώθηκε.

Δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το φινάλε, με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν το τρίποντο και να ηρεμούν ενόψει της συνέχειας, μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό από την Κόλος Κοβαλίβκα.

Βόλος – Άρης 0-1

ΓΚΟΛ: 16′ Γκάμα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 2′ Τζέκο, 14′ Τσοκάνης, 21′ Μπαριέντος, 40′ Ριένστρα, 71′ Σάσα, 85′ Γέντρισεκ, 93′ Σάντσες

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Γκαραβέλης, Τέκιο, Κολόμπο, Σάντσες, Φερράρι, Ριένστρα (79′ Γέντρισεκ), Τσοκάνης, Περέα (85′ Γκουαρουτσένα), Μπαριέντος (46′ Μπαρτόλο), Μαρτίνες, Δουβίκας.

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Σάκιτς (87′ Μπαγκαλιανης), Γκανέα, Ντάτκοβιτς, Ροζ, Σάσα, Τζέγκο, Φετφατζίδης (63′ Μαντσίνι), Μπρούνο Γκάμα (87′ Χατζηπιρπιρίδης), Μπερτόγλιο (76′ Ματίγια), Λόπεθ (63′ Μάνος).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις