Δύο αποχωρήσεις στη Φούτμπολ Λιγκ – Αποφασισμένη η Νίκη να προσφύγει στο Διαιτητικό

Μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, ξεκαθάρισε το τοπίο για το ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Football League.

Απόλλων Πόντου, Νίκη Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας, Καβάλα, Βέροια, Ολυμπιακός Βόλου, Αιγάλεω, Θεσπρωτός, Ασπρόπυργος, Ιάλυσος, Καλαμάτα, ΠΟ Τρίγλιας, Ρόδος, Πιερικός, Πανσερραϊκός, ΑΕΠ Κοζάνης, Επισκοπή, Αστέρας Βλαχιώτη, Καλλιθέα, Αλμωπός Αριδαίας, πλήρωσαν το παράβολο και θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα ενώ αντιθέτως η Κέρκυρα ή Κασσιόπη, όπως και ο Πλατανιάς δεν δήλωσαν συμμετοχή. Δύο, δηλαδή, ομάδες που την προηγούμενη σεζόν αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Super League 2, είναι αμφίβολο αν θα αγωνιστούν σε κάποιο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ακόμη και σε τοπικό επίπεδο.

Αν δεν αλλάξει κάτι οι 20 ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους βάσει γεωγραφικών κριτηρίων και μετά την κανονική διάρκεια θα υπάρξουν play off και play out.

Να σημειώσουμε πως στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο όπου θα ζητήσουν να ισχύσει η προκήρυξη της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου όπως προσέφυγαν και κέρδισαν τα Χανιά. Το σκεπτικό της απόφασης είναι ξεκάθαρο και δύσκολα θα υπάρξει ανατροπή σε περίπτωση που οι Βολιώτες επιλέξουν να τινάξουν στο αέρα το πρωτάθλημα της Football League. Βέβαια, σ’ αυτή την περίπτωση η ευθύνη όσων πήραν την απόφαση να αυξήσουν τις ομάδες και όχι της Νίκης που αιτηθεί να ισχύσει ο νόμος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις