Ένας για όλους και όλοι για έναν

Πολλοί θα απόρησαν, όπως απορήσαμε κι εμείς, με την αντίδραση των παικτών των Νέων Αθλητών Νίκης μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στην αναμέτρηση με τα Λεχώνια (21/11). Οι νεαροί ποδοσφαιριστές έτρεξαν προς τον τερματοφύλακα της ομάδας και τον αποθέωσαν, σηκώνοντάς τον και πετώντας στον ουρανό, με το χαρακτηριστικό «όλε». Συνήθως τέτοιες αντιδράσεις συμβαίνουν όταν ο τερματοφύλακας πραγματοποιεί μία ή περισσότερες σημαντικές αποκρούσεις που συνήθως έχουν ως αποτέλεσμα την κατάκτηση κάποιου τίτλου. Βέβαια, αυτό θα συνέβαινε σε μία συνηθισμένη ομάδα και όχι σε μία ομάδα της Νίκης, όπως είναι οι Νέοι Αθλητές.

Παρένθεση: Η άχαρη θέση του τερματοφύλακα

Όποιος έχει παίξει ποδόσφαιρο, γνωρίζει πως η πιο άχαρη θέση είναι αυτή του τερματοφύλακα. Όλοι οι παίκτες μίας ομάδας σε κάθε αγώνα κάνουν λάθη, το λάθος του υπερασπιστή της εστίας όμως είναι αυτό που δεν περνά απαρατήρητο και σχολιάζεται περισσότερο. Για να κάτσεις κάτω από τα γκολπόστ μίας ομάδας, εκτός από τα αθλητικά προσόντα, χρειάζεσαι γερό «στομάχι» για να αντέξεις την κακιά στιγμή. Πολλοί ήταν οι τερματοφύλακες με περίσσιο ταλέντο, που όμως δεν διέθεταν τη ψυχική δύναμη να επανέλθουν από ένα κραυγαλέο λάθος, καταδικάζοντας οι ίδιοι την προσωπική τους καριέρα.

Η συνέχεια: Ένας για όλους και όλοι για έναν

Στο σαββατιάτικο παιχνίδι των Νέων Αθλητών Νίκης με την Ένωση Λεχωνίων, στο πρώτο ημίχρονο ο πορτιέρο των γηπεδούχων υπέπεσε σε ένα λάθος που κόστισε στην ομάδα του το γκολ με το οποίο προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι. Η κακή του ψυχολογία, συνετέλεσε στο να χάσει τη συγκέντρωσή του και να μην είναι σταθερός στις επεμβάσεις του. Ήταν φανερό πως στο πρώτο ημίχρονο ο κίπερ των Νέων Αθλητών είχε χάσει τον έλεγχο.

Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 2-1. Ο νεαρός τερματοφύλακας με ψυχολογία κομμάτια, ήταν έτοιμος να ζητήσει αλλαγή όταν όλοι οι συμπαίκτες του «έπεσαν» πάνω του προσπαθώντας να τονώσουν το ηθικό του, γιατί από ταλέντο, περισσεύει. Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλλε και ο προπονητής τερματοφυλάκων της Νίκης, ο κ. Γρηγοριάδης, που παρακολουθούσε το παιχνίδι και και κατάλαβε τη δύσκολη θέση του νεαρού πορτιέρο.

Στην επανάληψη ο «μικρός» όχι μόνο δεν έγινε αλλαγή, αλλά ήταν και από τους διακριθέντες του αγώνα, καθώς έσωσε την ομάδα του σε τουλάχιστον δύο κλασικές ευκαιρίες του αντιπάλου, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές αποκρούσεις. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους Νέους Αθλητές νικητές του αγώνα με 4-2, αλλά μικρή σημασία είχε η νίκη, μπροστά στην κίνηση των παικτών να σηκώσουν στα χέρια τον φύλακα άγγελο της εστίας τους και να τον αποθεώσουν.

Αυτή η φουρνιά της Νίκης πρέπει να προσεχθεί σαν κόρη οφθαλμού, γιατί είναι βέβαιο πως εκτός από περίσσιο ταλέντο, διαθέτει ήθος και ψυχή. Δεν είναι τυχαίο πως αυτή η ομάδα παρά τα όσα έχει περάσει συνεχίζει ακάθεκτη το δρόμο της προς την καταξίωση.

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις