Μ. Μπέλλης: Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια όσο στεκόμαστε όρθιοι

Ο Μιχάλης Μπέλλης αγωνίστηκε κατά σειρά σε Ολυμπιακό Πολυκάστρου, Ηρακλή, Παναθηναϊκό, Παναχαϊκή και ΠΑΟΚ, ενώ φόρεσε και πέντε φορές τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Δούλεψε ως βοηθός προπονητή στον ΠΑΟΚ, αλλά και ως πρώτος προπονητής στη Ρόδο. Είχε κατακτήσει σαν ποδοσφαιριστής ένα Κύπελλο Ελλάδας (1972) με το «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ με την ίδια ομάδα ως βοηθός προπονητή κατέκτησε ακόμη ένα Κύπελλο Ελλάδας (1974), αλλά και ένα Πρωτάθλημα Ελλάδας (1976). Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο παλαίμαχος διεθνής μεσοαμυντικός κέρδισε και ως τεχνικός της Ρόδου την άνοδο από τη Β΄ Εθνική (πρωταθλητής νοτίου ομίλου, 1981) στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Ο Μπέλλης μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ των παλαιμάχων του ΠΑΟΚ και του Θησέα Αγριάς αναφέρθηκε σε τι εξυπηρετούν αυτά τα παιχνίδια. Ο προπονητής των παλαιμάχων του ΠΑΟΚ τόνισε επίσης πως με την πόλη του Βόλου τον συνδέει μια έμμεση, όπως τη χαρακτήρισε, φιλία. Αναλυτικά οι δώσεις του Μιχάλη Μπέλλη:

«Η ομάδα των παλαιμάχων δέχεται όλες αυτές τις προσκλήσεις για ιερούς σκοπούς. Δίνουμε αγώνες με όλες τις ομάδες των πόλεων της Βορείου Ελλάδος, οι οποίες έχουν ως σκοπό τη βοήθεια κάποιων αναγκών. Με αυτό το σκοπό δεχόμαστε οποιαδήποτε πρόσκληση και είμαστε πάντοτε «παρών» σε αυτές τις προσκλήσεις. Όλος ο κόσμος έχει αναγνωρίσει αυτή την προσπάθεια των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και τους ευχαριστούμε που μας δέχονται με αγάπη και χαρά.

Η προσπάθεια συνεχίζεται και θα συνεχιστεί όσο στεκόμαστε όρθιοι και έχουμε τη δύναμη να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προσκλήσεις, οι οποίες είναι ιερές και τις δέχεσαι χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Στο Βόλο έχω έρθει σαν ποδοσφαιριστής, αλλά και σαν προπονητής, ως αντίπαλος των ομάδων του. Μας προβλημάτιζαν πάντα οι ομάδες του, διότι είχαν ταλαντούχους παίκτες. Είχα τον Γιώργο Καραμίχαλο του Ολυμπιακού Βόλου στον Μακεδονικό και τους Νίκο Τζίνη και Χρήστο Ζαντέρογλου της Νίκης Βόλου στην Εθνική Ελλάδος και στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Με την πόλη του Βόλου με συνδέει μια έμμεση φιλία».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις