Ξεπέρασε το εμπόδιο της Σεντ Γκάλεν η ΑΕΚ και τώρα Βόλφσμπουργκ (video)

Σεντ Γκάλεν-ΑΕΚ 0-1 με το γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα στο 71′ με προβολή αμέσως μετά το χαμένο πέναλτι του, αλλά και τις σωτήριες επεμβάσεις του Παναγιώτη Τσιντώτα!
Έτσι, η ΑΕΚ κέρδισε στην Ελβετία την Σεντ Γκάλεν με 0-1 και πήρε υπό βροχή την σημαντική πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την γερμανική Βόλφσμπουργκ σε μονό νοκ άουτ ματς την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η Ένωση δεν είχε καλή εμφάνιση, ο Μάσιμο Καρέρα επέμεινε πολύ στο πλάνο του και τελικά από μία κούρσα του Ολιβέιρα, κερδισμένο πέναλτι του, αποτυχημένη εκτέλεση, αλλά… σωστή θέση στο ριμπάουντ, έβαλε το γκολ της πρόκρισης. Νωρίτερα η ΑΕΚ και δη στο α’ ημίχρονο είχε μείνει όρθια στο κακό της 30λεπτο από τον Τσιντώτα που ήταν πολύ καλός και σήμερα κάτω από τα δοκάρια και έδειξε την κλάση του.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με 4-3-3, αλλά για μισή ώρα ήταν εκτός… αγώνα. Οποτε χρειάστηκε σε δύσκολες και λιγότερο δύσκολες φάσεις ο Τσιντώτας ήταν εκεί. Με σωστά ρεφλέξ και εξόδους στα λάθη των συμπαικτών του, ήταν αυτός που κράτησε την ΑΕΚ όρθια. Η Σεντ Γκάλεν πίεζε, έκλεβε μπάλες από τα λάθη των παικτών του Καρέρα που δεν είχαν καθαρό μυαλό και σχέδιο ανάπτυξης. Ευτυχώς με το 0-0, η Ενωση μετά το 35’ ισορρόπησε και πήρε μέτρα προς την αντίπαλη εστία με μία καλή φάση με κεφαλιά του Λιβάια.

Και στο β’ ημίχρονο η ΑΕΚ έδειχνε αδυναμία να φτιάξει φάση οργανωμένη για να φέρει την μπάλα σωστά στην περιοχή. Μπορεί να μην είχε τόσους κινδύνους όσο στο α’, αλλά δεδομένα δεν ήταν ήσυχη με το 0-0 και τους γηπεδούχους ορεξάτους. Στο 68’ ο Καρέρα αντέδρασε και έβαλε τον Λιβάι Γκαρσία για ντεμπούτο και αποδείχθηκε γουρλής. Δύο λεπτά μετά ο Ολιβέιρα κέρδισε πέναλτι από τον Στεργίου, το εκτέλεσε ο ίδιος, ο Ζίγκι απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο Πορτογάλος έκανε το 0-1. Αυτό το γκολ… ξεκλείδωσε το ματς για την ΑΕΚ που ανακουφίστηκε. Από εκεί και πέρα η Ενωση διαχειρίστηκε το ματς με περισσότερη ηρεμία και συμπαγής μεσοαμυντικά και μέχρι το τέλος κράτησε το σκορ.

Σεντ Γκάλεν (Π. Ζέιντλερ, 4-2-3-1): Ατί Ζιγκί, Κραουσί, Στεργίου, Φαζλιγί, Μουχάιμ, Γκέρτλερ, Κιντιγιά, Ρουίθ (74’ Γιουάν), Στίλχαρτ (74’ Στίλχαρτ), Ντουά (62’ Καμπέρι), Γκιγιεμενό

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Μάνταλος, Κρίστισιτς, Ανσαριφάρντ (68’ Γκαρσία), Λιβάγια (90’ Σάκχοφ), Ολιβέιρα

Ο Ισπανός Εντάντες χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Μουχάιμ (31’), Γκέρτλερ (51’), Φαζλιγί (79’) – Λιβάγια (35’), Μάνταλο (45’), Κρίστισιτς (50’).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις