«Ψάχνει τη “βόμβα” με Ελ Γκαζί ο Ολυμπιακός»

Έναν πραγματικά ποιοτικό εξτρέμ εξετάζει ο Ολυμπιακός, καθώς δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας αποκαλύπτει ότι έχει ανοίξει δίαυλο για να αποκτήσει τον Ανβάρ Ελ Γκαζί!

Πρόκειται για διεθνή Ολλανδό εξτρέμ που παίζει και στα δύο «φτερά» με την ίδια άνεση και ανήκει στην Άστον Βίλα με συμβόλαιο ως το 2023. Το γεγονός ότι την τελευταία σεζόν είχε «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοσή του, αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα της εξόδου από το Μπέρμιγχαμ.

Ο ύψους 1.89 μ. και με καταγωγή από το Μαρόκο ακραίος επιθετικός είναι παίκτης τοπ κλάσης και υπό άλλες συνθήκες δεν θα έμπαινε καν στην κουβέντα. Όμως, ανήκει κι αυτός στο γραφείο του Ζόρζε Μέντες, ο οποίος -ως γνωστόν- έχει τη δύναμη και να τον φέρει στην Ελλάδα.

Οι ετήσιες απολαβές του είναι 1,8 εκατ. ευρώ και αγαπιέται πολύ από τους οπαδούς της Άστον Βίλα, καθώς χάρη στα γκολ και τις ασίστ του οι «χωριάτες» κέρδισαν πριν από ένα χρόνο την άνοδο από την Championship στην Premier League.

Ο 26χρονος Ολλανδός ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της Φέγενορντ, συνέχισε σε αυτές της Σπάρτα Ρότερνταμ και έπειτα στην Κ19 του Άγιαξ. Με τον «Αίαντα» ως επαγγελματίας αγωνίστηκε από το 2014 ως το 2017, έχοντας 23 γκολ και 16 ασίστ σε 99 ματς, πριν μετακομίσει για 7 εκατ. ευρώ στη Λιλ.

Τη σεζόν 2017-2018, που φόρεσε τα χρώματα της γαλλικής ομάδας, «έγραψε» 6 τέρματα και 4 ασίστ σε 44 αγώνες και εν συνεχεία δόθηκε δανεικός (το καλοκαίρι του 2018) στην Άστον Βίλα έναντι 2 εκατ. ευρώ.

Με την αγγλική ομάδα την αγωνιστική περίοδο 2018-19 στην Championship μέτρησε 5 γκολ και 6 ασίστ σε 31 παιχνίδια, υποχρεώνοντας τους «χωριάτες» να πληρώσουν πέρυσι το καλοκαίρι άλλα 9 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσουν.

Την τελευταία σεζόν, παίζοντας πλέον στην Premier League, «έγραψε» μεν 4 γκολ και 4 ασίστ σε 34 ματς, ήταν όμως… ασανσέρ στην απόδοσή του και αν η Άστον Βίλα, που γλίτωσε στο… τσακ τον υποβιβασμό, σκέφτεται να τον δώσει, ο λόγος είναι αυτός και μόνο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις