Τ. Αλιάτης: Τουρνουά στη μνήμη του Γιώργου Πασχαλίδη από τον Θησέα

Ο Τάκης Αλιάτης μίλησε μετά το τέλος του αγώνα που έδωσαν οι Παλαίμαχοι του Θησέα Αγριάς με τους Παλαίμαχους του ΠΑΟΚ στο Olimpico Sport Club, για το σκοπό της ίδρυσης των Παλαιμάχων του Θησέα, αλλά και το σκοπό του παιχνιδιού με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του Θησέα Αγριάς, ο οποίος είχε αγωνιστεί και στον Ολυμπιακό Βόλου, ευχαρίστησε τους παλαίμαχους του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ αναφέρθηκε και στους νεαρούς αθλητές, τον αθλητισμό, αλλά και στον Γιώργο Πασχαλίδη. Ο Τάκης Αλιάτης γνωστοποίησε επίσης τη διοργάνωση ενός διημέρου εκδηλώσεων από τον Θησέα και άλλους φορείς της Αγριάς για να τιμηθεί η μνήμη του Γιώργου Πασχαλίδη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η ίδρυση των παλαιμάχων του Θησέα Αγριάς, εκτός από το να βρισκόμαστε για να θυμόμαστε τα παλιά, παίζοντας ποδόσφαιρο, ήταν και για να βοηθάμε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο σημερινός αγώνας ήταν για ιερό σκοπό, για την ΕΛΕΠΑΠ, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Θέλω να αναφέρω ότι το νεότερο μέλος του Θησέα Αγριάς είναι ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, ο Θέμης Κλιτσογιάννης, ο οποίος έγινε μέλος της ομάδας μας πριν δύο μήνες. Είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να βρισκόμαστε κοντά στον αθλητισμό και κοντά στα κοινωνικά προβλήματα.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ για τη μεγάλη τιμή που μας έκανε για δεύτερη φορά. Είχε έρθει πριν λίγα χρόνια και στην Αγριά. Είναι τιμή να παίζουμε με αυτούς τους ανθρώπους που κόσμησαν το ποδόσφαιρο της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας για τα παιδιά που βγαίνουν αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο. Θέλουμε εμείς οι παλιοί να τους δημιουργήσουμε προσδοκίες για να αφιερώνουν πολύ χρόνο στον αθλητισμό.

Ο Αθλητισμός δεν είναι μόνο για την υγεία μας και για να ξεφεύγουν τα παιδιά από άλλα πράγματα. Ο αθλητισμός είναι ιδέα, ένα κοινωνικό σύνολο με τη μεγαλύτερη δύναμη παγκοσμίως, είτε μιλάμε για ατομικά, είτε για ομαδικά αθλήματα. Γι αυτό υπάρχει ο αθλητισμός».

Για τον Γιώργο Πασχαλίδη: «Αφιέρωσα το γκολ σε έναν άνθρωπο, ο οποίος ανδρώθηκε στον Θησέα Αγριάς. Έπαιξε γύρω στα 15 χρόνια ποδόσφαιρο, στον Ολυμπιακό Βόλου ως επαγγελματίας. Για εμένα δεν ήταν μόνο ένας ποδοσφαιριστής ή ένας άνθρωπος που ήταν μέλος του Θησέα. Μέναμε στην ίδια γειτονιά, ήταν ο άνθρωπος που πήγαινα κάθε μέρα και τον έβλεπα. Ήταν κοντά μας στις οικονομικές δυσκολίες που περνούσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Έχω μια βαθύτατη σχέση με την οικογένεια του, γιατί με την κόρη του, τη Βάγια, είμαστε από τα προνήπια μαζί. Έχουμε δεσμούς φιλίας και αγάπης. Μεγαλώσαμε στην ίδια γειτονιά και εύχομαι ο θεός να τον αναπαύσει και για εμάς να ακουμπήσουμε κάτι από αυτόν. Ήταν πραγματικά ένας μεγάλος άνθρωπος και μετά ποδοσφαιριστής.

Στο τελευταίο παιχνίδι του Θησέα φορέσαμε μαύρα περιβραχιόνια και κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή. Πήραμε απόφαση σαν Θησέας Αγριάς και θα διοργανώσουμε ένα μεγάλο τουρνουά το Πάσχα, εάν έχουμε το γήπεδο μας έτοιμο. Σε περίπτωση που δεν είναι έτοιμο, θα το κάνουμε στις αρχές της επόμενης σεζόν. Σε αυτό θα συμμετέχουν οι παλαίμαχοι του Θησέα, η ανδρική του ομάδα και τα παιδικά του τμήματα. Θα ακολουθήσουν και εκδηλώσεις από άλλους φορείς της Αγριάς, όπως ο Αναπτυξιακός Σύλλογος με την αιμοδοσία του και η ΕΛΕΠΑΠ με έναν αγώνα δρόμου. Θα είναι ένα διήμερο αφιερωμένο στον Γιώργο Πασχαλίδη για να τιμήσουμε έναν πραγματικά μεγάλο άνθρωπο και ευχόμαστε αυτό να γίνει και θεσμός και να το συνεχίσουμε για όλα τα χρόνια».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις