Γκολ με το… σταγονόμετρο πετυχαίνει ο Ολυμπιακός Β.

Πέρα από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δέχεται συνεχώς γκολ που προέρχονται από στημένες φάσεις, τα οποία έχουν στοιχίσει πολύτιμους βαθμούς, επιθετικά το πρόβλημα είναι εξίσου μεγάλο. Όταν στα τρία από τα εννέα παιχνίδια ο Ολυμπιακός δεν έχει σκοράρει, όταν μόλις σ’ ένα ματς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σημειώσει δύο γκολ…

…και στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια το βολιώτικο συγκρότημα έχει πετύχει από ένα τέρμα, από αυτή την ομάδα δεν μπορείς να έχεις υψηλές προσδοκίες. Όταν μάλιστα, ο συντελεστής τερμάτων είναι αρνητικός (7 γκολ υπέρ έναντι οκτώ κατά).
Το γκολ έρχεται δύσκολα, καθώς δεν υπάρχει σωστή ανάπτυξη, η μπάλα δύσκολα φτάνει στην αντίπαλη περιοχή, δεν υπάρχουν τελειώματα φάσεων και μοιραία δεν έρχονται και οι νίκες. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει μόλις ένα γκολ από τον Διαμαντόπουλο κι αυτό με πέναλτι, με τον επιθετικό των «ερυθρολεύκων», πάντως, να έχει παίξει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, λόγω του τραυματισμού του. Δεν έχει σκοράρει ακόμη ο Γουόρντεν, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε και αυτός από τραυματισμό, ενώ τα υπόλοιπα έξι τέρματα σημειώθηκαν από τρεις μεσοεπιθετικούς παίκτες (δύο ο Ντεπέτρις, το ένα με πέναλτι και από ένα οι Τσιλιγκρίρης και Σκοπελίτης). Επίσης, έχει πετύχει και δύο ο γκολ, ο αμυντικός μέσος Αντώνης Τσιάρας.
Δικαιολογίες υπάρχουν για την μέχρι τώρα μετριότατη παρουσία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, με κυριότερη αυτή των τραυματισμών βασικών παικτών. Οι Ντιέγκο Λεόν και Ντάριο Φερνάντες αποτελούν βαρόμετρο για την ομάδα (ο Ισπανός επέστρεψε στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα) κι αυτό φαίνεται στη λειτουργία του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή. Σημαντική στα τελευταία παιχνίδια είναι και η απουσία του Γιώργου Ντάσιου, όπως και του Σπύρου Γκουγκούδη (επέστρεψε κι αυτός), ενώ ο Αλέξανδρος Νικολιάς δεν έπαιξε με Απόλλωνα και θα απουσιάσει, λόγω του τραυματισμού του και από τα προσεχή παιχνίδια της ομάδας του.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις