Τα συν και τα πλην του Ολυμπιακού Β. στο φιλικό με τον Πιερικό

Καλά στοιχεία έδειξε ο Ολυμπιακός Βόλου στο φιλικό με τον Πιερικό, το οποίο διεξήχθη στο προπονητικό κέντρο των «ερυθρολεύκων» στον Άγιο Γεώργιο Βελεστίνου. Το συγκρότημα του Στέφανου Ξηροφώτου νίκησε με 1-0, με γκολ του Ιάσονα Παπαδημητρίου στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
Σε γενικές γραμμές έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, χωρίς σπουδαίες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος και πιο μαχητικός μέσα στο γήπεδο.
Στα αξιοσημείωτα του φιλικού η πρώτη εμφάνιση των Ιγκόρ Φιλίποβιτς και Μπρούνο Μπαράνκο, με τον Σέρβο αμυντικό να ξεκινά στο βασικό σχήμα και τον Αργεντινό επιθετικό να αγωνίζεται στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Φιλίποβιτς στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ και στο δεύτερο μέρος ως κεντρικός αμυντικός, που είναι και η φυσική του θέση.
Ο Μπαράνκο ήταν κινητικός, μαχητικός έδειξε καλά στοιχεία, όμως είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα, ως προς την αγωνιστική του αξία. Είναι λογικό να μην γνωρίζει ακόμη πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα, καθώς μόλις την Παρασκευή έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα.
Οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν ψηλά τους παίκτες του Πιερικού, κοντά στην περιοχή τους, δεν τους επέτρεπαν να οργανώσουν παιχνίδι και να γίνονται απειλητικοί για το τέρμα του Λαδά.
Κι ενώ στο ανασταλτικό κομμάτι οι παίκτες του Ολυμπιακού τα πήγαν πολύ καλά (υπήρχαν βέβαια κάποια λάθη, τα οποία δεν στοίχισαν), στο οργανωτικό κομμάτι η ομάδα έδειξε πως χρειάζεται δουλειά.
Υπάρχει χρόνος για να διορθώσει τις αδυναμίες του ο Ολυμπιακός και να παρουσιαστεί δυνατός στο νέο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως αρκετά νέα πρόσωπα προστέθηκαν στην ομάδα το τελευταίο διάστημα και θα ακολουθήσουν κι άλλες μεταγραφές.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις