«Λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι Πύρασος-Ρήγας

Σ’ ένα δυνατό παιχνίδι με ελάχιστες καλές επιθετικές προσπάθειες, Πύρασος και Ρήγας έμειναν στο 0-0 στη Ν. Αγχίαλο, στο τοπικό ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Οι δύο μονομάχοι πήραν από ένα βαθμό, με τον Ρήγα, πάντως, να χάνει…

…στο δεύτερο ημίχρονο δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να πάρει το «τρίποντο».
Σε γενικές γραμμές έγινε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, χωρίς καμία ομάδα να ρισκάρει, προσπαθώντας να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν και να κυνηγήσουν το γκολ με αντεπιθέσεις ή από στημένες φάσεις.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ρήγας είχε την καλύτερη στιγμή στο 20′ με τον Γκίκα να σουτάρει μέσα από την περιοχή και στον Χαλάτση να αποκρούει, ενώ στο 26′ από λάθος στην άμυνα του Πυράσου ο Κορέτα έγινε κάτοχος της μπάλας, ωστόσο, δεν μπόρεσε να σουτάρει, για να χαθεί η ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.
Στην επανάληψη ο Πύρασος ξεκίνησε με μία καλή ευκαιρία για γκολ, με τον Κοντοβά να μην πιάνει όπως θα ήθελε την κεφαλιά, η οποία πέρασε άουτ.
Η συνέχεια, ωστόσο, ανήκει στον Ρήγα, όσον αφορά τις ευκαιρίες, με τους φιλοξενούμενους να μη μπορούν να φτάσουν στο γκολ. Στο 54′ ο Χατζηαθανασίου πάσαρε στον Σέττο, αυτός πρόλαβε τον Χαλάτση που επιχείρησε έξοδο, πλάσαρε, με τη μπάλα να σκάει στο έδαφος μέσα στη μικρή περιοχή να παίρνει ύψος και να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Σέττος και πάλι στο 70′ απείλησε το τέρμα του Πυράσου, όμως το πλασέ που επιχείρησε βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 74′, ο Ρήγας έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο Γκίκα βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Πυράσου, απέφυγε ωραία τον Μπόρα και μόνος απέναντι από τον Χαλάτση δεν μπόρεσε να σκοράρει, σουτάροντας πάνω στον τερματοφύλακα του Πυράσου.
Στο τελευταίο τέταρτο οι δύο ομάδες δεν είχαν να επιδείξουν κάποια καλή επιθετική προσπάθεια, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Αναστασίου στο 91, η οποία πέρασε άουτ.
Έτσι, το ντέρμπι έληξε χωρίς νικητή, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, όπως άλλωστε συνέβη και στα δύο περσινά παιχνίδια του πρωταθλήματος, σε Βελεστίνο και Ν. Αγχίαλο.
ΠΥΡΑΣΟΣ: Χαλάτσης, Μαλακασιώτης (65′ Χατζητρακόσιας), Δημητριάδης, Μπόρας (78′ Χρ. Δαμάσκος), Κοτζαθανάσης, Στεφανής, Μπασδάνης, Βαγγελάκος, Τσιουρέλης (86′ Καψιώτης), Κοντοβάς, Αναστασίου.
ΡΗΓΑΣ: Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Γκάγκας, Γούτσιος, Γεωργατζής (93′ Θεοδώρου), Σέττος, Κορέτα (83′ Γουτούλης), Ζενούνι, Γκίκα (87′ Τσίπι).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις