Αργυρό μετάλλιο η Ισμήνη Νόνη του ΝΟΒΑ στο Ευρωπαϊκό κωπηλασίας νεανίδων

Τρία μετάλλια, ένα ασημένιο και δυο χάλκινα, και συνολικά τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς ήταν ο απολογισμός της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Βελιγράδι όπου πήρε μέρος με πέντε συνολικά πληρώματα.
Μία από τις αθλήτριες που ξεχώρισε ήταν η Ισμήνη Νόνη. Η πρωταθλήτρια του ΝΟΒΑ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου νεανίδων μαζί με τις Παρθένα Παπατέρπου, Ελένη Χαραλαμπίδου και Ιωάννα Ασβεστά.
Το ελληνικό πλήρωμα είχε καταλάβει την τρίτη θέση και στον ημιτελικό, κάτι που του έδωσε το εισιτήριο για τον χθεσινό τελικό του αγωνίσματος. Εκεί η Ισμήνη Νόνη και οι συναθλήτριές της ήταν εντυπωσιακές. Μάλιστα βρέθηκαν να οδηγούν την κούρσα του τελικού για 1500μ. ωστόσο ήρθε η γαλλική βάρκα να πάρει το χρυσό σε 7.08.94 με την ελληνική να τερματίζει σε 7.12.39.
Παρόλα αυτά και το αργυρό μετάλλιο σ’ ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θεωρείται πολύ μεγάλη διάκριση για την αθλήτρια του ΝΟΒΑ και για την ελληνική κωπηλασία γενικότερα.
Το χάλκινο μετάλλιο κρέμασαν στο στήθος τους τα δυο διπλά σκιφ της ελληνικής ομάδας. Αυτό των εφήβων με τους Δημήτρη Στασινό-Γιώργο Μακρυγιάννη, που αν και στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας ήταν στη 4η θέση, κατάφεραν να κάνουν στο φινάλε την υπέρβαση και να πάρουν τη 3η θέση με 6.43.34, καθώς και αυτό των νεανίδων με τις Ευαγγελία Φράγκου-Στυλιανή Νάτσιουλα που μετά τα πρώτα 500μ. ανέβηκαν στη 3η θέση και την κράτησαν ως το τερματισμό όπου το χρονόμετρο έγραψε 7.36.72 ελάχιστα πίσω από τη 2η Ελβετία που τερμάτισε σε 7.35.34.
Στο τελικό της δικώπου άνευ των εφήβων οι Σταύρος Συμεωνίδης-Λεωνίδας Τζουμεζης πάλεψαν για να πλησιάσουν στο βάθρο για να τερματίσουν τελικά στην 5η θέση με 7.19.88 ενώ το χρυσό πήρε η ρουμάνικη βάρκα με 6.59.01.
Τέλος η τετράκωπος άνευ των εφήβων με τους Γεωργίου-Εξάρχου-Φαΐτα-Καρέτσο πήρε την 1η θέση στον μικρό τελικό τερματίζοντας σε 6.27.29 χρόνος που αν τον έκαναν στο μεγάλο τελικό θα έπαιρναν την 4η θέση.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ένας εκ των ομοσπονδιακών προπονητών, που βρέθηκαν στο Βελιγράδι, ήταν ο Βολιώτης Σπύρος Γάτος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις