Σκάνδαλο ντόπινγκ με Δεβετζή!

Την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για την Πηγή Δεβετζή ξεκινάει ο ΣΕΓΑΣ, μετά από ενημέρωση της IAAF πως βρέθηκε θετικό δείγμα σε επανέλεγχο που έγινε από το παγκόσμιο του 2007.

Παράνομες ουσίες βρέθηκαν σε επανέλεγχο που έκανε η ΙΑΑF στο δείγμα της Πηγής Δεβετζή απ’ το 2007, με τον ΣΕΓΑΣ να προχωράει στην πειθαρχική διαδικασία.

Η πηγή Δεβετζή, στις 31 Αυγούστου 2007, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στην Οζάκα της Ιαπωνίας με επίδοση 15,04. Τον επόμενο μήνα (23 Σεπτεμβρίου 2007), η δεύτερη θέση στον τελικό των Γκραν πρι, στη Στουτγάρδη, με άλμα στα 14,75 μέτρα.

Με τα ελληνικά χρώματα πήρες επίσης δύο ολυμπιακά μετάλλια, το ασημένιο στους αγώνες της Αθήνας το 2004 και το χάλκινο το 2008.

Θεωρείται μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του τριπλούν όλων των εποχών με την 4η καλύτερη επίδοση στο αγώνισμα στα 15.32.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Παγκόσμια ομοσπονδία ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ για τα αποτελέσματα του επανελέγχου της πρωταθλήτριας, που εκείνη την χρονιά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν στο παγκόσμιο της Οσάκα.

«Μετά από σχετική ενημέρωση της IAAF το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για την Χρυσοπηγή Δεβετζή.

Η IAAF ενημέρωσε το ΣΕΓΑΣ πως βρέθηκε θετικό δείγμα της αθλήτριας από επανέλεγχο, που έγινε σε δείγμα που είχε παρθεί το 2007. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η ομοσπονδία θα προχωρήσει στις νόμιμες από τους κανονισμούς διαδικασίες».

Τον Μάρτιο του 2011 στην αθλήτρια επεβλήθη αποκλεισμός από όλες τις διοργανώσεις για δύο χρόνια από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου, με την αιτιολογία ότι «απέτυχε να δώσει δείγμα» σε αιφνίδιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου 2009 στη Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου έκανε προετοιμασία

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις