Ψίχουλα… η προσφορά της ΕΡΤ στη Φούτμπολ Λιγκ

Το ύψος της προσφοράς για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ έγινε γνωστό κατά τη χθεσινή ημέρα. Σύμφωνα, με έγκυρες πηγές η ΕΡΤ προσφέρει και για τα δύο πρωταθλήματα το ποσό των 3 εκ. ευρώ.

Σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των δύο λιγκών οι εκπρόσωποι των ομάδων ενημερώθηκαν για τα ποσά που αντιστοιχούν σε κάθε λίγκα ξεχωριστά, άρα και σε κάθε ομάδα που θα συμμετάσχει στα δύο πρωταθλήματα. Για τη Φούτμπολ Λιγκ η προσφορά της ΕΡΤ ανέρχεται σε 1.2 εκ. ευρώ, που σημαίνει πως εφόσον οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή είναι 19, τότε αντιστοιχούν 63.000 ευρώ μικτά. Αφαιρώντας το 19% των κρατήσεων, τότε το καθαρό ποσό που αντιστοιχεί για κάθε ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ είναι περίπου 50.000 χιλιάδες ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί περίπου στα μισά από τα περσινά και φυσικά πρόκειται για πρόταση που δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούν οι ομάδες.

Η πρόταση της ηγεσίας της Ένωσης είναι να προταθεί στην ΕΡΤ το διπλάσιο ποσό, που ακόμη κι αν δεχθεί η δημόσια τηλεόραση, καταλαβαίνουμε πως θα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που προσδοκούσαν να πάρουν, μετά τις αλλεπάλληλες υποχωρήσεις στο θέμα της αναδιάρθρωσης.

Για ακόμη μία φορά η Φούτμπολ Λιγκ αντιμετωπίζεται ως το αποπαίδι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την τύχη των ομάδων που συμμετέχουν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις