Ανώτερος ο Ολυμπιακός Βόλου, 1-3 τη Δήμητρα (photos)

Σε καλό δρόμο βρίσκεται, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος επικράτησε, με 1-3 της Δήμητρας στην Ευξεινούπολη.  Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν σημαντική βελτίωση συγκριτικά με την αναμέτρηση με τον Πιερικό. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο, με γρήγορη ανάπτυξη παιχνιδιού, καταφέρνοντας να γίνει παράλληλα πιο αποτελεσματικός μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Οι παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, προσπαθώντας να διεκδικήσουν τη μπάλα σε κάθε φάση. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να προηγηθούν (0-1) με κεφαλιά του Παπαδημητρίου στο 7’. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν ευκαιρίες, οι οποίες βρήκαν αντίκρισμα ξανά στο 44’, με τον Μπαράνκο να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα και να κάνει το 0-2 για τη Βολιώτικη ομάδα. Στο δεύτερο μέρος και πιο συγκεκριμένα στο 57’, ο Ντα Κάμπο χρίστηκε επίσης σκόρερ, πετυχαίνοντας το 0-3, ενώ ο Θωμαΐδης μείωσε σε 1-3 στο 64’, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
Αξίζει να αναφερθεί πως μία ασίστ είχε ο Παπαδημητρίου (σ.σ. στο γκολ του Μπαράνκο στο 47’), ενώ δύο ασίστ μοίρασε ο Κλεβί Κόλα (σ.σ. στα γκολ των Παπαδημητρίου και Ντα Κάμπο στο 7′ και 57’, αντίστοιχα). Επίσης, ο μοναδικός παίκτης που αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό ήταν ο Κωνσταντίνου, με τον προπονητή των φιλοξενούμενων να τσεκάρει πολλούς παίκτες, δίνοντάς παράλληλα χρόνο συμμετοχής σε 21 ποδοσφαιριστές.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο Στέφανος Ξηροφώτος επέλεξε σύστημα 4-4-2. Όσον αφορά τους «ερυθρόλευκους», θέση κάτω από τα δοκάρια της εστίας του Ολυμπιακού Βόλου, πήρε ο Κωνσταντίνου. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Κωνσταντίνου και το αριστερό ο Παπακώστας, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των «ερυθρόλευκων» αποτέλεσαν οι Φιλίποβιτς και Ρόκας. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Κόλα και Αγρόδημος, με το Σκοπελίτη να επιχειρεί από τη δεξιά πλευρά και τον Βασιλούδη από την αριστερή. Τέλος, το δίδυμο της επίθεσης των φιλοξενούμενων συνέθεσαν οι  Μπαράνκο και Παπαδημητρίου.

Πώς παρατάχθηκε η Δήμητρα Ευξεινούπολης
Ο Μιχάλης Ανδρωνάς παρέταξε την ομάδα του, με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Σταυράκης. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά ξεκίνησαν οι Φαράντος, Καρράς, Στεφανής και Στεργιόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Θωμαΐδης και Τετριμίδας, ενώ σε ρόλο «δεκαριού» ξεκίνησε ο Δημητρίου που είχε δίπλα του, τους Κρανά (σ.σ. δεξιά) και Βούλγαρη (σ.σ. αριστερά). Επίσης, σέντερ φορ ήταν ο Φουρκιώτης.

Γκολ από το επιθετικό δίδυμο των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο ημίχρονο
Μόλις στο 7’ της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός Βόλου ευτύχισε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Κόλα έβγαλε ωραία σέντρα από τη δεξιά πλευρά, με τελικό αποδέκτη τον Παπαδημητρίου, ο οποίος με άψογη κεφαλιά από κοντά, σημείωσε το 0-1, ανοίγοντας το σκορ για τους «ερυθρόλευκους». Αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που βρήκε δίχτυα, ο Ιάσων Παπαδημητρίου, ο οποίος σκόραρε και το μοναδικό τέρμα της φιλικής αναμέτρησης που έδωσε, ο Ολυμπιακός Βόλου, με την ομάδα του Πιερικού.
Μετά από δέκα λεπτά, το σουτ που επιχείρησε ο Σκοπελίτης από καλή θέση, δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελε ο ίδιος, καθώς  ο τερματοφύλακας της Δήμητρας Ευξεινούπολης έπεσε στην αριστερή γωνία της εστίας του, παραχωρώντας κόρνερ. Στο 27′ ο Μπαράνκο έστρωσε τη μπάλα από την αριστερή πλευρά στον Παπαδημητρίου, ο οποίος επιχείρησε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σταυράκη.
Έξι λεπτά αργότερα, το κοντινό σουτ που δοκίμασε, ο Μπαράνκο, κόντραρε σε αντίπαλο αμυντικό και κατέληξε κόρνερ. Στο 44′ ο Παπακώστας έβγαλε σέντρα από την αριστερή πλευρά, με τον Σκοπελίτη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να τη δίνει στον Παπαδημητρίου που τη μεταβίβασε εκ νέου στον Μπαράνκο, ο οποίος βρήκε δίχτυα από κοντά, κάνοντας το 0-2 και ανοίγοντας παράλληλα λογαριασμό για τους «ερυθρόλευκους». Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους στο 45’, ο Βούλγαρης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχε κερδίσει νωρίτερα, η ομάδα του, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κωνσταντίνου. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν προς τα αποδυτήρια, έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων έναντι των γηπεδούχων.

Σκόραρε και ο Ντα Κάμπο στο δεύτερο μέρος
Στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λέπτου, ο Κρανάς εκτέλεσε το φάουλ από καλό σημείο, με τον Κωνσταντίνο να αποκρούει τη μπάλα και να παραχωρεί κόρνερ για τους «πράσινους». Στο 57’ ο Ντα Κάμπο κατάφερε να σκοράρει, με κοντινό πλασέ, έπειτα από πολύ ωραία μεταβίβαση του Κόλα, ο οποίος είχε μοιράσει ασίστ και στον Παπαδημητρίου που είχε βρει δίχτυα στο 7’. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κρανάς έπιασε την κοντινή κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να μην ανησυχεί και να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα. Στο 63′ ο Κωνσταντίνου ανέτρεψε τον Φουρκιώτη, με τον Θωμαΐδη να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που είχε κερδίσει νωρίτερα ο συμπαίκτης του στο 64’ και να μειώνει σε 1-3. Μετά από τρία λεπτά, ο Βουκελάτος επιχείρησε το σουτ από καλή θέση, με τη μπάλα να βρίσκει στον Στεφανή πριν καταλήξει κόρνερ. Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα στο 83’ ο Θωμαΐδης έπιασε το σουτ από καλή θέση, αλλά ο Κωνσταντίνου δεν χρειάστηκε να παρέμβει, καθώς η μπάλα έφυγε άουτ. Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου έφυγε νικητής από την Ευξεινούπολη, με 1-3 και πλέον βλέπει το επόμενο παιχνίδι προετοιμασίας, το οποίο θα είναι με αντίπαλο τη Βέροια την ερχόμενη Κυριάκη (σ.σ. 04/10).



Σκόρερ
: 64’ πεν. Θωμαΐδης -7’ Παπαδημητρίου, 44’ Μπαράνκο, 57’ Ντα Κάμπο.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ: Σταυράκης (75’ Τίτας), Φαράντος, Στεργιόπουλος (71’ λ.τρ. Ζαντιώτης), Καρράς (80’ Μπένος), Στεφανής, Θωμαΐδης, Κρανάς, Τερτριμίδας (55’ λ.τρ. Λάζογλου), Φουρκιώτης, Δημητρίου, Βούλγαρης (65’ Στεργίου).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κωνσταντίνου, Μπόλης (46’ Μαστακούλης), Φιλίποβιτς (80’ Αντωνούλης), Ρόκας (46’ Γιαννίτσης), Παπακώστας (80’ Συμεωνίδης), Κόλα (86’ Κάβουρας), Αγρόδημος (61’ Κόφφας), Σκοπελίτης (60’ Μπέικος), Βασιλούδης (54’ Γεωργακόπουλος), Μπαράνκο (66’ Βουκελάτος), Παπαδημητρίου (46’ Ντα Κάμπο).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις