Με επική ανατροπή η ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (video)

Η ΑΕΚ με επική ανατροπή και γκολ του Ανσαριφάρντ στο 94′ νίκησε 2-1 την Βόλφσμπουργκ και είναι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Mε φοβερό γκολ ισοφάρισε ο Σιμόες στο 65’. Κομβικές επεμβάσεις ο Τσιντώντας. Έχασε πέναλτι ο Μάνταλος.
Μια ΑΕΚ από ατσάλι, μια ΑΕΚ με καρδιά, μια ΑΕΚ που έκανε την υπέρβαση, πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Με γκολ του Ανσαριφάρντ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Ένωση επικράτησε με 2-1 της Βόλφσμπουργκ και επιστρέφει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μπορεί οι «κιτρινόμαυροι» να δέχθηκαν το γκολ στο χειρότερο δυνατό σημείο ακριβώς πριν την ανάπαυλα, ωστόσο στο δεύτερο μέρος κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να βρίσκονται αυτοί στη σημερινή κλήρωση. Αρχικά με το γκολ-φωτοβολίδα του Σιμόες στο 65′ και στη συνέχεια με το… buzzer beater του Ανσαριφάρντ στο φινάλε, η ΑΕΚ πήρε μια τρομερή πρόκριση με ανεπανάληπτο τρόπο, πετυχαίνοντας τον πρώτο στόχο της σεζόν. Τόσο για το πρεστίζ και τη βαθμολογική συγκομιδή του κλαμπ στο ranking της ΟΥΕΦΑ, όσο φυσικά και από οικονομικής άποψης.
Στο 20’ ο Κρίστιτσιτς ανατράπηκε από τον Σλάγκερ μέσα στην περιοχή, ο Ντίας έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά ο Μάνταλος δεν εκτέλεσε καλά το πέναλτι, βλέποντας τον Πέρβαν να αποκρούει.
Η ΑΕΚ παρά την τεράστια αυτή ευκαιρία δεν έχασε το κουράγιο της. Δεν δημιουργούσε τελικές, ωστόσο, κρατούσε τη Βόλφσμπουργκ μακριά από την περιοχή, διαβάζοντας σωστά το παιχνίδι της. Και ενώ όλα έδειχναν πως το 0-0 θα έμενε στο πρώτο μέρος, μια στιγμή αδράνειάς κόστισε ακριβά στην ΑΕΚ ακριβώς με τη συμπλήρωση 45 λεπτών. Ο Ινσούα δεν πήρε καλά την κεφαλιά, η μπάλα έμεινε στην κατοχή της Βόλφσμπουργκ, ο Μπρέκαλο είδε τον Μεχμέντι μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος πλάσαρε με την μπάλα να βρίσκει και στον Βασιλαντωνόπουλο που άργησε να πάει πάνω του καταλήγοντας στη γωνία για το 0-1 της γερμανικής ομάδας.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να επιτεθεί από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει πραγματικά επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή της Βόλφσμπουργκ. Στο 65’ η ΑΕΚ, ωστόσο, έφερε το παιχνίδι στα ίσια με τη… φωτοβολίδα του Σιμόες. Μια κράμπα του Ολιβέιρα ανάγκασε τον Καρέρα να τον βγάλει στο 87’, περνώντας στην κορυφή της επίθεσης τον Ανσαριφάρντ. Όλα έδειχναν ότι βαδίζαμε για παράταση, όμως η ΑΕΚ έκανε το… κόλπο γκρόσο. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λιβάγια έφυγε στην αντεπίθεση, πέταξε την μπάλα στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος πήρε τη διεκδίκηση, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 2-1, την ανατροπή, στέλνοντας την ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ινσούα, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (62’ Λιβάγια), Γκαρσία (81’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (87’ Ανσαριφάρντ)
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Πέρβαν, Πάουλο Οτάβιο, Γκιλαβογκί, Λακρουά, Ρουσιγιόν, Άρνολντ, Σλάγκερ (60’ Γκέραρντ), Μπρέκαλο (79’ Μπιάλεκ), Μεχμέντι, Στέφεν, Βέγκχορστ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις