Άξιζε τη νίκη ο Ολυμπιακός Βόλου, του τη στέρησε ο διαιτητής

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ανώτερος αγωνιστικά της Βέροιας, αλλά αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2, με την ομάδα της Ημαθίας, καθώς ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Μελτζανίδης από την ΕΠΣ Ημαθίας, έκλεισε τα μάτια σε ανατροπή του Ντα Κάμπο στο 52’, ενώ έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι για τους γηπεδούχους στο 72’, με το οποίο κατάφεραν να ισοφαρίσουν για το τελικό 2-2. Το συγκεκριμένο φιλικό παιχνίδι ήταν ένα δυνατό τεστ για την ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου, η οποία δείχνει να γίνεται καλύτερη παιχνίδι με παιχνίδι και να βγάζει στο γήπεδο τα χαρακτηριστικά που θέλει, ο Βολιώτης προπονητής. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος του αγώνα, δεχόμενοι ένα τέρμα στη μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων στο 34’ σε ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος. Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο, σημειώνοντας δύο τέρματα, ενώ τους στέρησαν και ένα τρίτο γκολ στη φάση που δεν τους δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να παίξει στην κόντρα, έχοντας καλή ανασταλτική λειτουργία. Όμως, οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να πάρουν το προβάδισμα στο 34’ με ένα σουτ του Πασά, χωρίς να καταφέρουν να απειλήσουν τους «ερυθρόλευκους» σε κάποια άλλη φάση του πρώτου 45λέπτου. Στο 16’ ο Κόλα δοκίμασε να σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τζιμόπουλου. Δεκαοκτώ λεπτά αργότερα, ο Βεργώνης έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά στον Πασά, ο οποίος δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου και νίκησε τον Λαδά για το 1-0. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου στο 45’, ο Ντα Κάμπο μετά από υποδειγματική αντεπίθεση του Ολυμπιακού, πλάσαρε από κοντά, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, καθώς η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Πετούσε «φωτιές», η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου στο β’ μέρος
Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός Βόλου ανέβασε στροφές και ήταν ανώτερος από τους γηπεδούχους, δημιουργώντας φάσεις μπροστά από την εστία της Βέροιας, ενώ αδικήθηκε και από τη διαιτησία, η οποία του στέρησε τη νίκη. Στο 49’ ο Ντα Κάμπο βρήκε δίχτυα με πολύ ωραίο σουτ, νικώντας τον Τζιμόπουλο για το 1-1, έπειτα από πολύ ωραία συνεργασία με τον Μπαράνκο. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ντα Κάμπο ανατράπηκε, με τον διαιτητή του αγώνα να κλείνει τα μάτια στη συγκεκριμένη φάση. Στο 70’ οι προσπάθειες των παικτών του Στέφανου Ξηροφώτου, που δεν παράτησαν το ματς, παρά την εχθρική διαιτησία, βρήκαν αντίκρυσμα και πέτυχαν το 2-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κλεβί Κόλα. Όσον αφορά τη δεύτερη φάση που αδικήθηκαν οι Βολιώτες ήταν εκείνη του 72’, όπου ο διαιτητής του αγώνα ήταν ο μόνος που είδε ανατροπή παίκτη της Βέροιας, με τον Λουκίνα να νικά τον Λαδά από τα ένδεκα βήματα και να ισοφαρίζει σε 2-2, με ανύπαρκτο πέναλτι. Από εκεί και πέρα, όσο κι αν πίεσαν οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα για να πάρουν τη νίκη, καθώς πραγματοποιήθηκαν και πολλές αλλαγές. Πάντως, η πιο καλή στιγμή του Ολυμπιακού ήταν το σουτ που επιχείρησε ο υπό δοκιμή αμυντικός μέσος της ομάδας, Τίμος Πατρώνης στο 83’, το οποίο μπλόκαρε ο Βοσνιάδης.


Σκόρερ:34’ Πασάς, 72’ πεν. Λουκίνας-49’ Ντα Κάμπο, 70’ Κόλα.
Διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας).
Βοηθοί: Παπαδάκης, Μπέκας (Ημαθίας).
ΒΕΡΟΙΑ
: Τζιμόπουλος (61’ Βοσνιάδης), Μπουκουβάλας, Πεταυράκης (68’ Παπαχρήστος), Σκόνδρας (53’ Σταύρου), Μαραγκός, Βεργώνης, Μπλέτσας (73’ Μούχαλης), Καραγιάννης (68’ Σιμόνι), Λουκίνας, Πόζογλου, Πασάς (84’ Ιωάννου).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Λαδάς, Παπακώστας (89’ Μπόλης), Μπουτζίκος, Φιλίποβιτς (75’ Ρόκας), Γιαννίτσης, Αγρόδημος, Κόλα (89’ Βλάχος), Σκοπελίτης (46’ Βουκελάτος), Μπαράνκο (68’ Γεωργακόπουλος), Ντα Κάμπο (75’ Πατρώνης), Παπαδημητρίου (46’ Βασιλούδης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις