Η προϊστορία των αγώνων Λαμία-Βόλος

Λαμία και Βόλος κοντράρονται αύριο Δευτέρα (5/10, 19.30) στο ΔΑΚ Λαμίας για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Πέρυσι οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τρεις φορές, δύο για το πρωτάθλημα και μία για τα πλέι άουτ. Στο πρώτο παιχνίδι, που διεξήχθη στη Λαμία (4/11/19), οι «κυανέρυθροι» ηττήθηκαν με 1-0, με γκολ του Τουράμ στο 80’. Στην αναμέτρηση του δευτέρου γύρου (1/2/20) ο Βόλος είχε νικήσει με 1-0, χάρη στο γκολ που είχε σημειώσει ο Βασίλης Μάντζης στο 49’. Όσον αφορά το ματς για τα πλέι άουτ, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο Πανθεσσαλικό, χωρίς να αναδειχθεί νικητής (0-0).
Στη μικρή προϊστορία των δύο ομάδων, υπάρχει και ένα ματς για το Κύπελλο Ελλάδος για την φάση των «32» της περιόδου 2018-19 (ομίλους), με τον Βόλο να αποσπά ισοπαλία 1-1 για την 2η αγωνιστική. Ο Καραμάνος είχε δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 14’, για να ισοφαρίσει με κεφαλιά ο Ρούσσας στο 44’. Εκείνη τη χρονιά η Λαμία αγωνιζόταν στη Σούπερ Λιγκ και ο Βόλος στη Φούτμπολ Λιγκ (Β’ Εθνική κατηγορία).

Γενικά, πάντως, δεν μπαίνουν πολλά γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια, καθώς κυριαρχούν οι δυνατές μονομαχίες.
Λαμία και Βόλος βρέθηκαν αντίπαλοι φέτος τον Αύγουστο σε φιλικό παιχνίδι στη Λαμία, με την ομάδα του Γιώργου Πετράκη να επικρατεί με 2-0 (σκόρερ οι Βιγιάλμπα και Καραμάνος στο δεύτερο ημίχρονο). Βέβαια, εκείνο το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με το αυριανό, καθώς έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό προφίλ του Βόλου, ενώ στον πάγκο των «κυανέρυθρων» βρίσκεται ο Άνχελ Λόπεθ, ενώ τότε προπονητής στην ομάδα ήταν ο Σάκης Τσιώλης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις