«Κατήφορος» για τον Παναθηναϊκό, θρίαμβος του Αρη στο ΟΑΚΑ

Ο Άρης επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0 στο Ολυμπιακό στάδιο, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία στα σημερινά ματς της 4ης αγωνιστικής της Super League, με την εικόνα του αγώνα να είναι μάλλον μοιρασμένη σε γενικές γραμμές.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο άνοιξαν το σκορ με τον Μαντσίνι στο 25’, ενώ «εγκλώβισαν» τον αντίπαλό τους και δεν δυσκολεύθηκαν να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι «πράσινοι» βελτίωσαν την εικόνα τους, ειδικά μετά και την είσοδο του Μακέντα, ο οποίος είχε και δοκάρι στο 82’, ενώ σπατάλησαν κι άλλες ευκαιρίες για να «σώσουν» τον βαθμό…

Ωστόσο, το 0-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους, επιτρέποντας στους παίκτες του Άρη να μείνουν αήττητοι για τέταρτο σερί αγώνα και να φτάσουν τους 10 βαθμούς, παίρνοντας παράλληλα το πρώτο τους «διπλό» στο ΟΑΚΑ μετά από 13 χρόνια!

Αντιθέτως, αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική αγωνιστική όπου ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει «τρίποντο» στο πρωτάθλημα, μετρώντας πλέον δύο ήττες, με μην διακοπή να προμηνύεται… δύσκολη για τον Ντάνι Πογιάτος και τους παίκτες του.

Πώς έπαιξαν:
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με 4-2-3-1 και τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ και Χουάνκαρ… κλασικά τετράδα στην άμυνα, ενώ Κουρμπέλης και Αλεξανδρόπουλος αγωνίστηκαν στον άξονα, με τους Χατζηγιοβάνη και Αϊτόρ στα δύο «φτερά» και τον Μπουζούκη πίσω από τον Καρλίτος που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Άρης από την άλλη ξεκίνησε κι αυτός με 4-2-3-1, ήτοι τον Μπουσέ στο τέρμα, τους Σάκιτς, Γκάνεα, Δεληζήση και Ροζ στα μετόπισθεν, τους Ματίγια και Τζέγκο ως «κόφτες», ενώ οι Ματέο, Μπρούνο Γκάμα και Μπερτόλιο έπαιξαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Λόπες.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή στο ξεκίνημά του αλλά δεν μπόρεσε να βρει «διαδρόμους» προς την αντίπαλη εστία και να γίνει απειλητικός, με τον Άρη να περιορίζεται σε έναν πιο παθητικό ρόλο, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο του ρυθμού σε χαμηλό τέμπο…

Όσο περνούσε η ώρα, ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να πιέζουν ψηλά, ακυρώνοντας εντελώς το παιχνίδι του αντιπάλου τους, να βγαίνουν πιο… ζεστά μπροστά και να είναι παράλληλα εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά σε ένα γκολ.

Αρχικά με τη συνεργασία των Ματίγια-Μαντσίνι και το άστοχο σουτ του δεύτερου στο 18’, αλλά κι έξι λεπτά μετά, με το σουτ πάνω στην κίνηση του Μπερτόλιο να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Διούδη, που ήλεγχε ωστόσο τη φάση.

Αντιθέτως, ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» δεν μπόρεσε να κάνει το… παραμικρό στο 25ο λεπτό όταν και, φυσιολογικά μάλλον, ήρθε το 0-1. Καθώς από λάθος του Αλεξανδρόπουλου και κλέψιμο του Τζένγκο, που έβγαλε την κάθετη για τον Μαντσίνι, ο τελευταίος πέρασε και τον Διούδη και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για τον Άρη!

Με την ψυχολογία υπέρ τους, οι φιλοξενούμενοι «θωράκισαν» στη συνέχεια τον άξονα τους και διατήρησαν το προβάδισμα μάλλον εύκολα, αφού ο Παναθηναϊκός συνέχισε να μην απειλεί από τα πλάγια.

Μάλιστα, δέκα λεπτά μετά, από νέο λάθος του Αλεξανδρόπουλου, ο Άρης θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του αλλά ο Διούδης απέκρουσε το σουτ του Γκάμα…

Οι παίκτες του Ντάνι Πογιάτος έδειχναν εγκλωβισμένοι κι έκαναν μόνο κάποιες… υποψίες φάσεων, με τον Αϊτόρ να κάνει λάθος εκτίμηση της φάσης και αν πασάρει αντί να σουτάρει στο 38’, ενώ το σουτ του Μπουζούκη τρία λεπτά μετά πέρασε ψηλά άουτ.

Είναι χαρακτηριστικό δε πως, η καλύτερη τους φάση για γκολ καταγράφηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λεπτου, με το σουτ του Βέλεθ να αποκρούεται πάνω στη γραμμή από τον Δεληζήση!


Τελικά, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 0-1 και τα στατιστικά να «γράφουν» 3-5 τελικές, 2-3 σουτ εντός εστίας, 3-0 κόρνερ και 56%-44% κατοχή της μπάλας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος):
 Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (72’ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (63’ Σαβιέρ), Αϊτόρ (71’ Μακέντα), Καρλίτος.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ροζ, Γκάνεα, Τζέγκο, Ματίγια (81’ Σούντγκρεν), Μαντσίνι (60’ Σάσα), Μπερτόλιο (60’ Γκαρσία), Γκάμα (81’ Μάνος), Λόπεθ (90’ Μπαγκαλιάνης).

Διαιτητής: 
Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων).

Διαιτητής VAR: 
Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας).

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις