Κέρδισε Νίκη κι εντυπώσεις ο Θησέας στα Κανάλια

Με γκολ του Γκάγκα στο 85’ ο Θησέας κέρδισε τη Νίκη Βόλου σε φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στα Κανάλια. Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν πειθαρχημένοι στο πλάνο του προπονητή τους, ανταπεξήλθαν στην πίεση που άσκησε η Νίκη στο δεύτερο ημίχρονο ενώ ακόμη πιο εύκολη ήταν η δουλειά τους στο πρώτο μέρος. Αντίθετα το συγκρότημα του Στάικου Βεργέτη εμφάνισε τα ίδια συμπτώματα με τον αγώνα στη Φιλιππούπολη κόντρα στον Απόλλωνα. Ευάλωτη στην άμυνα, νευρική και χωρίς λύσεις στην επίθεση. Στο δεύτερο μέρος οι κυανόλευκοι ήταν πιο δραστήριοι με την είσοδο του Λούκας Γκαρσία, όμως ακόμη και απέναντι από τους αναπληρωματικούς του Θησέα δεν κατάφερε να σκοράρει, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Επέμεινε στο 3-4-2-1 ο Βεργέτης

Για ακόμη ένα φιλικό ματς ο Στάικος Βεργέτης επέμεινε στον σχηματισμό 3-4-2-1 με τη γενική εικόνα να δείχνει πως δύσκολα η ομάδα μπορεί να λειτουργήσει με αυτή τη διάταξη. Τα γκολπόστ υπερασπίστηκε ο Παπαδόπουλος, την τριάδα των στόπερ αποτέλεσαν οι Αλιατίδης, Αργύρης και Τσιμπούκας από αριστερά προς τα δεξιά, σε ρόλο αμυντικών μέσων οι Μέτσε και Ντομίνγκεθ, όλη τη δεξιά πτέρυγα κάλυψε ο Κρουθ και την αριστερή ο Θεοδωρόπουλος. Ο Τσιώλης κινήθηκε μέσα αριστερά, ο Οικονομίκός μέσα δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκονζάλες.

Στο δεύτερο ημίχρονο με τον ίδιο σχηματισμό συνέχισε στο τέρμα ο Παπαδόπουλος, την τριπλέτα των στόπερ αποτέλεσαν και πάλι οι Αλιατίδης, Αργύρης και Τσιμπούκας. Αντί του Ντομίνγκεθ πέρασε ο Μπόσιο, που πλαισίωσε τον Μέτσε στα αμυντικά χαφ, τον Οικονομίκο αντικατέστησε ο Γκαρσία, αντί του Τσιώλη πέρασε ο Σαλαμούρας, ενώ τις δύο πτέρυγες κάλυψαν οι Κάρδαρης και Πολίμος αντί των Κρουθ και Θεοδωρόπουλου. Στη θέση του Γκονζάλες πέρασε ο Ροχάνο.

Με 3-5-2 ο Θησέας του Λευτέρη Καλογήρου

Με 3-5-2 έπαιξε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Θησέας με τους Ιακωβίδη, Γκάγκα και Ρακή να αποτελούν τους κεντρικούς αμυντικούς των πρασίνων. Τα καρέ υπερασπίστηκε ο Κουτσιρίμπας, ενώ ως μπακ-χαφ αγωνίστηκαν οι Βαν ντε Γουΐχε και Βουρδάκης. Στον άξονα οι Οικονόμου, Χατζησταμάτης και Τσιανάκας ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Σιώμος και Βλάχος.

Το ματς

Στο πρώτο μέρος η Νίκη είχε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στα καρέ του Κουτσιρίμπα. Έλλειψη φαντασίας, αργή μεταβίβαση της μπάλας, κανένας αυτοματισμός και χωρίς τον γρανάζι που λέγεται «Γκαρσία» η μηχανή της Νίκης έμοιαζε μπλοκαρισμένη απέναντι στη συμπαγή αμυντική διάταξη του Θησέα.

Σ’ ένα μέτριο ποιοτικά πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν για να ανοίξουν το σκορ. Το σουτ του Γκονζάλες στο 15’ πέρασε άουτ, ενώ στο 20’ ο Θησέας άγγιξε το γκολ αρχικά με σουτ του Βουρδάκη που έβγαλε ο Παπαδόπουλος και στη συνέχεια με τον Τσιανάκα σε σέντρα σουτ που κατέληξε κόρνερ μετά από κόντρα σε πόδι αμυντικού της Νίκης. Στο 38’ οι κυανόλευκοι έχασαν την καλύτερή τους ευκαιρία όταν ο Οικονομίκος σούταρε από καλή θέση με τον Κουτσιρίμπα να του λέει «όχι».

Ο Γκάγκας έδωσε τη νίκη στον Θησέα

Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Λούκας Γκαρσία άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα της Νίκης μεσοεπιθετικά, χωρίς όμως και πάλι να μπορεί να φτάσει εύκολα η μπάλα στους επιθετικούς εντός της αντίπαλης περιοχής. Οι περισσότερες επιθετικές ενέργειες στηρίχθηκαν στις εμπνεύσεις του Αργεντινού και πολύ λιγότερο σε οργανωμένες προσπάθειες.

Στο 67’ ο Γκαρσία και ο Ροχάνο στο 75’ έχασαν τις σπουδαιότερες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ σε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στην πρώτη το σουτ του Γκαρσία απέκρουσε ο Μυλωνάς ενώ στη δεύτερη ο Ροχάνο «σημάδεψε» δίπλα από το δεξί δοκάρι του πορτιέρε του Θησέα.

Κόντρα στην εικόνα του 2ου ημιχρόνου ο Θησέας άνοιξε το σκορ με τον Γκάγκα στο 85’, με τον κεντρικό αμυντικό της ομάδας της Αγριάς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Δουλά.

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου: Παπαδόπουλος, Τσιμπούκας, Αργύρης, Αλιατίδης, Κρουθ (60’ Κάρδαρης), Θεοδωρόπουλος (46’ Πολίμος), Ντομίνγκεθ (Μπόσιο), Μέτσε, Οικονομίκος (46’ Λούκας Γκαρσία), Τσιώλης (46’ Σαλαμούρας), Γκονζάλες (60’ Ροχάνο)

Θησέας: Κουτσιρίμπας (46’ Μυλωνάς), Ιακωβίδης (83’ Κωστής), Βαν Ντε Γουΐχε (69’Λίτσος), Γκάγκας, Ρακής (56’ Μπόρας), Οικονόμου, Χατζησταμάτης (83’ Ζάχος), Τσιανάκας (69’ Δουλάς), Βουρδάκης (63’ Σιγαλάκος), Σιώμος (63’ Ζαχαράκης), Βλάχος (90’ Μάρκου)

Διαιτητής: Δημήτρης Θεοχάρης

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις