Πολεμικό Ναυτικό: Τα αρματαγωγά δένουν στον Βόλο και γίνονται «ένα» με τους Πεζοναύτες

Πριν από ενάμισι χρόνο θεωρείτο βέβαιη η μετακόμιση της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο παλαιό Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, τον «Κανελόπουλο».
Το σκεπτικό ήταν ότι έπρεπε να βρίσκονται κοντά στα αποβατικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Το σχέδιο έλεγε ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2019 η μετακόμιση θα είχε γίνει πραγματικότητα. Οι διαμαρτυρίες ήταν πολλές.

Στο μεταξύ, οι εκλογές τον Ιούλιο του 2019 «φρέναραν» τις εξελίξεις κι η αλλαγή ηγεσίας στο ΓΕΕΘΑ κι έλευση του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου έφερε την ανατροπή, που σκόρπισε σε πολλούς χαμόγελα ανακούφισης.

Έχοντας υπηρετήσει την περίοδο 1986-1989 ως Διοικητής Λόχου στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών, γνωρίζει από πρώτο χέρι τις ανάγκες και τις δυνατότητες της 32 Ταξιαρχίας.

Όπως αποκάλυψε και η Realnews της Κυριακής, η επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα μεταξύ άλλων έφερε και την πολυπόθητη βοήθεια που ήταν αναγκαία για τις απαιτούμενες εργασίες στο λιμάνι του Βόλου ώστε να δένουν εκεί μόνιμα τα αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού. Οι εργασίες ελλιμενισμού θα προσφέρουν την δυνατότητα συντήρησης και μικροεργασιών ενώ οι βαριές εργασίες θα συνεχίσουν να γίνονται στον Ναύσταθμο, που διαθέτει και τις απαραίτητες υποδομές.

Έτσι, οι Πεζοναύτες αποκτούν μόνιμη δυνατότητα ετοιμότητας κι επέμβασης, όποτε απαιτηθεί. Οι πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι στα μελλοντικά σχέδια (όχι και τόσο μακρινά) του ΓΕΕΘΑ είναι οι Έλληνες πεζοναύτες να μην πλησιάσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα αμερικανικά πρότυπα, κυρίως σε ότι αφορά τα μέσα που θα διαθέτουν. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, και τις ενέργειες από το ΓΕΣ για απόκτηση των αμφίβιων AAV-7 από το απόθεμα του Στρατού των ΗΠΑ.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις