Κρατούσε… πεντάσφαιρο ο Ολυμπιακός, 5-1 τον Πανελευσινιακό

«Ξέσπασε» στον Πανελευσινιακό ο Ολυμπιακός Βόλου. Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής, οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν με 5-1 την ομάδα της Ελευσίνας, περνώντας ένα άνετο απόγευμα. Το σκορ φανερώνει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, με τους «ερυθρόλευκους», με…

…τον Ντεπέτρις να σημειώνει δύο τέρματα, ενώ από ένα πέτυχαν οι Γουόρντεν, Λεόν και Τσιλιγκίρης. Για τον Πανελευσινιακό σκόραρε ο Μπλάνκο.

«Χορταστικό» πρώτο ημίχρονο
«Χορταστικό» ήταν το πρώτο ημίχρονο με τέσσερα τέρματα, τρία για τον Ολυμπιακό, ένα για τον Πανελευσινιακό και αρκετές ακόμη ευκαιρίες για γκολ και από τις δύο ομάδες. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα κατάφεραν να παραβιάσουν τρεις φορές την εστία του Μανιάτη, έχοντας καλή ανάπτυξη από τον άξονα, αλλά και από τη δεξιά πλευρά. Ο Γουόρντεν… άνοιξε λογαριασμό με την φανέλα του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο τέρμα (το δεύτερο των «ερυθρολεύκων»), ενώ δύο τέρματα στο πρώτο μέρος πέτυχε ο Ντεπέτρις (το πρώτο με πέναλτι).
Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του αγώνα και στο 8′ μετά από ωραίο συνδυασμό των παικτών του Ολυμπιακού, η μπάλα στρώθηκε στο Νάστο, από τον Γουόρντεν, ο οποίος σούταρε άουτ, στην πρώτη τελική προσπάθεια των γηπεδούχων στο παιχνίδι.
Στο 11′ δυνατό Λεόν έξω από την περιοχή έβγαλε τη μπάλα σε κόρνερ ο Μανιάτης, ενώ αμέσως μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Ντεπέτρις σέντραρε από τα δεξιά και ο Γουόρντεν με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Ολυμπιακός ανέβαζε ρυθμούς και στο 15′ ακυρώθηκε γκολ των «ερυθρολεύκων» για οφσάιντ. Ο Λεόν με μπαλιά βρήκε τον Γκουγκούδη μέσα στην περιοχή, ο παίκτης του Ολυμπιακού έβγαλε παράλληλη για τον Διαμαντόπουλο, αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ, με τον βοηθό κ. Παπαδημητρίου να υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ τον επιθετικό του Ολυμπιακού.
Οι φιλοξενούμενοι σε μια από τις επιθέσεις τους στο παιχνίδι απείλησαν το τέρμα του Ολυμπιακού στο 18′ όταν ο Παληγεώργος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στρατηλάτη, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ.
Το σκορ για τον Ολυμπιακό άνοιξε στο 24′ με χτύπημα πέναλτι του Ντεπέτρις. Το πέναλτι κέρδισε ο Γκουγκούδης, όταν σε προσπάθειά του από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε το χέρι του Τσίγκρου μέσα στην περιοχή. Αρχικά ο διαιτητής καταλόγισε φάουλ έξω από την περιοχή και στη συνέχεια υπέδειξε το σημείο του πέναλτι.
Το δεύτερο τέρμα των «ερυθρολεύκων» σημειώθηκε στο 37′. Ο Γουόρντεν με έναν… κεραυνό έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μανιάτη, γράφοντας το 2-0 για τον Ολυμπιακό.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο σημειώθηκαν δύο τέρματα, ένα από κάθε ομάδα, ενώ ο Ολυμπιακός είχε και μία ακόμη σημαντική ευκαιρία για να πετύχει και τέταρτο τέρμα. Στο 44′ ο Γμεμίσης με ωραία μπαλιά βρήκε τον Μπλάνκο μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και αυτός με ωραίο διαγώνιο σουτ μείωσε το σκορ σε 2-1. Αμέσως με τη σέντρα, ο Λεόν με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Γουόρντεν, αυτός με κεφαλιά πάσαρε στον Ντεπέτρις, με τον Αργεντινό να σκοράρει από κοντά με νέα κεφαλιά.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Γούορντεν με σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μανιάτη.

Άλλο δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έλεγξε απόλυτα το ρυθμό του παιχνιδιού, ωστόσο, μέχρι το 70′ οι «ερυθρόλευκοι» δεν απείλησαν ιδιαίτερα το τέρμα των φιλοξενουμένων. Στο 70′ ο Λεόν από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μανιάτη και στη συνέχεια της φάσης ο Γουόρντεν εξ επαφής δεν μπόρεσε να σκοράρει για να μπλοκάρει τη μπάλα ο Μανιάτης.
Στο επόμενο λεπτό ο Ντεπέτρις έκανε ωραία προσπάθεια, θέλησε να βρει τον Γουόρντεν με τον Γκανέζο να μη προλαβαίνει από ευνοϊκή θέση να σουτάρει.
Στο 72′ ο Λεόν βρήκε τον Ντεπέτρις, αυτός πάσαρε για τον Γκουγκούδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η μπάλα στρώθηκε στον Τσιλιγκίρη, αυτός σούταρε, με τον Ανδρίκο να σταματά τη μπάλα με το χέρι πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Το πέναλτι το υπέδειξε αμέσως ο διαιτητής Βρέσκας, αποβάλλοντας τον Ανδρίκο με κόκκινη κάρτα. Ο Λεόν ευστόχησε, γράφοντας το 4-1.
Στο 83′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να πετύχει και πέμπτο τέρμα. Ο Λεόν εκτέλεσε φάουλ, με τον προωθημένο Αρβανίτη να πλασάρει άουτ.
Για να φτάσουμε στο 91′ όπου ο Ολυμπιακός πέτυχε και πέμπτο τέρμα. Ο Τσιλιγκίρης με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 5-1, μετά από ασίστ του Γουόρντεν.

Σκόρερ: 24′ πεν. 45′ Ντεπέτρις, 37′ Γουόρντεν, 72′ πεν. Λεόν, 91′ Τσιλιγκίρης-44′ Μπλάνκο
Κόκκινη: 72′ Ανδρίκος
Κίτρινες: Νάστος
Διαιτητής: Βρέσκας (Ημαθίας)
Βοηθοί: Παπαδημητρίου (Λάρισας), Παπαδάκης (Ημαθίας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Στρατηλάτης, Γκουγκούδης, Μπουτζίκος, Ντάσιος (53′ Νικολόπουλος), Αρβανίτης, Νάστος, Φερνάντες (78′ Κυζιρίδης), Γουόρντεν, Ντεπέτρις, Λεόν, Διαμαντόπουλος (46′ Τσιλιγκίρης).
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Μανιάτης, Γκεμίσης (64′ Ν. Δημόπουλος), Παληγεώργος, Μποτονάκης, Ανδρίκος, Κακαράς, Κορνελάτος (46′ Γιαννιτσάνης), Λίτσος, Τσίγκρος, Πλαβούκος (52′ Βιγιαφάνε), Μπλάνκο

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις