Ήττα για την Εθνική γυναικών από τη Ρουμανία

Η Ελλάδα γνώρισε την ήττα με 1-3 από τη Ρουμανία στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης την Παρασκευή (27/11) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017. Με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίστηκε και η Βολιώτισσα Σοφία Πελεκούδα, η οποία μπήκε…

…στο παιχνίδι, ως αλλαγή, στο 74′.
Έτσι, η εξαιρετική πρεμιέρα στη διοργάνωση με το διπλό μέσα στην Αλβανία δεν είχε συνέχεια, αλλά ακόμα υπάρχει δρόμος.
Το ματς στην Πιερία κρίθηκε στον αιφνιδιασμό των Ρουμάνων, οι οποίες προηγήθηκαν γρήγορα ανοίγοντας το σκορ στο 10′, όταν μετά από πάσα της Μπόικου η Ρους με πλασέ έγραψε το 0-1.
Το γκολ αφύπνισε τα κορίτσια του Δήμου Κάβουρα, που ανέβασαν την απόδοσή τους, ισορρόπησαν και άρχισαν να γίνονται απειλητικά… Παρ’ όλα αυτά, όμως, οι Ρουμάνες, έχοντας αυτή τη φορά σε ρόλο δημιουργού τη Ρους και εκτελεστή την Μπόικου, κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου!
Η «γαλανόλευκη», αν και με δύο γκολ εις βάρος της, σε καθοριστικά σημεία στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης έδειξε αποφασισμένη για την ανατροπή.
Η Εθνική Γυναικών προσπάθησε και πίεσε πολύ την αντίπαλό της, μέχρι που στο 65′ η Σαρρή με εκπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα έστειλε την μπάλα… συστημένη στο παραθυράκι μειώνοντας σε 1-2.
Αυτό το γκολ ενθάρρυνε την Ελλάδα και έτσι με φουλ επίθεση κυνήγησε την ισοφάριση, ωστόσο, κόντρα στη ροή, σε μια αντεπίθεση στο 90’+1 η αρχηγός της Ρουμανίας Φλορεντίνα Ολάρ διαμόρφωσε το τελικό 1-3!
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν η Ιρίνα Τουροβσκάγια (Λευκορωσία), η οποία έδειξε κίτρινη κάρτα στη Σιδηρά.
ΕΛΛΑΔΑ: Πελετίδου, Κυδωνάκη (74′ Πελεκούδα), Δημητρίου, Χατζηγιαννίδου, Βλασιάδου, Σιδηρά, Μάρκου, Παπαδοπούλου, Κοκοβιάδου (46′ Σαρρή), Μωραΐτου (62′ Παντελιάδου), Κόγγουλη.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Παραλούτσα, Κορντουνεάνου, Μπορτάν, Φίτσαϊ, Βουτάφου, Ρους (83′ Μπουτέα), Μπόικου (68′ Τζούρτζου), Φλορεντίνα Ολάρ, Ολίβια Οπρέα, Τσιολάκου (59′ Λούνκα), Κορίνα Ολάρ.
* Η Εθνική Γυναικών την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, στις 19.45, αγωνίζεται πάλι στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης με αντίπαλο την πανίσχυρη Γαλλία.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις