Ατομικά λάθη στοίχισαν την ήττα για τον Ολυμπιακό Βόλου (photos)

Ήττα για τους «ερυθρόλευκους» στη Λάρισα, με 2-1 από τον Απόλλωνα, παρά την καλή προσπάθεια των παικτών του Στέφανου Ξηροφώτου, οι οποίοι «πλήρωσαν» τα λάθη τoυς. Ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει να πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις και το απέδειξε και σήμερα σε ένα δυνατό φιλικό, κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας, που είναι μια ομάδα, η οποία θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Super League 2 και η οποία τον κέρδισε στα σημεία.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλήθηκαν από τους γηπεδούχους, ενώ σε μία από τις φάσεις που δημιούργησαν, κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, με τον Μπαράνκο να χρίζεται σκόρερ στο 39’ και τον Κλεβί Κόλα να μοιράζει ακόμη μία από τις πολλές ασίστ που έχει δώσει κατά τη διάρκεια των φιλικών προετοιμασίας. Στο δεύτερο μέρος, οι πολλές αλλαγές που πραγματοποίησαν, οι προπονητές των δύο ομάδων, έριξαν το ρυθμό του παιχνιδιού, το οποίο είχε πολλές μονομαχίες όπως και στο πρώτο 45λεπτο. Από εκεί και πέρα, ο Στέφανος Ξηροφώτος έδωσε την ευκαιρία σε είκοσι δύο ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν κόντρα στον Απόλλωνα, εξετάζοντας τις υπάρχουσες επιλογές, αλλά και αδυναμίες που μπορεί να έχει η ομάδα του. Όσον αφορά την ήττα που ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, αυτή οφείλεται κυρίως στα λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού. Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» αδικήθηκαν σε ακόμη ένα παιχνίδι, καθώς δόθηκε σε αντίπαλό τους ανύπαρκτο πέναλτι.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Στέφανος Ξηροφώτος, παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Λαδάς. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά ξεκίνησαν οι Γραικός, Γιαννίτσης, Ρόκας και Μπουτζίκος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Κόλα και Αγρόδημος, με τον Ντα Κάμπο να παίζει μπροστά τους, έχοντας ρόλο «δεκαριού». Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Σκοπελίτης από τη δεξιά πλευρά και ο Μπαράνκο από την αριστερή. Τέλος, σέντερ φορ ήταν ο Παπαδημητρίου.

Προβάδισμα με Μπαράνκο για την ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου στο πρώτο μέρος
Ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2’ ο Ντα Κάμπο επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση, με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να φεύγει άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Τζοβάρας μεταβίβασε τη μπάλα από την αριστερή πλευρά στον Σούλτσε, με τον τελευταίο να δοκιμάζει το σουτ, στέλνοντας τη μπάλα εκτός εστίας, με τον Λαδά να μην ανησυχεί. Στο 14’ ο Σκοπελίτης έπιασε το σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα βρήκε σε αμυνόμενο του Απόλλωνα Λάρισας και έτσι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Αστράς, μπόρεσε να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία. Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους στο 39’, ο Ολυμπιακός ευτύχισε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Κόλα εκτέλεσε το κόρνερ, με τους αμυνόμενους του Απόλλωνα να μην αντιδρούν σωστά. Έτσι, στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπαράνκο κατάφερε να γίνει αποδέκτης της μπάλας και με άψογο πλασέ από κοντά να σημειώσει το 0-1, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου 45λεπτου. Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως ο Σούλτσε τραυματίστηκε στο 26’, παραχωρώντας τη θέση του ένα λεπτό αργότερα στον Γκουντρουμπή.

Δύο γκολ για τον Απόλλωνα, μετά από λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο
Στην πρώτη καλή φάση του δευτέρου μέρους στο 57’, ο Τζοβάρας δοκίμασε το σουτ από καλή θέση, με τη μπάλα να περνά άουτ. Μετά από δεκαέξι λεπτά, ο Αγρόδημος έχασε τη μπάλα από τον Γκουντρουμπή, ο οποίος σούταρε στη συνέχεια, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των «ερυθρόλευκων», ενώ στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα χτύπησε στο πρόσωπο του Γιαννίτση, με τον διαιτητή να μην υπολογίζει σωστά τη φάση και να δίνει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Ένα λεπτό αργότερα, ο Λίταινας ευστόχησε από τα ένδεκα βήματα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για την ομάδα του Απόλλωνα. Στο 83’ ο Τασιουλής σούταρε από κοντά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 85’ ο Απόλλων κέρδισε νέο πέναλτι, με τον Φιλίποβιτς να ανατρέπει τον Τασιουλή. Στο ίδιο λεπτό, ο Τασιουλής εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά ο Κωνσταντίνου κατάφερε να αποκρούσει σωτήρια τη μπάλα. Στην τελευταία φάση του αγώνα στο 89’, ο Τασιουλής σούταρε από κοντά, νικώντας αυτή τη φορά τον νεαρό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου και γράφοντας παράλληλα το τελικό 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Σκόρερ: 39’ Μπαράνκο – 74’ πεν. Λίταινας, 89’ Τασιουλής.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Αστράς (46’ Πρίφτης), Τζοβάρας (71’ Τασιούλης), Λουκάς (46’ Καμπέρης), Καρρίκι, Οκάν, Σκούπρα, Χατζής, Μπάλλας, Μπαστιάνος, Σούλτσε (27’ λ.τρ. Γκουντρουμπής, 77’ Μπράνος), Νύκταρης (46’ Λίταινας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Λαδάς (79’ Κωνσταντίνου), Γραικός (49’ Παπακώστας), Γιαννίτσης (73’ Πατρώνης), Ρόκας (46’ Φιλίποβιτς), Μπουτζίκος (88’ Ενκόα), Αγρόδημος (89’ Κάβουρας), Κόλα (77’ Μπόλης), Σκοπελίτης (63’ Βουκελάτος), Μπαράνκο (69’ Γεωργακόπουλος), Παπαδημητρίου (49’ Βασιλούδης), Ντα Κάμπο (84’ Μπέικος).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις