Προηγήθηκε, αλλά έχασε η Εθνική από την Αυστρία (video)

Έδειχνε ότι μπορεί να «κλέψει» το αποτέλεσμα στην Αυστρία η Εθνική, αλλά γνώρισε την ήττα με 2-1 σε φιλικό προετοιμασίας που έδωσε, χάνοντας ουσιαστικά ένα ματς μέσα σε ένα τετράλεπτο, λίγες μέρες πριν τα παιχνίδια με Μολδαβία και Κόσοβο για το Nations League.

Η ομάδα του Φαν’τ Σχιπ αμυνόταν σωστά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, κατάφερε να πάρει προβάδισμα με φοβερό γκολ του Φορτούνη, αλλά από το 77’ ως το 80’ έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της, με μια αδικαιολόγητη ολιγορία έδωσε την ευκαιρία στην Αυστρία να φέρει τούμπα το ματς και να πάρει τη νίκη.

Καλή ανασταλτικά στο μεγαλύτερο μέρος του ματς η «γαλανόλευκη», προβλημάτισε ξανά επιθετικά κόντρα σε μια ομάδα που σίγουρα είναι σαφώς πιο ποιοτική.

Πάντως, η Ελλάδα έδειξε ότι έχει τον τρόπο να «κλέψει» ένα αποτέλεσμα απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα, όπως έκανε παλαιότερα ανεξάρτηα από το αν της βγήκε το αποτέλεσμα ή όχι. Αν δεν υπήρχε αυτή η αδικαιολόγητη κατάρρευση που επί της ουσίας αδικεί τη συνολική προσπάθεια, θα μιλάγαμε για… Ελλάδα από τα παλιά. Βελτίωση απαιτείται, αλλά το δείγμα, πάντα σε επίπεδο ανασταλτικής λειτουργίας, μιας και αυτό ξέρουμε να παίζουμε ως ομάδα είναι… θετικό.

Με αρκετά νέα πρόσωπα παρατάχθηκε η Εθνική με τους Διούδη και Κυριακόπουλο να παίρνουν το βάφτισμα του πυρός από τον Φαν’τ Σχιπ κάνοντας ντεμπούτο με τη «γαλανόλευκη».

Η Εθνική παρατάχθηκε χωρίς Ζέκα στη μεσαία γραμμή και τον Τζαβέλλα σε θέση αριστερού στόπερ από τη στιγμή που αποκλείστηκε ο Σιόβας, ενώ ο Φορτούνης πήρε θέση στην κορυφή.

Αναλυτικά ο Ολλανδός τεχνικός αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα του με 4-2-3-1, με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, τους Λαμπρόπουλο και Κυριακόπουλο στα άκρα της άμυνας, ενώ την τετράδα συμπλήρωναν ο Σβάρνας και Τζαβέλλας. Οι Κουρμπέλης και Μπουχαλάκης ξεκίνησαν στη μεσαία γραμμή, έχοντας μπροστά τους τους Μάνταλο, Λημνιό, Φούντα και με τον Κώστα Φορτούνη στην κορυφή της επίθεσης σε ρόλο ψευτοεννιαριού.

Οι γηπεδούχοι παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκαν με απουσίες, χωρίς Αλάμπα και Σάμπιτσερ, ήταν ανώτεροι στο ξεκίνημα και έκλεισαν την Εθνική στο μισό γήπεδο. Χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Φαν’τ Σχιπ αμυνόταν στο 1/3 του γηπέδου και πέρασε για πρώτη φορά το κέντρο μετά τα πρώτα έξι λεπτά.

Με πίεση ψηλά και διάθεση να τρέξουν την «γαλανόλευκη» από νωρίς η αυστριακοί κατάφεραν στο πρώτο 15λεπτο να κλείσουν την Ελλάδα στα καρέ της κερδίζοντας με τρομερό πρέσινγκ οκτώ κόρνερ στο πρώτο τέταρτο. Πάντως δεν κατάφεραν ουσιαστικά να απειλήσουν τον Διούδη.

Από την άλλη η Εθνική περίμενε, με τον Ολλανδό να αλλάζει πολλές φορές το σύστημα σε 4-3-3 με τους Μάνταλο-Μπουχαλάκη επί της ουσίας να είναι τα χαφ μπροστά από τον Κουρμπέλη που ήταν «εξάρι». Αυτό έδινε την ευκαιρία στην Ελλάδα να κλείνει καλά τους διαδρόμους προς την περιοχή της.

Αυτό περιόρισε τους αυστριακούς που δεν είχαν καθαρή ευκαιρία στην εστία του Διούδη στο πρώτο ημίωρο, ενώ και η Εθνική ήταν ασύνδετη αλλά δεν μπορούσε όχι να απειλήσει, αλλά ούτε και να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με στατικές φάσεις να πετύχουν κάτι, αλλά μάταια με αποτέλεσμα το ανιαρό πρώτο ημίχρονο να τελειώσει δίχως σκορ.

Η πρώτη καλή φάση στο ματς ήρθε για την Αυστρία στο 50’ όταν ο Μπάουμγκράντλιγκερ βρήκε τον Ονισίβο στην περιοχή, αλλά η κεφαλια του τελευταίου υπό την πίεση του Λυκογιάννη έφυγε άουτ. Η είσοδος του Ζέκα ανέβασε λίγο την Εθνική που στο 54’ απείλησε με τον Φούντα πάντως να μην μπορέσει να τελειώσει τη φάση μετά την προσπάθεια του Λημνιού.

Πάντως, στο 63’ στην πρώτη της τελική στο ματς η Εθνική άνοιξε το σκορ. Ο Φούντας άδειασε τον Λάινερ, έβγαλε μια φοβερή τριαντάρα διαγώνια μπαλιά στον Φορτούνη που από θέση εξτρέμ, αφού άφησε πίσω του δύο αντιπάλους, πάτησε περιοχή και εκτέλεσε τον Περβάν για το 1-0.

Η ισοφάριση για τους αυστριακούς που πίεσαν περισσότερο μετά το τέρμα που δέχθηκαν ήρθε στο 77’ όταν μετά από όμορφη συνεργασία, η μπάλα έφτασε στον Γκρίμπιτς που με κοντινή προβολή νίκησε τον Διούδη και έφερε το ματς στο 1-1. Η ομάδα του Φαν’τ Σχιπ έπαθε μπλακάουτ και τρία λεπτά αργότερα δέχθηκε και δεύτερο τέρμα.

Ο Γκρέγκοριτς βρήκε τον Σάουμπ στο 80’, εκείνος έδωσε στον Μπαουμγκάρντερ και αυτός αφού άδειασε τον Μιχαηλίδη έγραψε το 2-1 για την Αυστρία, γυρνώντας το ματς τούμπα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΥΣΤΡΙΑ: Περβάν, Φράιντλ, Τρίμελ, Ντράγκοβιτς, Χίντεργκερ, Χολτσχάουσερ, Σκοπφ, Ίλσανκερ, Μπάουμγκαρντλιγκερ, Ονισίβο, Γκρμπιτς.

Έπαιξαν επίσης οι: Γκρις, Λάινερ, Πος, Σάουμπ

ΕΛΛΑΔΑ: Διούδης, Λαμπρόπουλος, Κυριακόπουλος, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Μανταλος, Λημνιος, Φούντας, Φορτούνης

Έπαιξαν επίσης οι: Ζέκα, Λυκογιάννης, Μιχαηλίδης, Μπακασέτας, Κουλούρης, Τζόλης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις