Α. Ντεντάκης: Ο Βόλος κοιτάζει όλες τις ομάδες στα μάτια

Στο παιχνίδι με τη Λαμία ο Αντώνης Ντεντάκης αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, ως αλλαγή στη θέση του Τέκιο, πραγματοποιώντας την πρώτη συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα και βοήθησε τα μέγιστα με την εμφάνισή του τους «κυανέρυθρους» να πάρουν το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Ο 25χρονος αμυντικός του Βόλου φιλοξενήθηκε στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας και στην εκπομπή «Στο πέταλο» και αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ, για τις διαφορές που παρατηρεί φέτος στον Βόλο, σε σχέση με την περσινή πρώτη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, αλλά και τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα. Αναλυτικά:

Για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα: «Η ομάδα με τις εμφανίσεις της στη Σούπερ Λιγκ έχει βάλει ψηλά τον πήχη. Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς, πιστεύω ότι φέτος ο Βόλος μπορεί να κοιτάξει όλες τις ομάδες στα μάτια. Αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια με την ίδια φιλοσοφία και μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο για να κερδίσουμε. Η ομάδα, πιστεύω, πως έχει φέτος τη δυνατότητα να το κάνει».

Για τις διαφορές που παρατηρεί φέτος στην ομάδα, σε σχέση με πέρυσι: «Πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ και ήταν μία δύσκολη περίοδος, όταν οι διαφορές ανάμεσα σε Φούτμπολ Λιγκ και Σούπερ Λιγκ είναι μεγάλες. Είναι λογικό η ομάδα να χρειαζόταν χρόνο για να βρει τα πατήματα της. Νομίζω, ότι φαίνεται πλέον μέσα στο γήπεδο, πως η ομάδα είναι πιο συμπαγής, σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, τα πράγματα στην ομάδα φέτος είναι πολύ καλύτερα σε θέματα οργάνωσης, ενώ και διοικητικά είμαστε πάρα πολύ καλά. Και πέρυσι γίνονταν τεράστια προσπάθεια, αλλά φέτος έχουμε βελτιωθεί σε όλους τους τομείς».

Για το ότι υπάρχουν σε κάθε θέση δύο ισάξιοι ποδοσφαιριστές και δεν παρατηρούνται κενά στην ομάδα: «Θεωρώ ότι το ρόστερ φέτος είναι πλήρες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί σε βάθος χρόνου, σ’ ένα πρωτάθλημα δύσκολο, πολύ δυνατό και απαιτητικό, όπως είναι αυτό της Σούπερ Λιγκ, θα υπάρξουν τραυματισμοί, τιμωρίες, δύσκολες στιγμές και θα πρέπει να υπάρχει βάθος στον πάγκο, σε μία ομάδα, προκειμένου να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις».

Για το αν ο πρωταρχικός στόχος της παραμονής μπορεί να επιτευχθεί άμεσα και να βάλει στη συνέχεια η ομάδα ψηλότερα τον πήχη: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να λέμε μεγάλα λόγια. Εμείς κοιτάζουμε να βαδίζουμε βήμα-βήμα. Θα φροντίσουμε πρώτα η ομάδα να κερδίσει την παραμονή στην κατηγορία, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Από κει και πέρα θα κοιτάξουμε να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Η ομάδα, όπως δείχνει στις πρώτες αγωνιστικές, έχει μεγάλες δυνατότητες και θα κυνηγήσει φέτος ό,τι καλύτερο στο πρωτάθλημα».

Για το αν υπάρχει συνέχεια στη δουλειά που έγινε το καλοκαίρι με τον Σάκη Τσιώλη από τον νέο προπονητή Άνχελ Λόπεθ: «Πραγματικά δουλέψαμε πολύ καλά και με τον προηγούμενο προπονητή τον κ. Τσιώλη. Πιστεύω, ότι «έδεσε» αμέσως η ομάδα στη φιλοσοφία του νέου προπονητή κ. Λόπεθ. Το υλικό που διαθέτει ο Βόλος ταιριάζει, πιστεύω, στον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να περάσει στην ομάδα ο νέος κόουτς. Άλλωστε και η ομάδα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο και να έχει πολύ καλή αγωνιστική συμπεριφορά».

Για το αν θεωρεί ότι είναι της ίδιας ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας ο Χουάν Φεράντο με τον Άνχελ Λόπεθ: «Οι προπονήσεις καθημερινά γίνονται σε πολύ υψηλό ρυθμό έντασης και οι δύο τεχνικοί έχουν το ίδιο πλάνο προπόνησης και την ίδια φιλοσοφία μέσα στο παιχνίδι. Θέλουν από τις ομάδες τους να έχουν κατοχή μπάλας, να πιέζουν ψηλά κι αυτό είναι πολύ καλό για μία ομάδα, προκειμένου να προσφέρει ωραίο θέαμα».

Για το γεγονός ότι η ομάδα τηρεί απαρέγκλιτα το πλάνο της σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και παίζει μόνο για τη νίκη: «Σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο με αποκλειστικό στόχο να κερδίσουμε, με όποιο αντίπαλο κι αν αγωνιζόμαστε. Σίγουρα, κάποιες φορές τα παιχνίδια θα είναι πιο δύσκολα. Αλλά πιστεύω, ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Να μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο για να επιβάλεις το ρυθμό σου. Να προσπαθείς για το καλύτερο και να μην απογοητεύεσαι, όταν κάτι πάει στραβά στη διάρκεια του παιχνιδιού».

Για το αν τα παιχνίδια στο Βόλο θα είναι πιο δύσκολα, από τη στιγμή που θα πρέπει η ομάδα να επιβάλει τον ρυθμό της: «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός έδρας. Στο Βόλο έχουμε παίξει, μέχρι στιγμής, με Άρη και ΠΑΟΚ. Και στα δύο παιχνίδια ήμασταν πάρα πολύ καλοί και κάποιες συγκυρίες μας στέρησαν βαθμούς. Δεν βλέπω να έχουμε πρόβλημα στα εντός έδρας παιχνίδια, γιατί δείχνουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο. Η ομάδα είχε την κατοχή της μπάλας και στα δύο παιχνίδια, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά το αποτέλεσμα πολλές φορές κρίνεται και από άλλους παράγοντες. Τόσο στο παιχνίδι με τον Άρη, όσο και με τον ΠΑΟΚ, δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας».

Για το αν η διακοπή του πρωταθλήματος μπορεί να επηρεάσει την ομάδα και να τη βγάλει εκτός ρυθμού: «Όταν μία ομάδα είναι σε καλό φεγγάρι, καλό είναι να παίζει κάθε εβδομάδα. Αυτό θα ήταν θετικό για μας. Γιατί πραγματικά, εμείς αυτή την περίοδο είμαστε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Νομίζω, όμως, πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα σε κάποια παιδιά, όπως είναι ο Ουάρντα, που πρόσφατα ήρθε στην ομάδα και ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό, να ενσωματωθούν στην ομάδα. Είναι δύο εξαιρετικοί και πολύ ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν τα μέγιστα. Μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας. Έχω δει τον Ουάρντα σε δύο προπονήσεις. Από την πρώτη στιγμή και τις πρώτες επαφές με την μπάλα, μπορείς να καταλάβεις πόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι. Ωστόσο, χρειάζεται λίγο χρόνο για να μπει και αυτός στο πλάνο της ομάδας. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι ως ποδοσφαιριστής έχει όλα τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα για να κάνει τη διαφορά στον Βόλο. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η διακοπή του πρωταθλήματος θα είναι ευεργετική για την ομάδα».

Για το αν δηλώνει ετοιμοπόλεμος, όποτε τον χρειαστεί η ομάδα και ο προπονητής του, για να αγωνιστεί: «Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις και όλοι οι ποδοσφαιριστές είμαστε έτοιμοι να μπούμε και να βοηθήσουμε την ομάδα. Οι προπονήσεις είναι σαν τους αγώνες. Υπάρχει πολύ καλός ρυθμός, δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά καθημερινά και όποιος ποδοσφαιριστής χρειαστεί να μπει στο παιχνίδι, για να αγωνιστεί, είναι έτοιμος. Υπάρχει ένα πολύ καλό ρόστερ φέτος. Ποδοσφαιριστές που είναι στον πάγκο, ανά πάσα στιγμή μπορούν να αγωνιστούν στην ενδεκάδα».

Για το αν είναι άδικο που οι φίλαθλοι, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο: «Θεωρώ, πως από τη στιγμή που ένα θέατρο, μία ταβέρνα, μπορεί να μαζεύει κόσμο, σε έναν ανοιχτό χώρο, όπως είναι το Πανθεσσαλικό, ένα τεράστιο γήπεδο, θα μπορούσε να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Θα ήταν καλό και για την ομάδα, αλλά και για τους φιλάθλους».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις