Συμφώνησαν και προχωράνε Ισπανία-Πορτογαλία για το Μουντιάλ του 2030

Η Ισπανία και η Πορτογαλία έφτασαν σε συμφωνία για μία κοινή υποψηφιότητα όσον αφορά την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.
Το θέμα είχε γίνει γνωστό πέρυσι αλλά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όλα ήταν στον… αέρα. Τελικά όμως οι δύο χώρες τα βρήκαν και προχωράνε. Η συμφωνία επιβεβαιώθηκε από την Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενώ η «Marca» το έχει βασικό θέμα στο πρωτοσέλιδο της μαζί με το… φιλικό 0-0.

Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες μιλώντας στο «Reuters» τόνισε πως: «Ορισμένα πράγματα μπορούν να δώσουν ελπίδα όπως η ευκαιρία να διοργανώσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο… συνεργάτη από την Πορτογαλία».

Η Ισπανία έχει διοργανώσει στο παρελθόν το Μουντιάλ το 1982 αλλά έκτοτε δεν έχει πάρει κάποια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση, ενώ η Πορτογαλία ήταν η «οικοδέσποινα» στο Euro του 2004, το οποίο είχε κατακτήσει η Εθνική Ελλάδος.

Όπως αναφέρει το «Reuters» ήδη υπάρχουν αρκετές υποψηφιότητες για το Παγκόσμιο του 2030 αλλά με συνεργασία κρατών, όπως είναι αυτή της Αργεντινής, της Ουρουγουάης, της Χιλής και της Παραγουάης, αλλά και η δεύτερη της Λατινικής Αμερικής με τον Ισημερινό, την Κολομβία και το Περού, ενώ υπάρχει και η κοινή πρόταση των τεσσάρων κρατών της Μ. Βρετανίας μαζί με την Ιρλανδία. Τέλος αναφορά γίνεται και στην κοινή υποψηφιότητα της Ελλάδος, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ρουμανίας για την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις