Ήττα της Εθνικής Ελπίδων από τη Λιθουανία, υποχώρησε στην 3η θέση

Η Εθνική Ελπίδων πήγε στη Λιθουανία για το «διπλό» που θα τις διατηρούσε ακέραιες ελπίδες για πρόκριση στο Euro 2021. Όμως η κακή εμφάνιση είχε ως συνέπεια την ήττα με 2-0 και το… μπλέξιμο στον όμιλο.

Δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του εκτός έδρας αγώνα με τη Λιθουανία οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα και γνώρισαν μία οδυνηρή ήττα.

Οι Λιθουανοί αποδείχθηκαν πιο ικανοί και αποτελεσματικοί επιθετικά. Πιο σοβαρό και συγκροτημένο σύνολο από την Ελλάδα που δέχθηκε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Ο Κίζας στο 17’ ύστερα από εξαιρετική μεταβίβαση άνοιξε το σκορ για τους Λιθουανούς. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Μεγκελάιτις στο 66′ μετά από πάσα του Μπανεβίτσιους.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως μέχρι χθες η Λιθουανία είχε νικήσει μόνο το Σαν Μαρίνο, με την Εθνική μας να χάνει από μια υποδεέστερη ομάδα και να κινδυνεύει να χάσει την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2021.

Η εξέλιξη αυτή κρατάει την Ελλάδα στους 13 πόντους σε 7 αγώνες και ενώ η Κροατία έφτασε επίσης τους 13 με τη νίκη της επί του Σαν Μαρίνο. Η πρωτοπόρος Τσεχία έχει 15 βαθμούς. Η Ελλάδα έχει τώρα να παίξει με Κροατία εντός στις 13/10, με Τσεχία εντός στις 13/11 και με Σκωτία εντός στις 17/11.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Κράπικας, Στοκούνας, Σάτκους, Γιανκάουσκας, Ούτκους, Ανταναβίτσιους (78′ Κρούζικας), Κιζάς (64′ Μπενεβίτσιους), Σίρβις, Κλονιούνας, Ανίσας, Μεγκελάιτις.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζολάκης, Ουές (60′ Νάτσος), Νικολάου, Κωνσταντόπουλος,Κατράνης, Παπανικολάου, Τσιγγάρας Θ., Μπουζούκης (78′ Ξενιτίδης), Γκαργκαλατζίδης (46′ Εμμανουηλίδης), Τσαούσης (46′ Βρουσάι), Δουβίκας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις