Κυρίαρχος στο ΟΑΚΑ Ολυμπιακός νίκησε στο ντέρμπι των “αιωνίων”

Με κορυφαίο τον Γιώργο Πρίντεζη κι έχοντας το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Ολυμπιακός επικράτησε 78-71 του αναιμικού Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Ο υπαρχηγός των «ερυθρολεύκων» ήταν ασταμάτητος επιθετικά και ολοκλήρωσε το ματς με 17 πόντους, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Βεζένκοφ (9 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Φόστερ (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Παπαπέτρου (14 πόντοι, 4 ασίστ) πάλεψαν από τους «πράσινους», που πλήρωσαν το τραγικό τους ξεκίνημα στο παιχνίδι και την αστοχία τους.

Το ματς
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ νευρικά το παιχνίδι και είχαν διαδοχικά άστοχα σουτ. Έπρεπε να περάσουν 2,5 λεπτά για να ανοίξει το σκορ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει πόντους από τους ψηλούς του και να ξεφεύγει με 6-0 (4’).

Την ίδια ώρα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν συνεχόμενες βιαστικές προσπάθειες (0/10 εντός παιδιάς!) και αδυνατούσαν να συνδεθούν με το αντίπαλο καλάθι (2-8 στο 5’). Με μπροστάρη τον Πρίντεζη, οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν με +12 (7-19 στο 8’).

Από την άλλη, οι «πράσινοι» δεν είχαν καθόλου καλό ρυθμό και δημιουργία, ωστόσο βρήκαν λύσεις από τα επιθετικά ριμπάουντ και τον Όγκαστ, που ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε προσωπικό σερί 5-0 (12-19). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με buzzer beater του Σπανούλη, που έφερε την ομάδα του Μπαρτζώκα στο +10 (12-22).

Και στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, ο Ολυμπιακός συνέχισε να πυροβολεί, με τον Βεζένκοφ να παίρνει τη σκυτάλη από τους συμπαίκτες του. Κάπως έτσι, οι φιλοξενούμενοι απομακρύνθηκαν με +14 (15-29 στο 13’).

Με τους γκαρντ να μπαίνουν στην εξίσωση επιθετικά, οι Πειραιώτες ξέφυγαν με 15 πόντους διαφορά (20-35 στο 15’). Στο τελευταίο 5λεπτο του ημιχρόνου, η ομάδα του Βόβορα βρήκε λύσεις από τον πάγκο και διάβασε καλύτερα τα μις-ματς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βόβορας): Παπαγιάννης 6, Όγκαστ 7, Παπαπέτρου 14, Κασελάκης 7, Φόστερ 15, Νέντοβιτς 9, Σάικς, Γουάιτ 5, Μήτογλου 2, Μπεντίλ 1, Σαντ Ρος 5

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάρισον 7, Σπανούλης 8, Σλούκας 6, Μάρτιν 8, Βεζένκοφ 9, Πρίντεζης 17, Παπανικολάου 3, Τζένκινς 5, Έλις 5, ΜακΚίσικ 10.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις