Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τον Διαγόρα Στεφανοβικείου στη Γ’ Εθνική

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για τον Διαγόρα. Η ομάδα του Στεφανοβικείου στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου σημείωσε σπουδαία νίκη στα Ψαχνά, επικρατώντας με 3-1 του τοπικού Ηρακλή.
Οι γηπεδούχοι είχαν τη πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά έπαιξαν χωρίς καθαρό μυαλό οι επιλογές τους ήταν κακέ,ς με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Χαρακτηριστικό των παραπάνω ήταν η μόλις μια φάση που δημιούργησαν κι αυτή από μακρινό σουτ του Μήτρου στο 6ο λεπτό με τον Αποστολίδη σε καλή θέση να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.
Οι φιλοξενούμενοι πολύ καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο έκλεισαν αποτελεσματικά τους χώρους και προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.
Στο 12’ ο Μπλέντι βρέθηκε σε καλή θέση στο δεύτερο δοκάρι αλλά νικήθηκε από τον Σόμογλου. 15 λεπτά αργότερα το ανάποδο ψαλίδι του Ι. Κυρίτση δεν βρήκε στόχο.
Στο 38 όμως ο Ι. Κυρίτσης έβγαλε από δεξιά ανενόχλητος τη σέντρα και ο επερχόμενος Καραμπούζης νίκησε στον αέρα τον Νικολαΐδη και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σόμογλου που εκτινάχθηκε αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το γκολ.
Τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Διαγόρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη. Ο Μπλέντι έκλεψε τη μπάλα από τον Τσολάκο βγήκε απέναντι από τον Σόμογλου αλλά ο γκολκίπερ του Ηρακλή βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι.
Στο 57΄ νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Ο Κουβελάς από δεξιά γύρισε συρτά μέσα στη περιοχή και ο Θανάσης Κυρίτσης μόνος αφύλακτος έκανε βιαστικό τελείωμα χάνοντας σημαντική ευκαιρία
Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τόσκα στο 59΄ δεν ανησύχησε τον Αποστολίδη και ένα λεπτό αργότερα νέα ευκαιρία για το Διαγόρα με τον Παπαγεωργίου που βρήκε χώρο από δεξιά και τελείωσε μόνος του τη φάση με τη μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Ηρακλή.
Στο 63’ ο Ηρακλής έφτασε στο γκολ. Σέντρα του Νικολαΐδη και ο Βεζιρτζόγλου με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.
Μάλιστα στην τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να κάνουν την ολική ανατροπή, όταν ο Τσούτσης με πολύ ωραία ενέργεια μπήκε από δεξιά στη περιοχή, αλλά το γύρισμα που έκανε δεν βρήκε συμπαίκτη του.
Στο 75΄ είχαμε την ψυχρολουσία για τον Ηρακλή, καθώς η ομάδα του Διαγόρα έφυγε στη κόντρα, το τάκλιν του Ρεπετσά δεν ήταν αποτελεσματικό και ο Αναστασίου με δυνατό σουτ εκτέλεσε τον Σόμογλου, γράφοντας το 1-2.
Έξι λεπτά αργότερα το δυνατό σουτ του Μπλέντι έδιωξε σε κόρνερ ο Σόμογλου. Στο 85΄ Ο Βεζιρτζόγλου σούταρε από πλάγια θέση ο Αποστολίδης είχε κλείσει σωστά τη γωνία του.
Ο αγώνας κρίθηκε οριστικά στο 90΄μετά το τραγικό λάθος του Σπανού που έβγαλε άθελα του τον Ι. Κυρίτση τετ α τετ και αυτός πλάσαρε τον Σόμογλου γράφοντας το 1-3.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Σόμογλου Ζουλιώτης, Νικολαΐδης (86΄ Μπατζελής), Ντιαλό (62΄ Σιαράπης), Ρεπετσάς Τσολάκος (78΄ Σκριβάνος), Σταματάκος, Ζαχαριάς (46΄ Σπανός), Βεζιρτζόγλου, Τόσκα. Μήτρου (62΄ Τσούτσης)
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ: Αποστολίδης, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Σπάθης, Λάιος, Α. Κυρίτσης, Κουβελάς (68΄ Ζενούνης), Παπαγεωργίου (80’ Καραμανλής), Αναστασίου (80’ Σιόβας), Μπλέντι, Ι. Κυρίτσης (90’ Γαλανόπουλος).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις