Κωπηλασία: Δύο χάλκινα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, 4ος ο Παπακωνσταντίνου

Την κατάκτηση των πρώτων της μεταλλίων σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών μετά το 2015 πανηγύρισε η ελληνική κωπηλασία στο Πόζναν της Πολωνίας.

Μετά από τέσσερα χρόνια «ανομβρίας» στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τα ελληνικά κουπιά επέστρεψαν στις μεγάλες επιτυχίες και μάλιστα στον αγωνιστικό στίβο που είχαν κατακτήσει το 2015 το τελευταίο τους μετάλλιο με την τετράκωπο άνευ.

Την κακή παράδοση αυτών των τελευταίων χρόνων έσπασε αρχικά το δίδυμο των Μαρία Κυρίδου-Χριστίνα Μπούρμπου που στον τελικό της δικώπου άνευ κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τις περισσότερες αντιπάλους τους και να πλασαριστούν από το ξεκίνημα στην πρώτη τριάδα. Έμειναν σταθερές και προσηλωμένες στην τακτική τους και τελικά δικαιώθηκαν φτάνοντας 3ες στον τερματισμό σε 7.20.24 για να κατακτήσουν το πρώτο τους μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών και κλείνοντας τη χρονιά με δυο συνολικά μετάλλια μετά και το ασημένιο που κέρδισαν στο ευρωπαϊκό Κάτω των 23 στο Ντούισμπούργκ. Το χρυσό κατέκτησε το πλήρωμα της Ρουμανίας με χρόνο 7.17.19 και το χάλκινο οι περσινές πρωταθλήτριες Ευρώπης Ισπανίδες με 7.18.82

Λίγο πριν πέσει η αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήρθε  μια απίστευτη κούρσα της Αννέτας Κυρίδου στο τελικό του σκιφ γυναικών. Η πρωταθλήτρια του ΝΟΘ δεν ήθελε να αφήσει την αδελφή της να πάει μόνο εκείνη στο σπίτι μετάλλιο και με ένα αναπάντεχο φίνις έφερε τα πάνω κάτω αφού από την 5η θέση που βρισκόταν στο πέρασμα των 1500μ. τερμάτισε 3η σε 7.39.97 αιφνιδιάζοντας όλες τις αντιπάλους της και κυρίως την Έρικσεν από τη Δανία που μέχρι λίγα μέτρα πριν το τερματισμό κρατούσε το χάλκινο στα χέρια της. Το χρυσό κατέκτησε η Πόσπουρ από την Ιρλανδία με 7.36.04 και το ασημένιο η Λόμπνιγκ από την Αυστρία με 7.38.46.

Εξαιρετική παρουσία του Αντώνη Παπακωνσταντίνου, με καταγωγή από τον Πτελεό (φωτό) στον τελικό του σκιφ ελ βαρών των ανδρών όπου κατέλαβε την 4η θέση. Ο πρωταθλητής του ΕΝΟΑ στην πρώτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό ανδρών-γυναικών κατάφερε αφού πέρασε στον τελικό να φανεί άκρως ανταγωνιστικός απέναντι σε πολύ έμπειρους αντιπάλους  να περάσει 2ος τα 1000μ. και τελικά να πάρει την 4ηθέση με χρόνο 7.04.57 δείχνοντας ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Πολύ καλή και η παρουσία του Στέφανου Ντούσκου στον τελικό του σκιφ των ανδρών. Ο πρωταθλητής του ΝΟΙ στον πρώτο του διεθνή αγώνα φέτος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς τη κούρσα και ήταν στην πρώτη διάδα ως τα μισά του τελικού. Δεν κατάφερε να διατηρηθεί εκεί όμως για να τερματίσει τελικά στην 5η θέση με 6.55.90.

Στους δυο μικρούς τελικούς για τα υπόλοιπα ελληνικά πληρώματα το διπλό σκιφ ελ βαρών , ένα νέο πλήρωμα με την Ζωή Φίτσιου και την Ευαγγελία Αναστασιάδου πήρε την 3η θέση στον μικρό τελικό (7.18.90) και την 9η στη γενική ενώ η δίκωπος με τους Θανάση Παλαιοπάνο και Γιάννη Καλανδαρίδη την 6η (7.00.96) και την 12η στη γενική.

Παρόντες στην Πολωνία ήταν ο αρχηγός αποστολής Βασίλης Πολύμερος και οι Βολιώτες Γιώργος Φώτου και Χρήστος Χρηστομάνος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις