Στις κορυφαίες ομάδες της καλλιτεχνικής για άλλη μια φορά ο ΝΟΒΑ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή (11/10) το απόγευμα το πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων Α στην καλλιτεχνική κολύμβηση.

Στο ελεύθερο ντουέτο την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν η Γεωργία Ζώταλη και η Βασιλική Μολώζη του ΑΝΟΜ με 82,2667. Το αργυρό μετάλλιο παραδόθηκε στα χέρια της Ζωής Καράγγελου και της Δέσποινας Παγώνη από τον ΝΟΒΑ με 80,5333, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν η Μαρίνα Βασιλοπούλου και η Έλενα Καραμάνη του ΑΝΟΜ με 79,9333.

Στο κόμπο το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο ΑΝΟΜ – Σκαθάρια με 80,2000, ενώ στην δεύτερη θέση ήταν ο ΝΟΒΑ με 78,1000 και στην τρίτη ο Αρίωνας Γλυφάδας με 76,0000.

Η ομάδα της Μεταμόρφωσης κατέκτησε την πρώτη θέση στην βαθμολογία με 102 βαθμούς. Την δεύτερη θέση πήρε ο ΝΟΒΑ με 98, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε μια ακόμη ομάδα από την ελληνική επικράτεια, ο ΝΟ Χανίων με 69 βαθμούς.

 Ο ΝΟΒΑ αναδείχτηκε η κορυφαία επαρχιακή ομάδα του πρωταθλήματος και είχε σαν πρωταγωνίστριες την Ζωή Καράγγελου που κατέλαβε την πρώτη θέση στο σόλο και την δεύτερη στο ντουέτο, καθώς επίσης και την Δέσποινα Παγώνη που ήταν τρίτη στο σόλο και δεύτερη στο ντουέτο. Για την επιτυχία του συλλόγου εκφράστηκε η προπονήτρια Εβίτα Κωφίδη:

«Τα κορίτσια προσπάθησαν πάρα πολύ, παρά την κούραση από την συμμετοχή σε αλλεπάλληλα πρωταθλήματα. Είμαι πολύ ικανοποιημένη. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας για τη νέα χρονιά. Στόχος είναι να διεκδικούμε πάντα τις κορυφαίες θέσεις και γιατί όχι να φτάσουμε στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος συλλογικά στο μέλλον. Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα κορίτσια και φυσικά την Ζωή και την Δέσποινα που κατέκτησαν μετάλλια στο σόλο και στο ντουέτο. Προσπαθούν καθημερινά. Είναι πολύ καλά παιδιά και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που τα έχω στην ομάδα μου. Διατηρούν την παράδοση του συλλόγου και έχουν σαν στόχο την συμμετοχή τους στην Εθνική ομάδα, που είναι το όνειρο κάθε αθλήτριας».

Η κορυφαία αθλήτρια στο σόλο, η Ζωή Καράγγελου υποστήριξε:

«Ήταν μια θετική έκπληξη για μένα η πρώτη θέση στο σόλο και η δεύτερη στο ντουέτο. Δικαιώθηκε ο αγώνας και η προσπάθεια σε καθημερινή βάση. Από το πρωί έως το απόγευμα ήμασταν στο νερό και χάσαμε ώρες από το σχολείο μας. Έχουμε θυσιάσει τα πάντα, αλλά χαλάλι. Έχω σαν πρότυπο την Ευαγγελία Πλατανιώτη και εύχομαι να της μοιάσω στο μέλλον».

Η Δέσποινα Παγώνη του ΝΟΒΑ ήταν δεύτερη στο ντουέτο και τρίτη στο σόλο:

«Αμείφθηκα για τις αμέτρητες ώρες προσπάθειας, τον κόπο και την κούραση. Είμαστε πολύ χαρούμενες όλες για το τελικό αποτέλεσμα. Η ομάδα μας αναδείχτηκε η καλύτερη επαρχιακή».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις