Τα θετικά της νίκης του Ολυμπιακού με την Ελευσίνα

«Ξέραμε ότι πολλοί δεν θα μας έδιναν συγχαρητήρια για νίκη επί του Παναλευσινιακού, γιατί την περασμένη εβδομάδα χάσαμε ένα ντέρμπι με τον Απόλλωνα, που δεν έπρεπε να το χάσουμε». Έτσι είχε ξεκινήσει τις δηλώσεις του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Σούλης Παπαδόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με…

…την ομάδα της Ελευσίνας.
Λογικό, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός αλίμονο αν δεν κέρδιζε τον ουραγό του πρωταθλήματος , καθώς η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι πολύ μεγάλη.
Ωστόσο, από το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό βγήκαν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία κρατά η τεχνική ηγεσία, εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Ο Ολυμπιακός πετύχαινε δύσκολα γκολ στα προηγούμενα παιχνίδια (επτά συνολικά) και κατάφερε κόντρα στον Πανελευσινιακό να σημειώσει πέντε. Βέβαια, τα σημείωσε απέναντι στη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, όμως θα πρέπει να τονίσουμε πως μέχρι και πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, ο Πανελευσινιακός δεν είχε δεχθεί πάνω από τρία γκολ στα παιχνίδια που είχε δώσει.
Τα πέντε γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός είναι τα περισσότερα που πετυχαίνει φέτος ομάδα της Football League σ’ ένα παιχνίδι.
Τέτοιου είδους αγώνες με σαφώς υποδεέστερους αντιπάλους πολλές φορές κρύβουν παγίδες, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε τη δέουσα σοβαρότητα και έφτασε με άνεση στη νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν τις αγωνιστικές τους αρετές και σίγουρο το ηθικό τους ανέβηκε εν όψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα της Football League.
Στα θετικά του προχθεσινού αγώνα στο ΕΑΚ συγκαταλέγεται και η επανεμφάνιση των Ντάσιου και Φερνάντες. Ο πρώτος αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας και ο δεύτερος ως αμυντικός χαφ, δίπλα στον Νάστο. Μάλιστα, ήταν τέτοια η εξέλιξη του παιχνιδιού που δόθηκε η ευκαιρία στον κ. Παπαδόπουλο να τους κάνει αλλαγή, ώστε να μην καταπονηθούν μια και προέρχονται από τραυματισμούς.
Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε ο Ντεπέτρις, που έφτασε τα τέσσερα γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ το πρώτο του γκολ, έστω και με πέναλτι πέτυχε ο Λεόν. Λογαριασμό με τα ερυθρόλευκα άνοιξε και ο Γουόρντεν που αγωνίστηκε από τη δεξιά πλευρά, απόντος του τραυματία Νικολιά.
Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός είναι σαφώς πιο ποιοτικός όταν αγωνίζονται στην ενδεκάδα παίκτες όπως οι Λεόν, Φερνάντες, Ντεπέτρις, Γουόρντεν και η ομάδα μπορεί να αποδώσει πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο στη συνέχεια του πρωταθλήματος και να πάρει αποτελέσματα και εκτός έδρας, προκειμένου να βρεθεί σύντομα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις