Λόπεθ: Ομάδα για μεγάλα πράγματα ο Βόλος

Ήρθε πριν από 40 μέρες στην Ελλάδα, ανέλαβε προπονητής του Βόλου και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να δείξει τη δουλειά του και να κερδίσει την εκτίμηση όλων στον σύλλογο. ο λόγος για τον προπονητή των «κυανέρυθρων», Άνχελ Λόπεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Η ώρα του Βόλου», η οποία μεταδίδεται κάθε Δευτέρα διαδικτυακά από το volostv.gr και από την τηλεόραση της TRT. Ο Άνχελ Λόπεθ μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, για τη φιλοσοφία του ως προπονητής, το ελληνικό πρωτάθλημα, τους στόχους της ομάδας, αλλά και τις δικές του φιλοδοξίες.

Στην αρχή της συζήτησης, ο 37χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στην προπονητική του διαδρομή, τονίζοντας σχετικά:

«Είμαι ένας προπονητής, ο οποίος ξεκίνησα από πολύ μικρός να ασχολούμαι με την προπονητική και έχω εργαστεί σε διάφορους συλλόγους. Έχω σπουδάσει φυσική αγωγή, έχω διδακτορικό στη φυσική κατάσταση και έξι χρόνια στο πανεπιστήμιο σπούδασα αθλητικές επιστήμες.

Μετά το πανεπιστήμιο ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα, στην αρχή ως προπονητής φυσικής κατάστασης και στη συνέχεια ως βοηθός προπονητή για οκτώ χρόνια στη Χετάφε.

Στη συνέχεια εργάστηκα, ως πρώτος προπονητής, σε τέσσερις ηπείρους και σε επτά χώρες. Νομίζω, ότι έχω, πλέον, την εμπειρία να εκμεταλλευτώ τη μεγάλη ευκαιρία που μου δίνεται από την ομάδα του Βόλου».

Για το πως κρίνει την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα: «Είναι νωρίς ακόμα να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Έχουμε παίξει μόλις τέσσερα παιχνίδια, πήραμε επτά βαθμούς και είμαστε ευχαριστημένοι, τόσο από τη βαθμολογική συγκομιδή, όσο και από τις εμφανίσεις της ομάδας. Θέλουμε να μείνουμε σ’ αυτό το μονοπάτι και να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία. Η φιλοσοφία μας είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη για τον Βόλο».

Για τους στόχους του Βόλου: «Είμαι στην ομάδα 40 μέρες, δεν έκανα ο ίδιος την προετοιμασία, ωστόσο, από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τον σύλλογο έχω επικεντρωθεί στο να παρουσιάσουμε ένα δυνατό σύνολο, μέσα από σκληρή δουλειά. Ξέρουμε όλοι σε ποια ομάδα βρισκόμαστε, μία ομάδα η οποία έχει πολλούς καινούργιους ποδοσφαιριστές σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχουν οκτώ ομάδες που διεκδικούν πολλά πράγματα στο πρωτάθλημα. Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε να έχουμε ως σκεπτικό, ότι είμαστε μία ομάδα η οποία κοιτάζει τη συνέχεια με ταπεινότητα και παράλληλα είμαστε πάρα πολύ φιλόδοξοι».

Για το αν είχε γνώση γύρω από το ελληνικό πρωτάθλημα: «Στην Ισπανία υπάρχει σεβασμός για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν γνωστές ομάδες, όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και οι Ισπανοί φίλαθλοι μαθαίνουν νέα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ερχόμενος στην Ελλάδα διαπίστωσα ότι είναι ένα εκπληκτικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που θα παλέψουν για την κορυφή, όπως επίσης υπάρχουν και έξι ομάδες που θα αγωνιστούν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ο Βόλος έχει προοπτική για μεγάλα πράγματα αυτή τη χρονιά».

Για το πως λειτουργεί μέσα από την ομάδα: «Δεν είμαι στην ομάδα για να επιλέγω μόνο την ενδεκάδα του επόμενου αγώνα. Ο στόχος και η φιλοδοξία μου είναι, να φέρω τη σταθερότητα σ’ αυτό το σύλλογο. Γνωρίζω ποιο είναι το project για να πετύχει η ομάδα. Είμαστε σίγουροι – βάσει αυτών που βλέπουμε από τους παίκτες – ότι μέσα από τη συνεργασία και από την προσπάθεια θα πάμε πάρα πολύ καλά. Ελπίζουμε να είμαστε πολλά χρόνια στην ομάδα, ως προπονητικό τιμ και να την εξελίξουμε».

Για τα δυνατά σημεία που διαθέτει ο Βόλος: «Το βασικό πλεονέκτημα αυτής της ομάδας είναι ότι δουλεύουμε πολύ σκληρά. Οι ποδοσφαιριστές είναι μαχητές, αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο και μέσα από την προσπάθεια είναι σίγουρο ότι πολύ δύσκολα θα μπορούν οι αντίπαλοι να μας κερδίσουν. Αυτή είναι και η φιλοσοφία μου, όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και οι ομάδες που προπονώ θέλω να μην αγωνίζονται παθητικά, να παίζουν επιθετικά και να είναι τολμηρές. Θέλω οι παίκτες μου να πρεσάρουν ψηλά, να δημιουργούν καταστάσεις για την αντίπαλη άμυνα και πάνω σ’ αυτή η γραμμή επιθυμούμε να χτίσουμε τον Βόλο.

Δεν θέλω να περιμένουμε το λάθος του αντιπάλου. Όπως προανέφερα, η ομάδα πρέπει να είναι τολμηρή, γενναία, καθώς έτσι είμαι και εγώ, ως άνθρωπος. Είμαι τολμηρός και γι’ αυτό το λόγο έχω εργαστεί σε τέσσερις ηπείρους και σε επτά χώρες παγκοσμίως. Αυτή την ταυτότητα θέλω να δώσω στην ομάδα του Βόλου».

Για το πως αποφάσισε αν έρθει στην Ελλάδα και να εργαστεί στη χώρα μας, ως προπονητής: «Η πρώτη μου σκέψη ήταν, ότι θα είχα την ευκαιρία να κοουτσάρω την ομάδα μου σε έδρες όπως αυτές του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και ήταν κίνητρο για μένα. Βέβαια, έχω τη γνώση πάνω στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, γιατί έχω εργαστεί στην Αφρική στην εθνική ομάδα της Γουινέας, στη Νότια Αμερική και σε δύο ομάδες της Ασίας. Ωστόσο, για μένα, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό. Το να είμαι στην Ελλάδα και να παίζω αντίπαλος με μεγάλες ομάδες αποτελεί ευκαιρία για μένα και ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου».

Για το τι ζήτησε από τη διοίκηση ερχόμενος στην ομάδα: «Το πρώτο πράγμα που ζήτησα, όταν ήρθα στον Βόλο, ήταν να έχω ένα βοηθό από τη χώρα μου, για να μπορώ να συνεργαστώ. Βέβαια, είναι πολύ σημαντικό να έχεις στο τεχνικό επιτελείο ανθρώπους που γνωρίζουν την κουλτούρα, το ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε όλοι μαζί, ως τεχνικό επιτελείο. Θέλουμε να γίνουμε το καλύτερο staff και η πιο καλή προπονητική ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Προσπαθούμε πάρα πολύ, έχουμε εξαιρετική συνεργασία και είμαι χαρούμενος για τη βοήθεια που μου προσφέρουν οι συνεργάτες μου».

Για την πόλη του Βόλου: «Είναι πάρα πολύ ωραία πόλη ο Βόλος. Κατάγομαι από τη Μαδρίτη, η οποία δεν έχει θάλασσα. Εδώ έχω την ευκαιρία να είμαι κοντά στη θάλασσα και να βλέπω τις παραλίες. Ο κόσμος είναι εξαιρετικός και γενικά αισθάνομαι όμορφα που ζω στον Βόλο».

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες: «Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι προπονητής ομάδων υψηλού επιπέδου, οι οποίες να μετέχουν σε κορυφαία πρωταθλήματα. Αυτό είναι το όνειρό μου. Ωστόσο, δεν λειτουργώ με τα όνειρα, λειτουργώ μέσα από τη δουλειά μου και έχω μάθει να είμαι ρεαλιστής. Γιατί, όπως είπα και πριν, ο Βόλος είναι μία ταπεινή ομάδα, αλλά παράλληλα και φιλόδοξη. Μέσα από τον σύλλογο μπορούμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα».

Για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανθεσσαλικό: «Είναι μία δυνατή ομάδα ο ΠΑΣ Γιάννινα. Είδαμε ότι κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα με τον Άρη εκτός έδρας, αλλά και με τον Ολυμπιακό στο προηγούμενο παιχνίδι στα Γιάννενα. Το να αποσπάς δύο ισοπαλίες από ομάδες υψηλού επιπέδου δεν είναι εύκολο. Είναι ομάδα που μάχεται σκληρά μέσα στο γήπεδο και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Εμείς από την πλευρά μας πιστεύουμε στην ομάδα μας, στη δουλειά που γίνεται και θεωρούμε ότι όλα θα πάνε καλά στο παιχνίδι του Σαββάτου».

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις