“Διπλά” για Βραζιλία και Αργεντινή

H Βραζιλία κατάφερε να κάνει το δύο στα δύο στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου παίρνοντας την νίκη με 2-4 κόντρα στο Περού. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και μόλις στο 6ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Καρίγιο.

Στο 26ο λεπτό οι Βραζιλιάνοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Νεϊμάρ και εκείνος δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 59′ το Περού πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ, όταν ένα σουτ του Τάπια εκτός περιοχής βρήκε στα σώματα και κατέληξε στα δίχτυα.

Από αυτό το σημείο και μετά η Βραζιλία έφερε το ματς “τούμπα”. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Φιρμίνο είχε επαφή με την μπάλα στο πρώτο δοκάρι και ο Ρισάρλισον από κοντά στο 65ο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας.

Στο 80’η Βραζιλία ξανακέρδισε πέναλτι και ο Νεϊμάρ στο 83΄πέτυχε την ανατροπή. Στο 83′ ο Ζαμπράνο δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα και άφησε το Περού με δέκα παίκτες. Έτσι, στο 90+4′ ο Νεϊμάρ, ο οποίος έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Σελεσάο ξεπερνώντας τον Ρονάλντο, έγραψε το τελικό 2-4 με σουτ από κοντά.

Περού: Γκαλέζε, Τράουκο, Αμπράμ, Ζαμπράνο, Αντβίκουλα, Τάπια (90′ Κουέβα), Καρίγιο, Ακίνιο, Γιοτούν, Γκονζάλες (90′ Αραούχο), Φαρφάν (90′ Πόλο)

Βραζιλία: Βέβερτον, Ντανίλο, Μαρκίνιος (12′ Κάιο), Σίλβα, Λόντι (69′ Τέλες), Λουίς, Κασεμίρο, Κουτίνιο (69′ Έβερτον), Ρισάρλισον, Φιρμίνο (69′ Ριμπέιρο), Νεϊμάρ

Η Χιλή με την Κολομβία αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2, έτσι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς, ενώ τον πρώτο τους πόντο πήραν οι γηπεδούχοι.

Η Κολομβία προηγήθηκε με τον Λερμά στο 7ο λεπτό, με τον Αρτούρο Βιδάλ να ισοφαρίζει στο 38ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση πέναλτι. Η Χιλή πέτυχε την ανατροπή λίγο πριν το ημίχρονο, καθώς στο 41ο λεπτό ο Σάντσες σκόραρε για το 2-1.

Στο 90+1′ ο Ρανταμέλ Φαλκάο έβαλε το πόδι του σε σουτ του Μοχίκα και κατάφερε να δώσει την ισοπαλία στην ομάδα του πριν την λήξη.

Στα άλλα παιχνίδια, το Εκουαδόρ επικράτησε θριαμβευτικά με 4-2 επί της Ουρουγουάης, ενώ η Παραγουάη πήρε το διπλό με 0-1 επί της Βενεζουέλας εκτός έδρας, με τον Χιμένες να σκοράρει στο 85ο λεπτό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Βολιβία – Αργεντινή 1-2
(24′ Μορένο / 45′ Μαρτίνες, 79΄ Κορέα)
Εκουδόρ – Ουρουγουάη 4-2
(15′ Καϊσέδο, 45+4′ Εστράδα, 53′ Μ. Εστράδα, 75′ Πλάτα / 84, 90+5′ Λουίς Σουάρες)Βενεζουέλα – Παραγουάη 0-1
(85′ Χιμένες)
Περού – Βραζιλία 2-4
(6′ Καρίγιο, 59′ Τάπια / 28, 83′, 90+4′ Νεϊμάρ, 84′ Ρισάρλισον)
Χιλή – Κολομβία 2-2
(38′ Βιδάλ, 41′ Σάντσες /7′ Λερμά, 90+1′ Φαλκάο)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις