Ισοπαλία 2-2 για Ολυμπιακό Β. με Αιγάλεω στη Φυλή

Ισόπαλο 2-2 έληξε το φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με το Αιγάλεω, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Το παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο της Φυλής
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με ανύπαρκτο πέναλτι που εκτέλεσε στο 24’ ο Ηλίας Τσιλιγγίρης (σε τρίτο συνεχόμενο φιλικό ματς οι διαιτητές σφυρίζουν πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού χωρίς να υπάρχει παράβαση), με τον Νίκολας Ντα Κάμπο να ισοφαρίζει, επίσης, με πέναλτι στο 34’. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αναστασίου μ’ ένα πολύ όμορφο γκολ στο 57’ πέτυχε το 2-1 για το Αιγάλεω, για να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 82′ ο Φιλίποβιτς με προβολή.
Αξίζει να τονίσουμε, πως δεν αγωνίστηκαν για τον Ολυμπιακό οι Μιχάλης Γιαννίτσης, Χρήστος Αγρόδημος και Κώστας Γεωργακόπουλος, που έμειναν στο Βόλο, καθώς αισθάνονται κάποιες μικροενοχλήσεις.

Πώς αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός
Ο Στέφανος Ξηροφώτος παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Την «ερυθρόλευκη» εστία υπερασπίστηκε ο Λαδάς, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Γραικός και το αριστερό Μπουτζίκος. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Ρόκας και Φιλίποβιτς. Στον άξονα έπαιξαν οι Σκοπελίτης και Κόλα, η μεσοεπιθετική τριπέλα αποτελούνταν από τους Μπαράνκο, Ντα Κάμπο και Βουκελάτο, με τον Παπαδημητρίου να αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» των «ερυθρολεύκων» στην επίθεση.
Στο 13’ ο Στάθης Ρόκας τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον νεαρό Γιώργο Παπακώστα.

Με δύο πέναλτι, 1-1 στο πρώτο ημίχρονο
Το Αιγάλεω είχε καλύτερη παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως στο πρώτο ημίωρο, έχοντας σουτ στο δοκάρι με τον Μπαρμπαρούση στο 11’, ενώ στο 22’ σε εκτέλεση φάουλ του Τσιλιγγίρη ο Λαδάς απέκρουσε σε κόρνερ. Μετά τη εκτέλεση του κόρνερ ο διαιτητής Αλιάγας καταλόγισε πέναλτι, θεωρώντας πως ο Μπαράνκο έσπρωξε τον Τσιλιγγίρη μέσα στην περιοχή. Ο Τσιλιγγίρης το εκτέλεσε στο 24’, γράφοντας το 1-0 για το Αιγάλεω.
Στο 28’ ο Λαδάς έσωσε την εστία του, σε σουτ του Σταματάκη, για να φτάσουμε στο 33’ όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κόλα, ο προωθημένος Παπακώστας έπεσε στο χόρτο από μαρκάρισμα αμυνόμενου του Αιγάλεω. Ο Ντα Κάμπο εκτέλεσε το πέναλτι για να ισοφαρίσει σε 1-1 για τους «ερυθρόλευκους».
Στο 40’ υπήρξε ένα επεισόδιο του Οικονομόπουλου, με τον διαιτητή Αλιάγα να διακόπτει το παιχνίδι και να ζητεί την αντικατάσταση του έμπειρου αμυντικού, όπως και έγινε, με τον Βλάχο να περνά στη θέση του.

Από ένα γκολ οι δύο ομάδες και στο β’ μέρος
Στην επανάληψη το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό, λόγω και των αλλαγών που έγιναν και από τις δύο ομάδες, με το Αιγάλεω να βρίσκει τον τρόπο να φτάσει στο γκολ στο 57’. Ο Κασνέτση βρήκε ωραία τον Αναστασίου και αυτός με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω από τον εξελθόντα Ξενοδόχοφ, για να γράψει το 2-1 για το «Σίτι».
Στο 67’ Βασιλούδης και Μαγκάκης είχαν ένα επεισόδιο, ο διαιτητής ζήτησε από τους δύο προπονητές να τους αντικαταστήσουν, με τον Βλάχο να περνά στη θέση του παίκτη του Ολυμπιακού και ο Χαντί αντί του ποδοσφαιριστή του Αιγάλεω.
Στο τελευταίο 20λεπτο το παιχνίδι ήταν μέτριο, ωστόσο, ο Ολυμπιακός κατάφερε από μια στατική φάση να ισοφαρίσει σε 2-2. Στο 80’ ο Μπαράνκο με κεφαλιά βρήκε σε ετοιμότητα τον Σκαφίδα, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα, για να φτάσουμε στο 82’ όπου οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 2-2. Ο Κλεβί Κόλα εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Μπαράνκο πήρε την κεφαλιά και ο προωθημένος Φιλίποβιτς με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σκαφίδα, γράφοντας το 2-2.
ΑΙΓΑΛΕΩ: Σικαλιάς (46’ Σκαφίδας), Μαγκάκης (70’ Χαντί), Παπουτσογιαννόπουλος (46’ Αναστασίου), Παπανικόλας, Οικονομόπουλος (40’ Βλάχος), Μαχαίρας (46’ Κασνέτση), Πινιώτης (86’ Τασουλής), Σταματάκης, Τσιλιγγίρης (67’ Τσίτσαρης), Μπουρλάκης (60’ Μπουερέ), Μπαρμπαρούσης (52’ Σισέ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Λαδάς (46’ Ξενοδόχοφ), Γραικός, Μπουτζίκος, Φιλίποβιτς, Ρόκας (13’ λ.τρ. Παπακώστας), Σκοπελίτης (86’ Μπέικος), Κόλα, Μπαράνκο, Βουκελάτος (46’ Βασιλούδης, 71’ Βλάχος), Ντα Κάμπο, Παπαδημητρίου (67’ Πατρώνης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις