Μπουτσικάρης: Εγινε το αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ Λεωνίδας Μπουτσικάρης έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση, μετά τη σύσκεψη εργασίας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υπό τους Υφυπουργούς Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν να παρουσιαστεί στους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας το αναλυτικό σχέδιο της Σούπερ Λιγκ για τη σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα.
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, ως Σούπερ Λιγκ, που το συγκεκριμένο και ουσιαστικό πλαίσιο προτάσεων και ο σχεδιασμός που παρουσιάσαμε σήμερα για τη σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, αντιμετωπίστηκε τόσο θετικά από τους Υφυπουργούς Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στους οποίους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την αρωγή και την προσπάθειά τους.
Η παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου της Σούπερ Λιγκ είναι απότοκο των συναντήσεων που είχαμε με τους κ.κ. Χαρδαλιά και Αυγενάκη το προηγούμενο διάστημα, οι οποίοι με εποικοδομητικό τρόπο συντέλεσαν ώστε να έχουμε σήμερα αυτό το θετικό αποτέλεσμα.
Η Σούπερ Λιγκ, από την πρώτη στιγμή, με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης, μέσω της ομάδας εργασίας που ασχολήθηκε καθημερινά με το θέμα της επιστροφής των φιλάθλων, σε συνέχεια ομόφωνων αποφάσεων του Διοικητικού της Συμβουλίου, συνέταξε ένα αναλυτικό σχέδιο, το οποίο αξιοποίησε τόσο τη διεθνή εμπειρία, όσο και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από την επιτυχημένη διοργάνωση των πλέι οφ και των πλέι άουτ, όσο και κατά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
Η Σούπερ Λιγκ είχε πει ότι “ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους στις κερκίδες δε μπορεί να υπάρξει.”
Έγινε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και φυσικά σε στενή και συστηματική συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και τους εξειδικευμένους επιστήμονες που απαρτίζουν τις επιτροπές Εμπειρογνωμόνων της Πολιτείας, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή βήμα-βήμα, μέχρι να ευοδωθούν με τον καλύτερο τρόπο οι προσπάθειες όλων μας, πάντοτε με απόλυτο σεβασμό στα όσα προβλέπονται στα πρωτόκολλα και με πρωταρχικό μέλημα τη διαφύλαξη της υγείας όλων».