Σκοράρει, αλλά και δέχεται γκολ στα φιλικά ο Ολυμπιακός Βόλου

Σε τρεις εβδομάδες είναι προγραμματισμένο να αρχίσει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, με τον Ολυμπιακό Βόλου να συνεχίζει την προετοιμασία και τον προπονητή Στέφανο Ξηροφώτο να δηλώνει ευχαριστημένος από την διάθεση και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Παράλληλα, δείχνει να καταλήγει σε έναν βασικό κορμό.
Στο τελευταίο τεστ προετοιμασίας με το Αιγάλεω εκτός έδρας (2-2) οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλή παρουσία, απέναντι σε μια ομάδα που δείχνει πως θα πρωταγωνιστήσει φέτος στο νότιο όμιλο της Φούτμπολ Λιγκ, έχοντας αξιόλογους ποδοσφαιριστές.
Για ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Θα πρέπει να τονίσουμε, πως από τα οκτώ φιλικά παιχνίδια που έχουν δώσει οι «ερυθρόλευκοι» στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, έχουν σκοράρει στα έξι. Δεν πέτυχαν γκολ μόνο στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Αστέρα στην Τρίπολη και με Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, δηλαδή όταν έπαιξαν με ομάδες της Σούπερ Λιγκ.
Πάντως, στα τρία τελευταία δυνατά φιλικά, με Βέροια, Απόλλωνα Λάρισας και Αιγάλεω (κατά σειρά), ο Ολυμπιακός σημείωσε πέντε γκολ και δέχθηκε έξι. Από τα πέντε γκολ που σημείωσε, τα τρία προήλθαν από στατικές φάσεις. Ο Κόλα σκόραρε με απευθείας χτύπημα φάουλ στο ματς με τη Βέροια, ο Μπαράνκο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα Λάρισας μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κόλα και στο φιλικό με το Αιγάλεω το γκολ της ισοφάρισης (2-2) από τον Φιλίποβιτς προήλθε, επίσης από εκτέλεση φάουλ του Κόλα. Ένα γκολ προήλθε από εκτέλεση πέναλτι (Ντα Κάμπο στο ματς με το Αιγάλεω) και μόνο ένα τέρμα προήλθε από συνεργασία των παικτών του Ολυμπιακού και το σημείωσε ο Νίκολας Ντα Κάμπο στο φιλικό με τη Βέροια. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν νικήσει, επίσης σε φιλικά παιχνίδια, τον Διαγόρα Στεφανοβικείου με 4-3, τον Πιερικό με 1-0 και τη Δήμητρα Ευξεινούπολης με 3-1.
Σε όλα τα παραπάνω παιχνίδια η τεχνική ηγεσία έχει κάνει διάφορες δοκιμές και όπως φαίνεται ο Στέφανος Ξηροφώτος έχει αρχίσει να καταλήγει σε έναν βασικό κορμό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις