Super League 1 με κόσμο στα γήπεδα από την 7η αγωνιστική – Αναλυτικές οδηγίες

Οριστικές αποφάσεις για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα πήρε η Κυβέρνηση.

Ανακοίνωσε τη μερική επιστροφή κόσμου για το Πρωτάθλημα Super League 1.

Καθώς και τους αγώνες των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου, κατόπιν έγκρισης της UEFA.

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, θα διεξαχθούν πιλοτικά με κόσμο οι ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων.

Δηλαδή το Ολυμπιακός – Μαρσέιγ και το ΠΑΟΚ – Ομόνοια.

Αλλά και οι αναμετρήσεις της 7ης αγωνιστικής για τη Super League 1.

Θα επιτραπεί η «είσοδος των φιλάθλων σε ποσοστό 10% της συνολικής χωρητικότητας ανά θύρα, με ανώτατο επιτρεπτό όριο τους 3.500 θεατές».

Με αυστηρή τήρηση πάντα των υγειονομικών κανόνων.

Επιπλέον, για την 6η αγωνιστική, επίσης θα διεξαχθούν με κόσμο μία ή δύο αναμετρήσεις «παρουσία των αρμόδιων εποπτικών φορέων».

Η ανακοίνωση – ενημέρωση

Ύστερα από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Με αφετηρία την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 1, στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, θα επιτρέπεται η είσοδος των φιλάθλων σε ποσοστό 10% της συνολικής χωρητικότητας ανά θύρα, με ανώτατο επιτρεπτό όριο τους 3.500 θεατές.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου, θα διεξαχθούν πιλοτικά, με κόσμο, οι εντός έδρας ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων που είναι προγραμματισμένοι αυτή την εβδομάδα, καθώς και ένας – δύο αγώνες της 6ης αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 1, παρουσία των αρμόδιων εποπτικών φορέων.

Προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Οι γηπεδούχες Π.Α.Ε. οφείλουν να αποστέλλουν σε ψηφιακή μορφή, στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, φάκελο που θα συμπεριλαμβάνει το πλάνο θέσεων και τα εισιτήρια.

Εισιτήρια θα πωλούνται μόνο ηλεκτρονικά (online) και όχι σε φυσικά σημεία πώλησης.

Οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάθονται στη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριο τους, τηρώντας την απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου ανάμεσά τους και φορώντας προστατευτική μάσκα για τον Covid-19.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου επιστροφής των φιλάθλων, προβλέπονται συγκεκριμένες κυρώσεις που θα επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές στις υπαίτιες Π.Α.Ε., για τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όπου θα ισχύει μόνο το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων.

Η σχετική ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας

Με αίσθημα ευθύνης, από τη πρώτη στιγμή που η Super League έθεσε το ζήτημα της σταδιακής επιστροφής των φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, η διοργανώτρια αρχή κατάρτισε λεπτομερές σχέδιο, σε στενή και συστηματική συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία,  με πρωταρχικό μέλημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ένα λεπτομερές σχέδιο που περιλαμβάνει από την ανέπαφη αγορά του εισιτηρίου μέσω διαδικτύου, μέχρι την ασφαλή προσέλευση, είσοδο, παραμονή και αποχώρηση από τα γήπεδα μετά από τη λήξη του αγώνα.

Τώρα, επιτέλους, έρχεται η ώρα της σταδιακής επιστροφής των φιλάθλων, αρχικά στο 10% της χωρητικότητας των κερκίδων κάθε γηπέδου και με μέγιστο αριθμό τους 3.500 φιλάθλους.

Μαζί όμως με τη σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων, αρχικά στο 10% της χωρητικότητας των κερκίδων, έρχεται και η ώρα της ευθύνης στο 100% για όλους μας:

Της υπεύθυνης στάσης της Super League, των ομάδων που την απαρτίζουν, των μηχανισμών ελέγχου της Πολιτείας, αλλά και των φιλάθλων.

Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, πρέπει να διαφυλάξουμε αυτή την κατάκτηση, η οποία δεν είναι καθόλου αυτονόητη, μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει επιβάλλει η πανδημία στην κοινωνία μας.

Η επιτυχία του εγχειρήματος θα κριθεί από τη στάση του καθενός από εμάς.

Μένουμε ασφαλείς, σεβόμαστε τις διαδικασίες σταδιακής επιστροφής των φιλάθλων στο 10% της χωρητικότητας των κερκίδων στα γήπεδα και δίνουμε ένα μήνυμα:

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις