Βελιτζέλος: «Αργήσαμε να προσαρμοστούμε»

Η αργοπορημένη προσαρμογή στον κακό αγωνιστικό χώρο ήταν η κύρια αιτία της ήττας της Νίκης στην Ηγουμενίτσα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κώστα Βελιτζέλου μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο κυανόλευκος τεχνικός τόνισε επίσης πως τίποτα δεν έχει χαθεί και πρέπει ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια που αν μη τι άλλο είναι αγνή. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Βελιτζέλου:

«Χάσαμε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών μέσα σ’ έναν αγωνιστικό χώρο που μόνο για ποδόσφαιρο δεν προσφέρεται. Δεν αποτελεί δικαιολογία αυτό. Από την ημέρα που ανέλαβα την ομάδα προσπαθήσαμε πάρα πολύ να βελτιωθούμε από παιχνίδι σε παιχνίδι βάσει ενός αγνωστικού πλάνου και της ορθολογικής λειτουργίας της ομάδας. Όσο και να ξέραμε σήμερα ότι αυτό το παιχνίδι είναι ειδικών συνθηκών και λόγω αγωνιστικού χώρου, κάτι που είναι ξένο για εμάς, προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε κατάλληλα την ομάδα.

Δυστυχώς, στο πρώτο ημίχρονο μπήκε πολύ καλύτερα ο αντίπαλος από εμάς, δημιούργησε φάσεις μεταφέροντας την μπάλα ψηλά έχοντας εκεί ποδοσφαιριστές που μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις . Παρόλα αυτά από ένα μακρινό στημένο, χάσαμε τον παίκτη, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι όταν μένεις πίσω στο σκορ η πλάστιγγα πολύ δύσκολα μετά γέρνει προς το μέρος σου. Παρόλα αυτά στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε καλύτερα, είχαμε ένα τέταρτο με ουσιαστική πίεση, καταφέραμε να φέρουμε την μπάλα ψηλά και να δημιουργήσουμε επικίνδυνες καταστάσεις. Χάσαμε δυο τρείς ευκαιρίες στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, που να σκοράραμε θα είχε διαφορετικέ εξέλιξη, όμως δεν τα καταφέραμε. Σε μια από τις ελάχιστες κόντρες του αντιπάλου κατάφερε να κάνει και το 2-0 και κάπου εκεί τελείωσαν και τα ψυχικά αποθέματα κάποιων ποδοσφαιριστών που είναι λογικό από τα συνεχόμενα παιχνίδια και την κούραση που είναι πολύ μεγάλη.

Θα δώσω συγχαρητήρια για την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου και θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες αυτές των αγωνιστικών χώρων καθώς ο χειμώνας έρχεται και θα τις ξανασυναντήσουμε. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε και σ’ αυτό αν θέλουμε να διεκδικούμε επί ίσοις όροις αυτό που όλοι επιζητούμε. Εννοείται πως χαθεί τίποτα γιατί και οι αντίπαλοι έχουν στραβοπατήματα.

Ο Θεσπρωτός είναι μία ομάδα που ανήκει στο γκρουπ αυτών που θα διεκδικήσουν πράγματα.

Θα ζητήσω από τον κόσμο της ομάδος, αυτό που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, την στήριξη είτε στη διοίκηση, είτε στους παίκτες, με όλη τους την ψυχή και κάποιες φορές είχε αποτέλεσμα και κάποιες όχι. Ο καθένας ξέρει κοιτώντας πίσω του, τι έχει συμβεί. Φέτος γίνεται μία προσπάθεια από το απόλυτο μηδέν. Έχει στηθεί μια ομάδα η οποία με τα όποια λάθη, από βιαστικές κινήσεις, από την πολυκοσμία που πέρασε από την ομάδα, σίγουρα όμως όχι με ύπουλο ούτε με δόλιο τρόπο, πρέπει να αναγνωρίσουμε πως έγινε προσπάθεια να χτιστεί κάτι. Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα παρότι η ομάδα έχει βελτιωθεί σε εικόνα, εξαιρώντας το σημερινό παιχνίδι, από λεπτομέρειες δεν ήταν όλα νικηφόρα, η στήριξη δεν είναι αυτή που πρέπει. Αναφέρομαι στήριξη προς τους ανθρώπους που “τρέχουν” αυτή την ομάδα.

Τα παιδιά βρίσκονται στο έλεος αυτής της κατάστασης, να πρέπει παίζουν κάθε αγωνιστική με το μαχαίρι στο λαιμό υπό την πίεση επειδή παίζουν στη Νίκη Βόλου. Δυστυχώς όλα μαζί δεν γίνονται. Αν δεν υπάρξει υπομονή, στήριξη και πίστη δεν γίνονται εύκολα πράγματα. Υπάρχουν παραδείγματα ομάδων που έπεσαν Γ’ Εθνική με παρόμοιο τρόπο ή και ακόμη πιο μαλακά και δεν κατάφεραν να σηκώσουν κεφάλι. Εμείς είμαστε εδώ και το πιστεύουμε. Άρα να αποφύγουμε τα εύκολα σχόλια και τις εύκολες καταδίκες. Πρέπει να στηρίξουμε μία προσπάθεια, που το λιγότερο τη χαρακτηρίζεις αγνή».

Χορηγός ρεπορτάζ:

aivazoglou-782-100

Για την επιθετική δυστοκία: «Σίγουρα παίζει ρόλο και η ψυχολογία. Αν ανοίξεις το σκορ και το κάνεις δύο, τρία μηδέν, τότε αποκτάς αυτοπεποίθηση. Χρειάζεται και τύχη. Είχαμε έντεκα τελικές, κάποιες από αυτές ήταν σημαντικές. Το σουτ του Ναουμίδη από καλή θέση πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι, το σουτ του Κρεββατά από το ενάμιση μέτρο αποκρούστηκε. Τι να κάνουμε; Πρέπει να παλέψουμε και με αυτό. Εμείς θα το γυρίσουμε κι αυτό. Δυστυχώς ή ευτυχώς η τύχη είναι με τους δυνατούς.

Για τον τρόπο παιχνιδιού που βασίστηκε στα γεμίσματα: «Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να γεμίσουμε την αντίπαλη περιοχή και με τα γεμίσματα ψάξαμε τον Κρεββατά ώστε είτε να πάρουμε δεύτερες μπάλες, είτε από κεφαλιά πάσα του Κρεββατά, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Το γήπεδο δεν προσφερόταν να κυκλοφορήσουμε την μπάλα. Η ομάδα έχει άλλη φιλοσοφία, όμως σήμερα δεν μπορούσαμε να αγωνιστούμε διαφορετικά και αυτό δημιούργησε σύγχυση στους ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς έπρεπε να προσαρμοστούμε. Ο αντίπαλος ήταν πιο έτοιμος σε αυτό το κομμάτι στο πρώτο ημίχρονο, εμείς καταφέραμε να το κάνουμε στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως να καταφέρουμε να ισοφαρίσουμε και γι’ αυτό είχαμε αυτό το αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις