Αυγενάκης: “Οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μπει κόσμος στα γήπεδα, αλλά κατόπιν προέκυψαν νέα στοιχεία”

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη υποστήριξε πως τη Δευτέρα (19/10) οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μπει κόσμος στα γήπεδα, ωστόσο στη συνέχεια προέκυψαν νέα στοιχεία και τελικά ο πρωθυπουργός έβαλε στοπ στην επιστροφή των φιλάθλων μετά από την ενημέρωση που έλαβε για την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στον Alpha 9,89 και στη Λώρα Ιωάννου:

– Η Κυβέρνηση έχει χειριστεί με απόλυτη υπευθυνότητα, προνοητικότητα και αποφασιστικότητα την πανδημία και έχει πάρει τα εύσημα διεθνώς.

– Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που δεν διστάζει να πάρει αντιδημοφιλείς αποφάσεις ειδικά αν αυτές στοχεύουν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

– Για εμάς είναι πρωτεύον θέμα η ασφάλεια των πολιτών.

– Η συζήτηση με τη Super League 1 για είσοδο περιορισμένου ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Από τη Λίγκα έχει εκπονηθεί ένα εξαιρετικό και λεπτομερέστατο επιχειρησιακό σχέδιο, με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

– Πάνω σε αυτό το σχέδιο συνεργαστήκαμε με τον Νίκο Χαρδαλιά και με την υγειονομική επιτροπή, ώστε να ολοκληρωθεί ένα πρωτόκολλο που να επιτρέπει να μπει κόσμος στα γήπεδα με ασφάλεια.

– Την περασμένη Παρασκευή είχαμε μία εκτενή συζήτηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Ακολούθησε ένα σαββατοκύριακο στο οποίο έγιναν βελτιώσεις και βρισκόμασταν σε συνεχή επικοινωνία με ΕΟΔΥ ώστε να έχουμε την απόλυτη έγκριση.

– Κατά πλειοψηφία, χτες Δευτέρα το απόγευμα, οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να μπει κόσμος στα γήπεδα, αλλά κατόπιν προέκυψαν νέα στοιχεία, καθώς η κατάσταση είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη.

– Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε σχετικά για την επιδημιολογική εικόνα και αποφάσισε σήμερα το πρωί πως θα ήταν λάθος μήνυμα να μπει κόσμος στα γήπεδα αυτή τη χρονική στιγμή και ανέστειλε την απόφαση.

– Όλα είναι ρευστά, η εικόνα διαρκώς αλλάζει, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους και πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια των πολιτών.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις