Ένοχος ο γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής για απόπειρα δωροδοκίας

Σε δεκάμηνη φυλάκιση καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο πρώην γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής, Πέτρος Σταθάκης (δεξιά στη φωτό) για την κατηγορία της απόπειρας δωροδοκίας στον αγώνα Χερσόνησος-Παναχαϊκή 1-2, που διεξήχθη στις 17 Απριλίου 2011.

Αντίθετα, αθώοι όλων των κατηγοριών κρίθηκαν ο πρώην πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας (κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε δωροδοκία), ο πρώην γενικός αρχηγός της Χερσονήσου, Μανώλης Κουβαράς και οι πρώην ποδοσφαιριστές της κρητικής ομάδας, Αραβιάκης και Σωμαράκης (κατηγορούμενοι για δωροληψία).

Στον εν λόγω αγώνα, που είχε γίνει στις 17 Απριλίου του 2011, οι Πατρινοί που διεκδικούσαν στη Football League και φέρονταν-σύμφωνα με το κατηγορητήριο-να χρημάτισαν με το ποσό των 5.000 ευρώ τους Κρητικούς, με τον Σταθάκη να παραδίδει τα ποσά στον Κουβαρά κατ’ εντολή Κούγια και οι Αραβιάκης, Σωμαράκης να είναι οι «μιλημένοι» ποδοσφαιριστές.

Το δικαστήριο έκρινε πως ο Αλέξης Κούγιας δεν ήταν γνώστης των ενεργειών Σταθάκη, ενώ οι Κουβαράς, Αραβιάκης και Σωμαράκης δεν αποδέχτηκαν το «δώρο». Κρίθηκε, ωστόσο, ότι ο Πέτρος Σταθάκης προέβη στην απόπειρα δωροδοκίας και γι’ αυτό κηρύχτηκε ένοχος.