“Στραπάτσο” της ΑΕΚ στην Πορτογαλία

Πολύ άσχημο ξεκίνημα έκανε η ΑΕΚ στον 7ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ… Η Ένωση έπαθε στραπάτσο κανονικό στην Πορτογαλία και ηττήθηκε με το βαρύ 3-0 από την Μπράγκα στο «Μουνισιπάλ» το βράδυ της Πέμπτης (22/10).

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν γενικότερα σε κακή κατάσταση τόσο εντός όσο και εκτός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου, αφού πέραν της αρνητικής απόδοσης στο δεύτερο μισό του ματς από τους ποδοσφαιριστές (στο α’ ημίχρονο κινήθηκαν στη μετριότητα), μεγάλες ευθύνες βαραίνουν και τον Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός προπονητής πέταξε «λευκή πετσέτα», όπως και όλη η ομάδα, αποδεχόμενος το… μοιραίο που φαινόταν ότι θα ερχόταν… Έτσι, ο Καρέρα στην πραγματικότητα άφησε αβοήθητο τον «δικέφαλο» και περιορίστηκε μόνο στο να «τιμωρήσει» απλά τον Μάρκο Λιβάγια κάνοντας τον αλλαγή στην αλλαγή με τα βλέμματα των δύο ανδρών την ώρα της αντικατάστασης να βγάζουν… φωτιές φανερώνοντας την τραγική μεταξύ τους σχέση.

Από πλευράς «Δικεφάλου» δύσκολα μπορείς να βρεις διακριθέντες, με τον Τσιντώτα πάντως να κάνει μερικές καλές αποκρούσεις και να γλιτώνει την ομάδα του και από άλλα γκολ, ενώ ο Ολιβέιρα παίζοντας στην πατρίδα του έδειξε αγωνιστικότητα, ωστόσο ήταν άστοχος σε δύο τουλάχιστον σημαντικές ευκαιρίες που είχε.

Για τους Ίβηρες ο Γκαλένο ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, ενώ Παουλίνιο, Ρικάρντο Χόρτα και Σεκέιρα ήταν επίσης πολύ καλοί, με τον τελευταίο να δημιουργεί πολλά προβλήματα στη δεξιά γραμμή της ΑΕΚ.

Η βραδιά έδειχνε εξαρχής δύσκολη για την Ένωση, που ήταν μακριά από τον καλό της εαυτό από το α’ ημίχρονο και δεν μπορούσε να φανεί απειλητική.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν σταδιακά να πιέζουν κι ευτύχησαν να σκοράρουν σε καίριο χρονικά σημείο, στο 44′, με την κεφαλιά του Γκαλένο.

Θα περίμενε κανείς ότι θα αφυπνίζονταν οι «κιτρινόμαυροι» στο δεύτερο μέρος, ωστόσο η απόδοσή τους χειροτέρευε όσο περνούσε η ώρα κι αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτο η Μπράγκα.

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι η ΑΕΚ μετά το 70′ έμοιαζε για ανεξήγητο λόγο να έχει παρατήσει τον αγώνα, με τα γκολ των Παουλίνιο στο 78′ και Ρικάρντο Χόρτα δέκα λεπτά αργότερα να έρχονται ως φυσιολογική εξέλιξη.

Ο Καρέρα δεν κατάφερε να φανεί παρεμβατικός με τις κινήσεις από τον πάγκο, με το να γίνει αλλαγή στην αλλαγή ο Λιβάγια κατέστησε και σαφές ότι είχε πολλά παράπονα από τον Κροάτη και είναι προφανές ότι η εμφάνιση της Ένωσης έφερε μεγάλο προβληματισμό.

Μια Ένωση που την επόμενη Πέμπτη (29/10) έχει ακόμη πιο δύσκολο έργο υποδεχόμενη τη Λέστερ στο ΟΑΚΑ, με τους Άγγλους να επικρατούν με 3-0 της ουκρανικής Ζόρια στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, και μένει να φανεί αν μπορεί να συνέλθει.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γάλλος Μπουκέ, που είχε καλή διαιτησία και δεν πρέπει να έχει κανένα παράπονο η ελληνική ομάδα, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντεμπάρ και Μπερτομιέ.

Κίτρινες: 55′ Σεκέιρα, 56′ Κάρμο, 70′ Ρικάρντο Εσγκάιο – 20′ Μάνταλος, 34′ Νεντελτσιάρου, 68′ Ολιβέιρα.

MΠΡΑΓΚΑ (Kάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Ρικάρντο Εσγκάιο, Νούνο Σεκέιρα, Κάρμο, Βιάνα, Γκαλένο (84′ Αλ Μουσράτι), Ρικάρντο Χόρτα (90’+2 Νορβάις), Αντρέ Κάστρο (90’+2 Γκιλιέρμε), Μεδέιρος (60′ Αντρέ Χόρτα), Παουλίνιο, Φρανσέρχιο (84′ Μούρα).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι (62′ Λιβάγια, 89′ Μαχαίρας), Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Λόπες, Μάνταλος, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ (62′ Τάνκοβιτς).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις