Με οδηγό τις δύο εκτός έδρας νίκες ο Βόλος κόντρα στον ΠΑΟ (pregame)

Τρίτη έξοδος για τον Βόλο στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Οι «κυανέρυθροι» αντιμετωπίζουν απόψε στις 20.30 στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό, με στόχο να δώσουν συνέχεια στις τελευταίες τους επιτυχίες.

Η αναμέτρηση διεξάγεται στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, με τον Βόλο να προέρχεται από δύο σερί νίκες, με Λαμία εκτός και ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας και με 10 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια κατέχει την 3η θέση στο βαθμολογικό πίνακα.

Οι «κυανέρυθροι» δεν σκοπεύουν να αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού τους. Αναμένεται να πιέσουν ψηλά τους παίκτες του Παναθηναϊκού και να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους που θα βρουν, καθώς οι «πράσινοι» εκ των πραγμάτων θα αγωνιστούν επιθετικά, με στόχο να φτάσουν στο γκολ και στο πρώτο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Χωρίς Περέα και Τσοκάνη
Η αποστολή του Βόλου βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, ενόψει της αποψινής αναμέτρησης, με τον Άνχελ Λόπεθ να έχει έτοιμα τα πλάνα, προετοιμάζοντας όλη την εβδομάδα του παίκτες του, προκειμένου να παρουσιαστούν και σήμερα δυνατοί και «διαβασμένοι» κόντρα σ’ έναν αντίπαλο που «καίγεται» για την κατάκτηση της νίκης.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες δύο βασικών ποδοσφαιριστών, των Τάσου Τσοκάνη και Χουάν Χοσέ Περέα. Ο πρώτος υπέστη θλάση α’ βαθμού στον προσαγωγό στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, υποβάλλεται σε θεραπεία και αν όλα πάνε καλά, ο δυναμικός μέσος θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην ομάδα στην αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής με την ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό (31/10).

Ο Περέα δεν θα αγωνιστεί στο αποψινό παιχνίδι, καθώς υπάρχει ειδική συμφωνία των δύο ομάδων να μην παίξει ο Κολομβιανός επιθετικός στα παιχνίδια Βόλος-Παναθηναϊκός, λόγω του δανεισμού του από το «τριφύλλι» στους «κυανέρυθρους».

Εκτός αποστολής έμεινε και ο Έρικ Γέντρισεκ, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα με τον αυχένα.

Οι Σέρτζιο Τέκιο και Ίκερ Γκουαροτσένα είναι απόλυτα έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα και το πιθανότερο είναι να τους δούμε και τους δύο να αγωνίζονται στο βασικό σχήμα.

Οι «κυανέρυθροι» αναμένεται να αγωνιστούν και στο αποψινό παιχνίδι με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γκαραβέλης, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας θα παίξει ο Τέκιο και στο αριστερό ο Φεράρι. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Κολόμπο και Σάντσες. Στον άξονα θα αγωνιστούν οι Ριένστρα και Μπαριέντος. Την μεσοεπιθετική τριπλέτα θα αποτελέσουν οι Ουάρντα, Μαρτίνες και πιθανότατα ο Γκουαροτσένα (θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Μπαρτόλο), ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Δουβίκας. Στην αποστολή μετέχουν επίσης και Κλέιμαν, Ντεντάκης, Μήτογλου, Δημόπουλος, Κρητικός, Νίνης, Μπάλλας και Κιάκος.

Βασικός ο Μαουρίσιο στον Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία του και οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν να αποσπάσουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.
Ο Λάζλο Μπόλονι στις δοκιμές που έκανε έδειξε την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει βασικό τον Μαουρίσιο. Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει ξεχωρίσει την ποιότητα του πρώην άσου του ΠΑΟΚ και τον θεωρεί απαραίτητο, γι’ αυτό και τον χρησιμοποίησε στον άξονα του 4-4-2, δίπλα στον Κουρμπέλη. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Διούδης, στην άμυνα θα αγωνιστούν ο Σάντσες δεξιά, και Ζαγαρίτης αριστερά, με τους Σένκεφελντ και Πούγγουρα να είναι δύο στόπερ. ενώ οι δύο εξτρέμ θα είναι οι Χατζηγιοβάνης και Αϊτόρ, με τους Καρλίτος και Μακέντα να αγωνίζονται στην επίθεση, αλλά τον Ιταλό σε λίγο πιο προωθημένο ρόλο.
Εκτός μάχης είναι οι Βέλεθ και Αγιούμπ, όπως και ο Βιγιαφάνιες.

«Σφυρίζει» ο Παπαπέτρου
Την αποψινή αναμέτρηση θα διευθύνει ο Τάσος Παπαπέτρου από την ΕΠΣ Αθηνών. Βοηθοί θα είναι οι Χρήστος Μπαλτάς από την ΕΠΣ Αχαΐας και Θανάσης Κολοσιώνης από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Βαγγέλης Γρατσάνης από την ΕΠΣ Τρικάλων. Στο VAR θα είναι ο Γιώργος Τζοβάρας από την ΕΠΣ Φθιώτιδας και AVAR ο Πέτρος Πάτρας από την ΕΣΠ Μακεδονίας. Παρατηρητής ορίστηκε ο Σταύρος Τριτσώνης από την ΕΠΣ Αθηνών.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις