Όλα έτοιμα για το 38ο ράλι Κένταυρος

Το Ράλι Κένταυρος, με την 38η έκδοση του, επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στο ημερολόγιο του Πρωταθλήματος Ράλι Ασφάλτου και αναμένεται να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των αγώνων αυτοκινήτου ειδικότερα.
Ο αγώνας αποτελεί τον τέταρτο και προτελευταίο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Ασφάλτου, και είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις πανέμορφες ειδικές του Πηλίου σήμερα και αύριο. Τη διοργάνωση του αγώνα έχει αναλάβει το Σωματείο «Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου» (Λ.Α.Β.) και άπαντες αναμένουν έναν θεαματικό αγώνα σε γνωστές και αγαπημένες ειδικές διαδρομές.
Σημειώνεται, πως ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, οι οποίοι βρίσκονται πάντα στο πλευρό της Λέσχης και αποτελούν εχέγγυο για την άρτια προετοιμασία και διεξαγωγή του αγώνα. Επίσης, υποστηρικτής της εκδήλωσης θα είναι και ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, με τις ειδικές διαδρομές του αγώνα να περνούν σε ποσοστό 80%, εντός των ορίων του.
Σήμερα Σάββατο τις μεσημεριανές ώρες, θα πραγματοποιηθεί διοικητικός και τεχνικός έλεγχος. Η έναρξη του αγώνα θα δοθεί σήμερα το απόγευμα, με τα πληρώματα να εκκινούν από το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου και να ανηφορίζουν προς το Πήλιο όπου θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν στη δημοφιλή διαδρομή των 5 χιλιομέτρων της Ανάβασης Πορταριάς, που θα αποτελέσει την εναρκτήρια ειδική του «38ου Ράλι Κένταυρος» και θα διεξαχθεί σε νυχτερινές συνθήκες υπό το φως των προβολέων.
Αύριο Κυριακή θα αντηχήσουν στο Πήλιο οι ήχοι από τους κινητήρες των αγωνιστικών αυτοκινήτων, με την εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου να πραγματοποιείται νωρίς το πρωί από το χώρο του Service Park στα Χάνια. Τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στην πρώτη από τις δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές του αγώνα, προκειμένου να αγωνιστούν στο, μήκους 16,9 χιλιομέτρων, δημοφιλές και απαιτητικό «Καράβωμα» για να ολοκληρώσουν το σκέλος με την ειδική διαδρομή «Κισσός», που έχει μήκος 9 χιλιομέτρων.
Έπειτα από δυο επαναλαμβανόμενα περάσματα από τις προαναφερθείσες ειδικές, πληρώματα και αγωνιστικά θα κατευθυνθούν στο Service προκειμένου να ετοιμαστούν για τη μάχη της «Powerstage» του αγώνα, τη γνωστή «Αλυκόπετρα» συνολικού μήκους 10,9 χιλιομέτρων. Η φετινή έκδοση της ειδικής, αλλάζει σε σχέση με τα τελευταία χρόνια και θα διεξαχθεί με κατηφορική φορά, με κατεύθυνση προς Πορταριά.
Ο τερματισμός και η απονομή έχουν προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Κυριακής στο χώρο του «Veranda» στο ξενοδοχείο «Xenia Portaria». Ο χώρος του Service θα βρίσκεται στο Parking του Χιονοδρομικού Κέντρου «Αγριόλευκες», ενώ το αρχηγείο, η γραμματεία και το γραφείο Τύπου θα στεγάζονται στο ξενοδοχείο «Xenia Portaria». Τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα:2421055339 (Λ.Α. Βόλου), 6945853310 (Αντ. Σταφυλοπάτης) και 6983601734 (Γ. Μπέτας).
Όπως προβλέπεται από τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που ισχύουν αυτή τη στιγμή, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω τέλεσης του αγώνα αυτοκινήτων με την επωνυμία «Ράλι Κένταυρος», απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε οχήματος (πλην των διαγωνιζομένων): σήμερα Σάββατο (24-10-2020) κατά τις ώρες 18.30-21.00, στο τμήμα της Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) από την 7+000 χιλιομετρική θέση (χ/θ) (πάρκινγκ Αγίας Τριάδας) μέχρι τη διασταύρωση προς ξενοδοχείο «Ξενία» της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς
Αύριο Κυριακή κατά τις ώρες 08.00-15.00, στο τμήμα της Ε.Ο. Βόλου-Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) από την διασταύρωση προς Χιονοδρομικό μέχρι Μακρυρράχη. Επίσης κατά τις ώρες 12.00-15.00, στο τμήμα της Επ. Οδού Χανίων-Κισσού από τη διασταύρωση της Ε.Ο. Βόλου-Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) με το Χιονοδρομικό Κέντρο μέχρι την είσοδο του Κισσού και κατά τις ώρες 13.00-16.00, στο τμήμα της Ε.Ο. Βόλου-Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) από την αρχή της κατοικημένης περιοχής Χανίων μέχρι την έξοδο Πορταριάς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις