Στο 92′ ο Μπαρτόλο σόκαρε τον Παναθηναϊκό

Ο Ζουλιάν Μπαρτόλο σόκαρε τον Παναθηναϊκό στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων και χάρισε στον Βόλο τον βαθμό με σκορ 1-1. Οι “κυανέρυθροι” πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και δίκαια πήραν την ισοπαλία. Ρίσκαραν μετά το 70′ και δικαιώθηκαν στο φινάλε.
Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι «πράσινοι» δεν αρχίζουν με νίκη στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος!

Στην παρθενική παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο Λάζλο Μπόλονι προτίμησε διάταξη 4-4-2, με τον Μαουρίσιο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του.

Ο Άνχελ Λόπεθ, από την πλευρά του, παρέταξε με επιθετικούς προσανατολισμούς τον Βόλο, σε σύστημα 4-2-3-1.

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γκαραβάλης, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Τέκιο και το αριστερό ο Φεράρι. Κολόμπο και Σάντσες ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Ριένστρα και Μπαριέντος, στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Ουάρντα από τα αριστερά και ο  Γκουαροτσένα από τα δεξιά, με τον Μαρτίνες να έχει επιτελικό ρόλο και τον Δουβίκα να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα και λίγο έλειψε να εκμεταλλευθεί τις σπουδαίες μακρινές μπαλιές του Δημήτρη Κουρμπέλη.

Από τον αρχηγό των «πρασίνων» άρχισαν οι φάσεις στο 11ο και το 16ο λεπτό, όταν οι προσπάθειες του Καρλίτος κατέληξαν άουτ και στα πόδια του Θανάση Γκαραβέλη αντίστοιχα.

Στο ενδιάμεσο, συγκεκριμένα στο 12ο λεπτό, από τραγικό λάθος του Τάσου Χατζηγιοβάνη (θύμισε εκείνο στο Ηράκλειο που μετουσιώθηκε σε γκολ από τον ΟΦΗ), ο Αμρ Ουάρντα βρήκε τον προωθημένο Φράνκο Φεράρι, ο οποίος υποχρέωσε τον Σωκράτη Διούδη σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο ποσοστό κατοχής, όμως, ο Βόλος ήταν εκείνος που λίγο έλειψε να απειλήσει έμπρακτα στο 33ο λεπτό.

Σε μονομαχία με τον Φακούντο Σάντσες, ο Ουάρντα βρέθηκε στο έδαφος και ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου έκρινε ότι δεν υπάρχει πέναλτι.

Αυτή η φάση αφύπνισε το «τριφύλλι», το οποίο κέρδισε διαδοχικά κόρνερ και πλησίασε στο γκολ σε δύο εξ αυτών (με Μαουρίσιο και Καρλίτος).

Η τελευταία ευκαιρία του α’ ημιχρόνου, πάντως, ανήκε στον Βόλο, όταν από νέα ενέργεια του κορυφαίου Ουάρντα, ο Νικολάς Μαρτίνες αστόχησε για λίγα εκατοστά.

Το γεγονός ότι ο Μπόλονι άλλαξε πλευρές τους Χατζηγιοβάνη και Αϊτόρ δε βελτίωσε την εικόνα της ομάδας του, η οποία πάντως κυριάρχησε στο ξεκίνημα του β’ μέρους.

Στο 52’ ο ανεβασμένος μετά την ανάπαυλα Φακούντο Σάντσες επιχείρησε σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Σαλβαδόρ Σάντσες και, ορθώς, ο Παπαπέτρου καταλόγισε πέναλτι.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Καρλίτος μιμήθηκε τον Μακέντα του ματς με τον ΟΦΗ, αφού δεν κατάφερε να σκοράρει από την άσπρη βούλα (τον σταμάτησε εντυπωσιακά ο Γκαραβέλης)!

Η γοητεία του ποδοσφαίρου εμφανίστηκε σε εκείνο το χρονικό σημείο: Από κόρνερ του Χατζηγιοβάνη και γύρισμα του Μαουρίσιο, ο Καρλίτος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 56′.

Ο Βόλος, πάντως, κέρδισε μέτρα στη συνέχεια και με την έλευση του πάλαι ποτέ «πράσινου» Σωτήρη Νίνη προσπάθησε να φανεί απειλητικός.

Τελικά, χωρίς να χάσουν κάποια κλασική ευκαιρία οι φιλοξενούμενοι, από γύρισμα του Ίκερ Γκουαροτσένα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ζουλιάν Μπαρτόλο ισοφάρισε και διαμόρφωσε το τελικό 1-1!

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης… έφαγε πλάτη τον Γκουαρτοσένα, ο Μπαρτ Σένκεφελντ έχασε τον Μπαρτόλο και το 0/5 του Παναθηναϊκού είναι γεγονός, εν αντιθέσει με τον Βόλο που καμαρώνει στη 2η θέση!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Φ. Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Αϊτόρ (68′ Μολό), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, Καρλίτος (76′ Μπουζούκης).

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Γκαραβέλης, Τέκιο (73′ Νίνης), Σ. Σάντσες, Κολόμπο, Φεράρι, Μπαριέντος (77′ Μπαρτόλο), Ριένστρα, Ουάρντα, Γκουαροτσένα (90+3′ Ντεντάκης), Μαρτίνες (90+4′ Κιάκος), Δουβίκας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις